jacek Napisano 5 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2021 12 godzin temu, em napisał: Te w modelu OEZ są w porządku. Podaje cyfry 2500 mm to odległość od środka symetri samolotu do środka belki wewnętrznej skrzydlowej, natomiast zewnętrzną wisiała na 3200 mm .Uf...i za ta zewnętrzną na przedłużeniu w osi był sobie zamontowany do dolnej powierzchni skrzydła ceownik w którym poruszał się ustalacz bomby/ zasobnika lapiac te za Brzechwy i nie pozwalając się przemieszczać na boki.Stale ustalacze dla mniejszych bomb były również przynitowane do tyłu belki. Patrz zewnętrzne belki Su-20/22 Umiejscowienie pylonów nie jest problemem ponieważ w modelu są w odpowiednich miejscach otwory do ich wklejenia. Chodziło mi o zdjęcie mocowań pod zewnętrznymi pylonami ( od spodu ) Chciałem je troszeczkę wzbogacić żeby wyglądały bardziej realnie niż te zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Czerwca 2021 Share Napisano 5 Czerwca 2021 Masz tam otwór prostokątny wielkości zamka bombowego,musisz znaleźć Su-22 w locie dla zobrazowania wyglądu i wtyk elektryczny za nim, a także bolec mikrowylacznika ukladu obecnosci podwieszenia. Podsumowujac, prostokatna dziura ,bolec i za nimi wtyk Nie ma tam takich skrzydelkowych ustalaczy jak w MiG-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Czerwca 2021 Share Napisano 5 Czerwca 2021 (edytowane) Takie zdjęcia wygrzebałem: Pierwsze niestety widok z boku, drugie to pylon wewnętrzny podejrzewam że konstrukcyjnie podobny. A tutaj zaglądałeś? Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 5 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2021 (edytowane) Dobra. Znalazłem coś takiego. Teraz niech ktoś potwierdzi że to zewnętrzny pylon i jestem w domu. Edytowane 5 Czerwca 2021 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Czerwca 2021 Share Napisano 5 Czerwca 2021 (edytowane) Moim zdaniem możesz śmiało zrobić na podobieństwo. Ta która prezentujesz to przykadlubowa z Su-22. Jeśli nastąpi reaktywacja Militariów będziesz dłużnikiem zespołu redakcyjnego Edytowane 5 Czerwca 2021 przez em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 7 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2021 Dołożę jeszcze te kwadratowe styki i myślę że już nie ma co więcej kombinować. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 8 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2021 Konkurs dnia; Połącz w miarę prawidłowo dwa elementy. Nagroda; talon na balon, mir i szacunek w hermetycznym środowisku ludzi uznawanych za dziwaków Na odpowiedz czekam bez końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Czerwca 2021 Share Napisano 8 Czerwca 2021 Twa belka jest do MiGów.... szukaj w internetach BD3-56FN . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Czerwca 2021 Share Napisano 8 Czerwca 2021 (edytowane) Dokładnie, właśnie miałem to pisać. Myślę że bez problemu zaadaptujesz zestawowy plastik. Tak to wygląda na samolocie Su-22: Rzuć jeszcze okiem tutaj: https://books.google.pl/books?id=HkwvEAAAQBAJ&pg=PA13&lpg=PA13&dq=BD3-56FN&source=bl&ots=JDjbVVtqbf&sig=ACfU3U09aggs9SPRIiw1nKLpgDi7EssD7w&hl=pl&sa=X&ved=2ahUKEwibo9ns2YfxAhXQxIsKHeDCDKcQ6AEwBXoECAMQAw#v=onepage&q=BD3-56FN&f=false Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 8 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2021 25 minut temu, em napisał: Twa belka jest do MiGów.... szukaj w internetach BD3-56FN . 18 minut temu, barszczo napisał: Dokładnie, właśnie miałem to pisać. Myślę że bez problemu zaadaptujesz zestawowy plastik. Tak to wygląda na samolocie: Do IAB-500 dołączona jest belka BD3-23N. Wywalić ją i bezpośrednio pod BD3-56FN zawiesić ten mały dar socjalizmu dla zgniłego imperialistycznego zachodu???? Tak was zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 8 Czerwca 2021 Share Napisano 8 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Czerwca 2021 Share Napisano 8 Czerwca 2021 4 godziny temu, jacek napisał: zawiesić ten mały dar socjalizmu dla zgniłego imperialistycznego zachodu???? Trochę nie za bardzo nadawało się to na dar. Bomba IAB-500 nie jest bombą atomową. Ona tylko udaje bombę atomową. To radziecka bomba pozoracyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 8 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2021 Czary mary, jestem szary. Tzn. czarny. Bestia w podkładzie nie mieści się w kadrze. Teraz pora na kolor. Mam zamiar psiknąć go H8 silver metallic od gunze. Chyba że macie lepszy pomysł na kolor bazowy. Wszystkie sugestie mile widziane. Potem dołożę metalizery od MIGa, czyli Polished Metal, Steel, Gun Metal i Jet Exhaust na końcówkę dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 9 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2021 Tak mnie w nocy naszła taka myśl że może nałożyć na tą czerń jaśniejszy marmurek tak by na srebrnym były widoczne plamki. Czy to będzie widać po położeniu silver metallic ? Czy lepiej uzyskam ten efekt brudzingiem? Nie mam doświadczenia z metalami stąd te dywagacje. Podpowiedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 9 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2021 Malutka w objęciach mamusi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 10 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2021 Dobra. Nie ma podpowiedzi, trzeba radzić sobie samemu. Wygładziłem Surfacera papierem 2000 i psiknę to wszystko Silver H 8. Karabinki pomalowane na gun metal, lampy w kadłubie i pod skrzydłem zamontowałem, na skrzydłach zabezpieczone. zastanawiam się jeszcze nad dajnikami ciśnienia. Boję się że jak przykleję je teraz to potem połamię. Potem zostanie tylko podwozie. Do ataku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 10 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2021 (edytowane) Mało nie zapomniałem o odgromnikach. Anteny postanowiłem wkleić teraz. Poza tym muszę jeszcze co nieco poprawić przy bombce mcrec1962 7 Rozpoczęcie rozmowy: 1 godzinę temu Witam , IAB już tak zostanie? A ''grzybki''/''tależyki'' ustalaczy ? i jakoś tak nieczysto zamocowana....Ogólnie super temat! Edytowane 10 Czerwca 2021 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Czerwca 2021 Share Napisano 10 Czerwca 2021 Nie jestem specjalistą od metalizerów ale mądrzejsi piszą że powinno się je kłaść na gładką powierzchnię. Chybabym położył bezbarwny błyszczący przed śreberkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 10 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2021 Godzinę temu, barszczo napisał: Nie jestem specjalistą od metalizerów ale mądrzejsi piszą że powinno się je kłaść na gładką powierzchnię. Chybabym położył bezbarwny błyszczący przed śreberkiem. Za pózno. Dokonało się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 11 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2021 Rybka w suszarni. Zastanawiam się tylko czy nadać jej połysk, czy zostawić mat??? Poza tym 132 poprawka kadłuba bo cały czas wyłażą nowe babole. Ciekawe czy w oryginale te maszyny były w tak nienagannym stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 12 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2021 Nie wieżę. Kilka godzin pracy z metalizerem nad rozjaśnieniem paneli, a na zdjęciu i tak nic nie widać. Dramat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 12 Czerwca 2021 Share Napisano 12 Czerwca 2021 Mam wrażenie, że pojawiły się jamki skurczowe wokół wnętki podwozia na skrzydłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 12 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2021 12 minut temu, neptun1939 napisał: Mam wrażenie, że pojawiły się jamki skurczowe wokół wnętki podwozia na skrzydłach. Niestety. Z tej perspektywy są najbardziej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 13 Czerwca 2021 Share Napisano 13 Czerwca 2021 Ależ one zawsze tam były.Widać to po wyjęciu modelu z pudełka..Tiepier to daremny jak model już pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 14 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2021 |Dobra. Przemyślałem temat i wziąłem się za poprawki. Jeszcze raz rozjaśniłem część paneli, cześć część dostała ciemniejszy odcień. Teraz wygląda to lepiej. To znaczy bardziej mi się podoba, no i widać zmiany na zdjęciach. Niestety doszło do tragedii. Razem z taśmą odeszła szpachla ( ostatnie zdjęcie ). Teraz będę musiał wyłamać cały ster kierunku i zacząć odnowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi