Pan_na_Zulawach Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2021 Pomału do przodu. Graty wykończone, może tylko jeszcze jakiś kurz miejscami. Tak jak się obawiałem wiadro wyszło najgorzej i na dodatek zachciało mi się emaliowanego. Położyłem "podstawowe" błoto na model, na więcej nie starczyło dzisiaj czasu. Strasznie dużo czasu schodzi mi na brudzenie. Gąski i koła założone tylko do fotek, które są jakie są robione ciągle tą samą techniką i nie obrabiane. W czasie zabiegów oczywiście odpadło to i owo, gdzieś coś się wytarło. Poprawię. Na fotkach widać braki, których okiem się nie zobaczy. Pozdrawiam Marek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Czerwca 2021 Share Napisano 14 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Czerwca 2021 Share Napisano 14 Czerwca 2021 Ekspertem od obić nie jestem, to się nie wypowiem, ale generalnie mi się podoba. Kalki trochę srebrzą - zdjęcie nr 3 po prawej stronie. Jeśli chodzi o błoto to dodałbym jasnych akcentów na obrzeżach plan - ciemna, cięższa i bardziej mokra materia spływa na dół, na górze zostaje zaschnięte, wyschnięte i jasno-brązowe. Cholera, sam muszę się wziąć za coś z 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Czerwca 2021 Share Napisano 14 Czerwca 2021 Pobrudź jeszcze koła od strony bandaży wewnątrz, bo nówki sztuki. Reszta całkiem, całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2021 @Klapouch masz rację, kupione kalki Star Decal nie były dobrym wyborem, albo normalnie nie umiem ich kłaść. Nie wiem, czy są za grube, czy co, ale wyraźnie widać granice kalki. Próbowałem jakoś wtopić je w model, niestety nie wyszło i patrząc pod odpowiednim kątem jest to widoczne. Wcześniej nie miałem takich problemów, a używałem tylko zestawowych, no może poza jednym przypadkiem. Jestem rozczarowany tymi kalkami, zwłaszcza, że dokupiłem je do modelu i za tą cenę spodziewałem się lepszej jakości. 12 godzin temu, Klapouch napisał: Cholera, sam muszę się wziąć za coś z 1/35 No i słusznie prawisz i nie, że nie uważam mniejszych braci @Stojkovictrochę dobrudzę tą przestrzeń. Położyłem dopiero podstawowe błoto, dojdą jeszcze dwa kolory i może nawet uda mi się nie przesadzić z brudzeniem. Trochę pracy przy modelu jeszcze zostało. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Czerwca 2021 Share Napisano 14 Czerwca 2021 (edytowane) Wyrobiłeś się widzę,co kolejny model. Szacun. Gąski zabrakło, albo nie dolepiona. W mister crafcie przy T60 to standard.....taka taniocha do nauki dalszej, Edytowane 14 Czerwca 2021 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 14 Czerwca 2021 Share Napisano 14 Czerwca 2021 Cóż zapowiadało się dobrze a wyszło jak zawsze (jeśli chodzi o obicia) ale to twój model wiec i twoja interpretacja tematu. Jeśli chodzi o brudzenie to wyszło przyzwoicie. Bambetle no cóż chyba w twojej interpretacji prawa fizyki/grawitacja nie istnieje. Wydaje mi się iż tak oplatane bambetle (koła zapasowe) by pospadały w trakcie jazdy a wiadro no to na bank by spadło. Mogę się mylić ale nie było wtedy emaliowanych wiader a ocynkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 15 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2021 9 godzin temu, kzugaj napisał: Mogę się mylić ale nie było wtedy emaliowanych wiader a ocynkowane. No i się mylisz. Dyplomu z wiader emaliowanych nie robiłem, ale z tego co wiem, ich historia sięga nie dziesiątek, a setek lat. 9 godzin temu, kzugaj napisał: Bambetle no cóż chyba w twojej interpretacji prawa fizyki/grawitacja nie istnieje. Zgadza się, przecież to wszystko "naciągane" lekko jest. Tak jak np. mocowanie belki do samowyciągania. Nie doceniasz faktu, że przynajmniej jest jakieś mocowanie, a przedmioty nie leżą nieskrępowane na pancerzu Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 15 Czerwca 2021 Share Napisano 15 Czerwca 2021 A o Fabryce Emalia Oskara Schindlera nie słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 15 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2021 Reszta błota nałożona . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Czerwca 2021 Share Napisano 15 Czerwca 2021 (edytowane) O! I w cale tego ataku ruskich Iwanów aż tak nie widać, liczy się efekt finalny, obicia przygasły, nie ma lipy Edytowane 15 Czerwca 2021 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 20 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Model prawie skończony, zostały jakieś małe poprawki. Doszedłem do etapu, że dłubanie przy modelu zaczyna mnie męczyć- dla mnie to znak, że czas pomału kończyć. Nie wiem, czy nie przesadziłem z brudzeniem, wydaje mi się też, że reszta kadłuba i wieży jest jakoś chyba mało dobrudzona w stosunku do wanny i błotników. Nie wiem, czy nie popracować jeszcze miejscami pigmentami... Obawiam się, że mogę tylko pogorszyć... Edit: Malkontenci mogą sobie poużywać. Pozdrawiam Marek Edytowane 20 Czerwca 2021 przez Pan_na_Zulawach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Czerwca 2021 Share Napisano 20 Czerwca 2021 No poszalałeś z tymi błotnikami - mocno kontrastują z czystą resztą i pasowałoby to jednak ujednolicić. Proponowałbym trochę i z wyczuciem w zaznaczonych miejscach przy krawędziach trochę podkurzyć. Może nie pigmentami ale farbą olejną dust maleńkie kropeczki nakładane wykałaczką a potem tapować pędzlem. To samo na błotnikach przy bocznym pancerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 14 godzin temu, TAW napisał: No poszalałeś z tymi błotnikami - mocno kontrastują z czystą resztą i pasowałoby to jednak ujednolicić. Proponowałbym trochę i z wyczuciem w zaznaczonych miejscach przy krawędziach trochę podkurzyć. Może nie pigmentami ale farbą olejną dust maleńkie kropeczki nakładane wykałaczką a potem tapować pędzlem. To samo na błotnikach przy bocznym pancerzu. Zgadzam się. @Pan_na_Zulawachpo ujednoliceniu brudzenia będzie to chyba Twój najlepszy model. Naprawdę powinno wyjść bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 24 Czerwca 2021 Share Napisano 24 Czerwca 2021 W dniu 15.06.2021 o 16:51, Pan_na_Zulawach napisał: Reszta błota nałożona . Fiu fiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 20 Lipca 2021 Autor Share Napisano 20 Lipca 2021 Skończony. Galeria, jak ogarnę zdjęcia. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi