Xmen Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Niektórzy chcieli żebym go dokończył i oto jest.Pierwsze oficjalne podejście do większej skali i raczej ostatnie.Pozostanę przy 72.Wyszło jak wyszło.Model zrobiony tylko i wyłącznie według instrukcji Eduarda. Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez Xmen 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Całkiem w porządku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Wyszedł dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Jak dla mnie, bardzo ładny włoski Mesiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Dzięki za opinie. Niektórzy sugerowali żebym spróbował w większej skali .Spróbowałem i wystarczy.To nie dla mnie jednak.Jeszcze tylko FW 190 D Eduarda sobie zrobię bo bardzo mi się ten samolot podoba.Jeżeli uda się kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Czyli Kolega w skali 1:48 zrobił 2 modele - pierwszy i ostatni 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 3 minuty temu, Slawek_26869 napisał: Czyli Kolega w skali 1:48 zrobił 2 modele - pierwszy i ostatni Pierwszy tak a drugi będzie FW 190D Eduarda.Jeżeli uda się kupić.I to będzie tyle w temacie większej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 No i fajny italiano. Chcesz fokę; pukaj na PW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 37 minut temu, Xmen napisał: ...Spróbowałem i wystarczy... Ta część wypowiedzi sugerowała, że "oba" kolega załatwił tym Meśkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 2 minuty temu, Slawek_26869 napisał: Ta część wypowiedzi sugerowała, że "oba" kolega załatwił tym Meśkiem Bo nad Foką się zastanawiam czy kupić.Mam w 72 i tak się zastanawiam czy warto tracić kasę na 48.Jakoś mi nie "leży " większa skala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Cytat .Jakoś mi nie "leży " większa skala. .. kiedyś zmienisz zdanie, jak ja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Teraz, marek d napisał: .. kiedyś zmienisz zdanie, jak ja. Wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Xmen napisał: Wątpię. Raczej taka kolej rzeczy z wiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2021 8 godzin temu, Adamo722 napisał: Raczej taka kolej rzeczy z wiekiem I tak wątpię żebym zmienił skalę.Prędzej ................................. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Bardzo fajny "makaroni". Podoba mi się. W dniu 11.04.2021 o 20:12, Xmen napisał: kupić.Mam w 72 i tak się zastanawiam czy warto tracić kasę na 48 Warto. Tyle, że więcej farby zejdzie. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, tlb napisał: Tyle, że więcej farby zejdzie. To akurat nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 W dniu 12.04.2021 o 07:22, Xmen napisał: I tak wątpię żebym zmienił skalę.Prędzej ................................. . Też tak mówiłem, a tu w składziku przybywa modeli 1:32 . A Messer fajny bo nie niemiecki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) 26 minut temu, barszczo napisał: A Messer fajny bo nie niemiecki Dzięki. Wiem że różne głupoty pisałem na forum ale tego że nie zmienię skali będę się trzymał jak pijany płotu. Są cztery powody takiej decyzji: 1.Umiejętności jeszcze nie te. 2.Musiałbym sprzedać z takim mozołem kupowane modele w 72 bo na jedno i drugie nie mam miejsca. 3.Jakoś mnie robienie w większej skali nie "porwało" 4.To jeszcze nie ten poziom umiejętności. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 17 minut temu, Xmen napisał: tego że nie zmienię skali będę się trzymał jak pijany płotu. Chyba jakieś wybory będą, bo bardzo poważne i "twarde" deklaracje padają 19 minut temu, Xmen napisał: Wiem że różne głupoty pisałem na forum Spokojnie, nie przesadzajmy z samokrytyką. To tylko forum a nie plenum KC A teraz coś o modelu (bo chyba jeszcze nic nie pisałem Inaczej niż "zwykle" czyli jest ciekawie - makaron pod szyldem Luftwaffe. Sam model fajnie zrobiony, czysto, bez szpar na złączach (zresztą do tego nas już kolega przyzwyczaił) . Malowanie też wyszło ładnie i zgrabnie, bez niedoróbek i nie dociągnięć. Co do szeroko pojętego zjawiska "łoteringu" nie będę się wypowiadał bo wiadomo: co kto lubi i w jakim kierunku podąża, ale trochę pomarudzę - można było przytrzeć to i owo suchym pędzlem, np felgi. Ogólnie daję PLUSA Natomiast co do deklaracji "skalowej" , tu się zgodzę z kolegą Adamo722, z wiekiem trochę łatwiej składa się duże klocki niż małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 37 minut temu, abtb napisał: Chyba jakieś wybory będą, bo bardzo poważne i "twarde" deklaracje padają Nic mi na ten temat nie wiadomo. 37 minut temu, abtb napisał: To tylko forum To aż forum. 38 minut temu, abtb napisał: można było przytrzeć to i owo suchym pędzlem, np felgi. A tutaj zaskoczę .Felgi są przetarte pigmentem "Airfield dust "tylko jak to u mnie słabo widoczne na zdjęciach. 41 minut temu, abtb napisał: tu się zgodzę z kolegą Adamo722, z wiekiem trochę łatwiej składa się duże klocki niż małe Wiem o tym.Ale jakiejś specjalnej frajdy robiąc ten model nie odczuwałem.Może gdybym zrobił trochę więcej modeli w tej skali to by zatrybiło.Kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Bardzo ładnie wyszedł spód. Góra - jak dla mnie troszkę płaska, może przez tę dość intensywną zieleń, a może przez ten kontrast zielone-czerwone włoskiej flagi. Ogólnie bardzo fajny. Sam mam tremę, bo właśnie zabieram się za takiego, ale właśnie 1:72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 23 minuty temu, kozborn napisał: Sam mam tremę, bo właśnie zabieram się za takiego, ale właśnie 1:72 Mógłbyś coś więcej napisać.Np.Jakiej firmy i w jakim malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 13 Kwietnia 2021 Share Napisano 13 Kwietnia 2021 1 minutę temu, Xmen napisał: Mógłbyś coś więcej napisać.Np.Jakiej firmy i w jakim malowaniu. Bez szału - Italeri + blaszki Eduarda. Także postaram się wycisnąć co mogę. Malowanie - Jagdfliegerschule, Pilzno, maj 1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2021 Teraz, kozborn napisał: Bez szału - Italeri + blaszki Eduarda. Także postaram się wycisnąć co mogę. Malowanie - Jagdfliegerschule, Pilzno, maj 1945 Czyli wersja G-6.Gdybyś potrzebował jakiś kalkomanii lub coś innego to pisz priv.Mam tego od groma.Pozostałości po zrobionych modelach AZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 W dniu 12.04.2021 o 07:22, Xmen napisał: I tak wątpię żebym zmienił skalę.Prędzej ................................. . Jak ci rąk zacznie brakować do czytania gazety, to pogadamy. Zrezygnować z ulubionej zabawy tylko dlatego, ze trzeba zamienić zabawki na większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi