Moses Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Nie dałbyś rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Normalnie, aż spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 28 minut temu, abtb napisał: Nie namawiaj, bo jeszcze zrobię ( oryginał czechosłowackiego Kp leży grzecznie w szafie i tylko czeka na takie wyzwanie ) Rób. Z zewnątrz nie jest źle, na tamte lata to był naprawdę bardzo dobrze zdetalowany model mimo że wypukły. Na szczegółach typu wnętrze i podwozie możesz się wykazać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Teraz, barszczo napisał: Rób. Następny się znalazł Krucjata jakaś czy cuś innego się kroi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Ja bym poczekał na Clear Propa ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 (edytowane) A czy clear prop to zapowiadał? Miga 23 to widziałem od nich zapowiedzi, ale Miga 19 to nie... Edytowane 30 Sierpnia 2022 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 https://www.scalemates.com/kits/clear-prop-tba72-2022c-mikoyan-gurevich-mig-19--1425611 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2022 10 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Ja bym poczekał na Clear Propa Gała, tu nie chodzi o model, tu się toczy walka o honor Z byle "klocków lego" to każda pierdoła złoży model ale wystrugać z mydła (ew. z tzw. paździerza ) to już trochę fachu w rękach trzeba mieć I rozumiesz, jest taka grupa cyklistów i kajakarzy ze stolicy, która, jak te wilce, tylko czyha na mnie żeby wygryźć z cechu, wikipedii wymazać i udowodnić moją małość i dwuleworęczność Ale wunderwaffe się przygotowuje i oceniam czy coś z tego będzie (kupa śmiechu na pewno ) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 Ok, nie wiedziałem że jesteś z TYCH od wintydżu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2022 27 minut temu, Szydercza Gała napisał: nie wiedziałem Jako dobry pasterz przebaczam każdemu baranowi z zielonej wyspy pełnej owiec 27 minut temu, Szydercza Gała napisał: jesteś z TYCH od wintydżu Tak szczerze to nie jestem, Wyrosłem z tego Chodzi tylko, żeby udowodnić, że da się " to" zlepić na całkiem przyzwoitym poziomie. To trochę jak z tym misiem: Model ze stanu magazynowego zejdzie - będzie miejsce na coś rozsądnego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) Podziwiam i podglądam. Takie to już zboczenie cyfrowe na tle modelarskim Tylko tak nieśmiało ...mig-19 to i może u sowietów i UW "się" nie zaistniał. Niemniej jednak w Azji jako chińska podróba ruskiego mira oraz jako oryginałka poczynał sobie całkiem dobrze. Pakistan był zachwycony. Wietnam zadowolony. Gdzieś wyczytałem, że wietnamscy piloci nawet preferowali pilotaż 19 nad 21. Generalnie pewnie też chodziło o cenę . Bo jeśli kupowało się j-6 to się miało "prawie" naddźwiękowy samolot za rozsądne pieniądze. Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez golf czarny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 31 Sierpnia 2022 Share Napisano 31 Sierpnia 2022 5 godzin temu, abtb napisał: Z byle "klocków lego" to każda pierdoła złoży model ale wystrugać z mydła (ew. z tzw. paździerza ) to już trochę fachu w rękach trzeba mieć Panie, ten MiG to jeszcze nic w porównaniu z Alpha Jetem. Najnowsze modele KP nadal pozostają jakościowo gdzieś na przełomie lat 80tych i 90tych. Ta 19 to naprawdę niezły model w porównaniu z ich niektórymi innymi wypustami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) W dniu 31.08.2022 o 12:39, Matys napisał: Panie, ten MiG to jeszcze nic w porównaniu z Alpha Jetem. Mój A-J z Matchboxa składa się całkiem dobrze. Po prostu źle zainwestowałeś gotówkę W dniu 31.08.2022 o 12:39, Matys napisał: Ta 19 to naprawdę niezły model I ja tak twierdzę ale chodzi o to by ulepić z tego: Edytowane 5 Września 2022 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Września 2022 Autor Share Napisano 1 Września 2022 (edytowane) Taka oto sytuacja: Może jeszcze da się to uratować Zobaczymy co przyniesie łykend I jeszcze ten sam model z innej perspektywy: Z pozdrowieniami dla @Moses-a Normalnie Andrzej, aż mnie łapy swędzą Edytowane 5 Września 2022 przez abtb 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Września 2022 Share Napisano 1 Września 2022 Noż kurde, podniósł rękawice. Ale tak na serio, nie ruszałbym tego. Ładne pudełka kawał historii. Zostaw to jak jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 Świetny jest, rury w kamo wyglądają fantastycznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 Klasyczne rury chciałeś napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 3 minuty temu, Moses napisał: Klasyczne rury chciałeś napisać O to, to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 W dniu 16.04.2021 o 09:31, abtb napisał: godzinkę przy kawie Żżże co?? Już galeria? Kurcze, chyba przysnąłem śledząc ten warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Listopada 2022 Autor Share Napisano 1 Listopada 2022 (edytowane) Prawie że: Jeszcze jakieś "lajty" nawigacyjne i rakiety PL-2 lub PL-5 (licencyjne R-3). Chciałem wykorzystać Edkowe z MiG-a 21 ale mają usterzenie zrobione z calowej deski i słabo to wygląda. Będzie trzeba kupić żywiczne (też Edka ). Jak kupię i zrobię to będzie galeria. Podsumowując - model może i nie za ciężki do zrobienia ale wrodzone lenistwo nie pozwoliło skończyć go w przyzwoitym czasie . Dodatki to rzecz obowiązkowa, bo bez nich to nawet szkoda brać się za robotę. Liczę że w końcu jakaś poważna firma wyda 19-tkę na porządnym poziomie i będzie można sobie "naklepać" kilka egzemplarzy w ciekawych malowaniach. Na zakończenie to, za co ten samolot lubię najbardziej - haubice 30mm do rozpruwania imperialistycznych konserw: A teraz wracam do 29-tych Edytowane 14 Listopada 2022 przez abtb 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 Cytat Jeszcze jakieś "lajty" nawigacyjne i rakiety PL-2 lub PL-5 (licencyjne R-3). Chciałem wykorzystać Edkowe z MiG-a 21 ale mają usterzenie zrobione z calowej deski i słabo to wygląda. Będzie trzeba kupić żywiczne (też Edka ) Jak Chinczyki w końcu zmajstrowali działającego PL-2 to Syryjczyki malowali już czerwone kokardy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 Kurczę, ładne te ich migi byli, sylwetka doskonale oddaje określenie "striełowidnyj". Godzinę temu, abtb napisał: Jak kupię i zrobię to będzie galeria. A ja już kawkię kciałem robić , z jakimś sandłiczem na dinnera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Listopada 2022 Share Napisano 2 Listopada 2022 Oj piękny ci on. Jak ja lubię te wczesne rury w kamo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 2 Listopada 2022 Share Napisano 2 Listopada 2022 Chciałem napisać, że piękny ale @barszczo mnie uprzedził więc napiszę, że bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Listopada 2022 Autor Share Napisano 2 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 1.11.2022 o 23:04, hellvis napisał: Jak Chinczyki w końcu zmajstrowali działającego PL-2 to Syryjczyki malowali już czerwone kokardy No i lipa Ale zawsze da się coś poradzić. Np. zrobić odpowiednią galerię z odpowiednimi zdjęciami: na których ewidentnie widać że model ma czerwone kokardy Ewentualnie idę po taniości (nie kupuję edkowych żywic) i daję prosto z pudła ORO-57K (poparte stosownymi fotkami) I na tym kończymy dyskusje w temacie podwieszanego vyzbroya Aha, dziękuję wszystkim za "serduszka" Zostawcie choć ze dwa na galerię Edytowane 14 Listopada 2022 przez abtb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi