zegeye Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 Niezle.... golenie wklejone? rozumiem ze jeden kolor tam wszedzie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2021 W dniu 15.07.2021 o 10:12, zegeye napisał: golenie wklejone? rozumiem ze jeden kolor tam wszedzie jest.... Zbychu, będzie git W końcu dotarł poczmistrz i dostarczył towar: I teraz będzie można powoli gibać do przodu: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2021 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Sierpnia 2021 Share Napisano 18 Sierpnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Całkiem ładny ten karabinek z mastera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2021 13 godzin temu, Mitrandir napisał: Całkiem ładny ten karabinek z mastera Ano ładny Maziaje farbom: A teraz ze trzy miechy przerwy 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Sierpnia 2021 Share Napisano 20 Sierpnia 2021 Bardzo ładnie ci to promy siadły. Czym robiłeś maskowanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2021 53 minuty temu, Mitrandir napisał: Czym robiłeś maskowanie? Patafixem . A chciałem cyknąć fotkę jak był oblepiony. Ale uznałem , że to takie proste i nic w tym ciekawego, więc nie ma co marnować 15 s na cykanie foty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Sierpnia 2021 Share Napisano 21 Sierpnia 2021 No panie, ładnie to wygląda . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 22 Sierpnia 2021 Share Napisano 22 Sierpnia 2021 W dniu 20.08.2021 o 11:00, abtb napisał: Patafixem . A chciałem cyknąć fotkę jak był oblepiony. Ale uznałem , że to takie proste i nic w tym ciekawego, więc nie ma co marnować 15 s na cykanie foty. A ja właśnie z niecierpliwością czekałem na ten etap budowy i chciałem takie zdjęcie zobaczyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2021 21 godzin temu, rudy0007 napisał: A ja właśnie z niecierpliwością czekałem na ten etap budowy............................. Jak rozpoczynam warsztat to na końcu wstępu jest rozdział "Prośby i uwagi do prowadzącego" Nikt nic nie napisał to proszę teraz nie marudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Kalkomanie zestawowe położysz? Trochę martwi mnie ten pożółkły film i nie do końca biały biały. Podobna przypadłość w moim Mi-35 skłania mnie do zrobienia go w malowaniu s-f i użycia resztek kalkomanii z MiG-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Ten pożółkły film wygląda tylko tak na kartoniku. W rzeczywistości jest idealnie przezroczysty. ma natomiast inną wadę - jest cholernie cienki l lubi się bardzo podwinąć i dla tego należy go ściągać bezpośrednio na model. I trochę trwa zanim klej chwyci się farby. A co do białości białego to się okaże w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 45 minut temu, abtb napisał: Ten pożółkły film wygląda tylko tak na kartoniku. W rzeczywistości jest idealnie przezroczysty. ma natomiast inną wadę - jest cholernie cienki l lubi się bardzo podwinąć i dla tego należy go ściągać bezpośrednio na model. I trochę trwa zanim klej chwyci się farby. A co do białości białego to się okaże w praniu. Zawsze możesz położyć lakier na kalki na przykład mikroskala... A skoro i tak to trzeba zrobić żeby się nie kruszył i były sztywniejsze troszkę, to i kalkomanie możesz wybielić za pomocą lampy UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 2 godziny temu, abtb napisał: Ten pożółkły film wygląda tylko tak na kartoniku. W rzeczywistości jest idealnie przezroczysty. ma natomiast inną wadę - jest cholernie cienki l lubi się bardzo podwinąć i dla tego należy go ściągać bezpośrednio na model. I trochę trwa zanim klej chwyci się farby. A co do białości białego to się okaże w praniu. Na tą okoliczność używam płynów pod i na kalki, a same kalkomanie zamiast moczyć, kładę na mokrej palecie - daje mi to mnóstwo czasu na aplikację prosto z bazy na model A z kolorem filmu to mi otuchy dodałeś, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2021 W dniu 19.08.2021 o 23:18, abtb napisał: A teraz ze trzy miechy przerwy Minęło, jak z bicza "szczelił" Na razie jest tak: Jedne kalki siadły dobrze inne tak sobie. Ale to żaden problem, coś się wymyśli Poprawiłem też malowanie wirnika głównego: Teraz pójdzie kolejny połysk, jakieś poprawki tu i ówdzie oraz chemia. A potem to już składanie w całość. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 28 Sierpnia 2021 Share Napisano 28 Sierpnia 2021 Szykuje się coś fajnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2021 Się obaczy, co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Sierpnia 2021 Share Napisano 29 Sierpnia 2021 Miodzio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Super jest.... gorzej ze teraz bede musial poszukac innego ''fajnego'' malowania na swojego..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 2 godziny temu, zegeye napisał: teraz będę musiał poszukać innego ''fajnego'' malowania na swojego Przecież w pudle są jeszcze dwa inne - typowa "koniczynka" Nr 3 to nawet z innym działkiem Trzeba tylko w miarę szybko robić bo też przymierzam się do "koniczynki" na wersji P Aczkolwiek to już będzie z innej wojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Sierpnia 2021 Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Że taka...? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 36 minut temu, Mitrandir napisał: Że taka... Już chciałem napisać, że wygrał pan agregat do opryskiwania ogórków ale niestety będzie sztuka ciut bardziej artystyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 1 Września 2021 Share Napisano 1 Września 2021 W dniu 30.08.2021 o 12:09, abtb napisał: Przecież w pudle są jeszcze dwa inne - typowa "koniczynka" Nr 3 to nawet z innym działkiem Trzeba tylko w miarę szybko robić bo też przymierzam się do "koniczynki" na wersji P Aczkolwiek to już będzie z innej wojny Ale nie mają ''noseartu ''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 2 Września 2021 Share Napisano 2 Września 2021 Bardzo ładny Hind Mam tego nowego ze Zvezdy w 48, ale ... jakos tak mi chyba jednak poki co blizsza sercu ta 72ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi