i1117 Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Cześć, skończyłem Ho-Ri II od Amusing Hobby. Postępy pokazywalałem wcześniej w warsztacie. Pozdrawiam! 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Nowa linia w WOT. Dobrze zrobiony i pomalowany i nietypowy obiekt. Ale za tę gąskę z prawej strony na kole napinającym to ci nogi z d.. powyrywają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 15 minut temu, copycat napisał: Nowa linia w WOT. Dobrze zrobiony i pomalowany i nietypowy obiekt. Ale za tę gąskę z prawej strony na kole napinającym to ci nogi z d.. powyrywają. Ułożenie gąsek w ogóle jest dziwne - zupełnie inne luzy z lewej i prawej strony. Ale czy to wpływa na ogólny odbiór i klimat modelu ? Moim zdaniem nie. Tyle się tam dzieje ciekawego, że te mankamenty znikają. Według mnie duży plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Coś pięknego. Ta kopułka na górze wygląda jak głowa robota, wczesny japoński model R2-D2? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Świetne wykonanie !, nie Yamato czy tam Tone ale trafia w me gusta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Bardzo mi się podoba ten kolos, do tego uwielbiam pojazdy w zimowym kamuflażu w stanie rozkładu a tu wyszło to świetnie. Świnie wyszła rdza na zapasie gąsienic i łańcuchach. Naprawdę jest na czym oko zawiesić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Niezłe bydle, zajefajnie zrobiona, ale ta szmata na tłumiku to tak średnio, coś tam zamaskowałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i1117 Napisano 25 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Dziękuję serdecznie za komentarze koledzy. Odnośnie uwag copycata i Klapuocha do gąsienic, to muszę przyznać, że ich montaż nie był łatwy i to max co mogłem z nich uzyskać bez cofania się z robotą. Gąsienice są bardzo delikatne, a ja zdecydowałem się je pomalować przed złożeniem, co miało wpływ na ich późniejszy montaż. Gdybym miał to robić jeszcze raz, to najpierw bym je założył na koła i skleił, a dopiero później pomalował (podobnie jak magic tracki Dragona, z tą różnicą, że te są pracujące). 17 hours ago, filipsg said: Ta kopułka na górze wygląda jak głowa robota, wczesny japoński model R2-D2? Świetna uwaga . Można zapytać też, kto się na kim wzorował - projektanci pojazdu na mandze czy odwrotnie? 11 hours ago, Seb said: Niezłe bydle, zajefajnie zrobiona, ale ta szmata na tłumiku to tak średnio, coś tam zamaskowałeś? Do szmaty były już wcześniej uwagi, Seb. Jednak ja z tej szmaty jestem całkiem zadowolny, Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 17 minut temu, i1117 napisał: Do szmaty były już wcześniej uwagi, Seb. Jednak ja z tej szmaty jestem całkiem zadowolny, Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! Pomijając wykonanie to po odpaleniu bydlaka sfajczyła by się od razu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 33 minuty temu, Seb napisał: Pomijając wykonanie to po odpaleniu bydlaka sfajczyła by się od razu No i po szmacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Ciekawy pojazd i bardzo ładnie wykonany. Jednak ułożenie gąsienic warto by poprawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Maja 2021 Share Napisano 28 Maja 2021 Bardzo ciekawa konstrukcja. Malowanie pierwsza klasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_W Napisano 28 Maja 2021 Share Napisano 28 Maja 2021 Nie znam się na japońskich pojazdach ale sama bryła jest bardzo ciekawa. O gąsienicach już koledzy wspominali. O szmacie na wydechu też. Ja dodam, że (chyba) nie nawiercona lufa karabinu maszynowego - ale nie widać dokładnie na zdjęciach więc może jest. Jednak te uwagi to tylko tak nawiasem, bo samo wykonanie i przede wszystkim malowanie bardzo mi się podoba. Kamuflaż, wash, ślady zużycia - wszystko pięknie. Dobra robota! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 28 Maja 2021 Share Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) W dniu 24.04.2021 o 19:22, filipsg napisał: Ta kopułka na górze wygląda jak głowa robota, wczesny japoński model R2-D2? To raczej obudowa dalmierza stereoskopowego, coś w podobie ruskich powojennych konstrukcji. Obrazek z sieci tylko w celach poglądowych. Ślady eksploatacji na pojeździe w rzeczy samej wykonane bardzo ciekawie. Edytowane 29 Maja 2021 przez Rafał B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi