Xmen Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Jako że była kiedyś dyskusja na forum który model Morana jest lepszy postanowiłem to sprawdzić osobiście.Model RS już zrobiłem to przyszła pora na wypraski Azura.Z dodatków będą tylko pasy Euarda i kalkomanie AML.Mam nadzieję że uda się przeprowadzić budowę do końca. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Jeżeli wybieramy pomiędzy RS a AZ to należałoby zadać pytanie: który z modeli jest gorszy. Poza tym model AZ Model to chyba nie Azur tylko produkcja AZ. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) 51 minut temu, Panzer4 napisał: Poza tym model AZ Model to chyba nie Azur tylko produkcja AZ. Azur panie szanowny.Firmy wymieniły się wypraskami. 51 minut temu, Panzer4 napisał: który z modeli jest gorszy. Dlaczego? Robiłem już RS i jakoś większych problemów sobie nie przypominam. Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Jako że warsztat wzbudził ogromne zainteresowanie Zdjęcia z postępów . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Cytat Jako że warsztat wzbudził ogromne zainteresowanie Sklejaczem jesteś ogarniętym, więc co tu pisać. Piszą marudzisz, nie piszą też źle. Poczekaj skopią Cię w galeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 2 minuty temu, marek d napisał: Piszą marudzisz, nie piszą też źle. Jaja sobie robię. 3 minuty temu, marek d napisał: Poczekaj skopią Cię w galeri. Wisi mi to.Robię dla siebie a nie pod publikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Wszyscy tak mówią ale jak poklepują po pleckach to fajnie no nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 1 minutę temu, marek d napisał: jak poklepują po pleckach to fajnie no nie? Bardziej bym liczył na jakieś merytoryczne uwagi.Jak mam czytać jakieś głupoty w stylu " za czysty" to wolałbym nic nie czytać.Jak ktoś chce "brudny" model to niech go sobie zrobi. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Po cichu obserwuję, bo muszę 406 zanabyć, a AZ ma polskie wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 38 minut temu, marek d napisał: ...Piszą marudzisz, nie piszą też źle.... Mareczku, w sumie jeszcze się taki nie narodził coby wszystkim dogodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 2 minuty temu, myszaty napisał: AZ ma polskie wersję. Azur też.Wypraski są te same.Różnica jest w jakości kalkomanii.Ewentualnie można dokupić zestaw Techmodu.Jeżeli model ma się składać jak klocki to Hasegawa plus blaszki Parta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Hasegawa to wcale nie klocki Lego, z Partem też jej czasem nie po drodze, spasować wnęki podwozia to koszmar... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 3 minuty temu, jurayahip napisał: Hasegawa to wcale nie klocki Lego, No popatrz a zawsze mówili że Hasegawa składa się bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) 15 minut temu, jurayahip napisał: Hasegawa to wcale nie klocki Lego, z Partem też jej czasem nie po drodze, spasować wnęki podwozia to koszmar... Czyli standard...jak mam walczyć z blachami to chyba raczej azur/az... Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Xmen napisał: Bardziej bym liczył na jakieś merytoryczne uwagi. Oj, bywały - z naciskiem na "bywały". Już ich nie ma, bo i po co. Ale może pojawią się w tym warsztacie, skoro zestaw wymagający, to i może pytania będą Osobiście obstawiam pewien kanon odpowiedzi... Jak się pomylę, to się ucieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Kwietnia 2021 Share Napisano 20 Kwietnia 2021 4 godziny temu, Xmen napisał: Azur panie szanowny.Firmy wymieniły się wypraskami. Dlaczego? Robiłem już RS i jakoś większych problemów sobie nie przypominam. To ciekawe, bo przecież Azur to raczej działa z SH, a między SH a AZ to już jest wojna od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) 45 minut temu, Mikolaj75 napisał: Oj, bywały - z naciskiem na "bywały". Mam na myśli merytoryczne uwagi . Nie są mi potrzebne uwagi dlaczego się nie rozwijam , dlaczego robię standartowo i że mam odważniej zaakcentować ślady eksploatacji.Bo taka jest moda?No i co z tego? 45 minut temu, Mikolaj75 napisał: Już ich nie ma, bo i po co. I bardzo dobrze.Może co niektórzy zrozumią że robię po swojemu i dla siebie a nie po to by zadowolić innych.Niech każdy robi jak uważa za słuszne. Od nikogo nie wymagam też pisania komentarzy.Ja sobie będę pokazywał modele i tyle. 45 minut temu, Mikolaj75 napisał: może pytania będą Jak będą zadane z sensem i na temat to bardzo chętnie odpowiem. Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2021 1 minutę temu, Panzer4 napisał: To ciekawe, bo przecież Azur to raczej działa z SH, a między SH a AZ to już jest wojna od dawna. Niby wojna ale umowa była taka że SH dostaje wypraski Bf-109 (ten zestaw Fiński" ) a w zamian daje wypraski MS-406. Mam jeden i drugi model i wyglądają identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Haśka ma puste wnęki podwozia, trzeba dokupić Quickboosta. Wnętrze kabiny skromniutkie, ale jest żywiczny zestaw, bodajże Pavli do tego z z osłoną kabiny vacu. W całości daje to radę. Oczywiście do polskiej wersji kalki Techmodu. Całość Qrde koło stówy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Stówa nie starczy.Podstawowy mankament Hasegawy to charakterystyczne pasy na skrzydłach zaznaczone liniami.W realu to wypukłe pasy .Są w zestawie blaszek Parta ale to następne kilkadziesiąt złotych. No to pogadaliśmy sobie a teraz mała aktualizacja.Zaczyna wyglądać jak samolot. Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Zamiast blaszek Parta na pasy proponuję folię spożywczą . Najpierw zrób nity , a potem tylko ciąć i kleić nawet na rozwodniony wikol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 23 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2021 A to akurat nie do mnie.Ja modelu Hasegawy nie zamierzam sklejać na chwilę obecną.Mam jeszcze jednego Azura do zrobienia i właśnie zamówiłem Mörko Morane.Myślę że tyle wystarczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 23 Kwietnia 2021 Share Napisano 23 Kwietnia 2021 3 godziny temu, Xmen napisał: zamówiłem Mörko Morane Liczę na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2021 7 godzin temu, Baas ArK napisał: Liczę na warsztat. Pewnie kiedyś będzie ale najpierw muszę pokończyć rozpoczęte tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robmario Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 jest jeszcze jako alternatywa stary ale całkiem sklejalny i podobny do oryginału model Heller/Smer. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi