abtb Posted July 11, 2021 Share Posted July 11, 2021 W związku z tym, że część druga powoli zmierza ku końcowi, pora "odpalić" część trzecią. Tym razem na warsztat trafia Mi -35M Artbox: Inbox Jakiś kwit zwany instrukcją: oraz plan działania: Czyli jak widać będzie na zielono . Ot, taki "ogórek" po rosyjsku 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 12, 2021 Share Posted July 12, 2021 (edited) Zasiadam w pierwszym rzędzie i czekam na relacje z postępu prac. Edited July 12, 2021 by mig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertas Posted July 12, 2021 Share Posted July 12, 2021 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 12, 2021 Share Posted July 12, 2021 (edited) 20 godzin temu, abtb napisał: Czyli jak widać będzie na zielono.... no a krokodyl to niby jakiego koloru miałby być ? przy takim hurcie to rozumiem że pojawi się w kolejnej części również wersja algierska ? jest nawet z czego lepić bo Haśka go wydała w 72 : Edited July 12, 2021 by M.A.V. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted July 12, 2021 Share Posted July 12, 2021 Ten Superhind to jakiś dramat jest. Ciekawe jak ta zabudowa wpływa na właściwości lotne tej maszyny. Koszmarek okrutny... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted July 12, 2021 Share Posted July 12, 2021 3 godziny temu, M.A.V. napisał: no a krokodyl to niby jakiego koloru miałby być ? przy takim hurcie to rozumiem że pojawi się w kolejnej części również wersja algierska ? jest nawet z czego lepić bo Haśka go wydała w 72 : To akurat RPA... algierczyk jest taki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 9 godzin temu, barszczo napisał: Ten Superhind to jakiś dramat jest. Ciekawe jak ta zabudowa wpływa na właściwości lotne tej maszyny. Koszmarek okrutny... ano wygląda trochę jak jakiś garażowy składak bo spece z RPA przeczepili mu komponenty ze swojego Rooivalka 6 godzin temu, Mitrandir napisał: To akurat RPA... algierczyk jest taki racja dokształciłem się w temacie i znalazłem nawet info że kilka sztuk tej przeróbki zakupił Azerbejdżan (swoją drogą ciekawe czemu wybrali modernizację z RPA a nie Rosyjską) filmiszcze jeszcze trafiłem : SORRY @abtb za to spontaniczne spamowanie warsztatu - już będę grzeczny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 13, 2021 Author Share Posted July 13, 2021 3 godziny temu, M.A.V. napisał: SORRY @abtb za to spontaniczne spamowanie warsztatu Spoko. Dla mnie luzik , Tylko trochę głupio wyszło, bo z felietonu wynika że Azerbejdżan ma więcej nowoczesnych śmigłowców niż taka potęga militarna jak Polska Ale jak to mówią, nasza armia papierem i kropidłami stoi Taki rysunek ostatnio wpadł mi w oko A wracając do tematu, to wczoraj poczyniłem pierwsze ciachy i zakitowałem dziury po wypychaczach. Jak się trochę ogarnie to wszystko to wrzucę jakieś fotki poglądowe 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 A może trochę bardziej popiłować i taki Latino Americano AH-2 Sabre z Brazylii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 Jako miłośnik polskiego godła i barwy, zapytam: wiesz może kiedy będą je wprowadzać? 8 godzin temu, abtb napisał: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 Padłem... Nic dodać, nic ująć. Mistrz Ciętej Riposty. Przepraszam za oftopika, ale nie mogłem się powstrzymać. Dawaj foty z roboty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 14, 2021 Author Share Posted July 14, 2021 W dniu 13.07.2021 o 21:26, Lipstein napisał: Dawaj foty z roboty. Pierwsze foty: Niewiele ale jednak coś Fuknąłem też valejowym błotem pod jakieś zegary. Do jutra przeschnie i będzie można brać się za kolorystykę wnętrza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 Ty.... a łon sie różni czym od poprzedniego ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 15, 2021 Author Share Posted July 15, 2021 Zasadniczo niewiele: zupełnie inny wirnik główny, inny wirnik ogonowy, krótkie skrzydła, inny rozpylacz pestek, dodatkowe głowice optoelektroniczne . A poza tym to chyba to samo. Ze zdjęcia wynika, ze "kierownik" wsiada tymi samymi drzwiami, umieszczonymi po tej samej stronie kadłuba co w Mi 24. Największa różnica jest taka że nie można go zrobić w polskim malowaniu ( co akurat jest dla mnie zupełnie bez znaczenia ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegeye Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 Teraz widzę.... wirnik ogonowy a'la Apache... 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 4 godziny temu, zegeye napisał: Teraz widzę.... wirnik ogonowy a'la Apache... 8-) Wirniki obydwa a'la mi-28 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 16, 2021 Author Share Posted July 16, 2021 20 godzin temu, zegeye napisał: Ty.... a łon sie różni czym od poprzedniego I jeszcze stałe tylne podwozie ( nie chowane w kadłub jak w Mi 24 ) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 16, 2021 Author Share Posted July 16, 2021 No i po waflach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 Godzinę temu, abtb napisał: No i po waflach . A co myślałeś, że jak podmienisz wirniki to ktoś ci uwierzy, że to inny śmigłowiec... A tak z innej beczki wybierasz się do Łasku, Bobasku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 16, 2021 Author Share Posted July 16, 2021 1 minutę temu, Mitrandir napisał: A co myślałeś, że jak podmienisz wirniki to ktoś ci uwierzy, że to inny śmigłowiec... A o jaki wirnik i o jaką podmianę chodzi? Z tymi waflami to trzeba kicnąć na sam początek (jakby się kolega nie zorientował ) 2 minuty temu, Mitrandir napisał: wybierasz się do Łasku, Wstępnie to nie bo nie mam z czym jechać. Na dzielni szepczą że niby ostatni raz się odbywa ( ale czy to nie jest plotka ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrandir Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 8 godzin temu, abtb napisał: Na dzielni szepczą że niby ostatni raz się odbywa ( ale czy to nie jest plotka ) Niestety to może być prawda... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 23, 2021 Author Share Posted July 23, 2021 Żeby nie było, że się opie....lam: Kolejna czynność - zamknięcie kadłuba 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted August 28, 2021 Author Share Posted August 28, 2021 W dniu 23.07.2021 o 22:35, abtb napisał: Żeby nie było, że się opie....lam: Złota myśl Rozpoczynam wyposażanie kadłuba: Powoli będzie trzeba kończyć, żeby zima nie zaskoczyła 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted August 30, 2021 Author Share Posted August 30, 2021 Stan na dziś: Jeszcze kilka szczegółów (sonda DUAS i schodek do kabiny pilota) oraz poprawa uchwytów do rozpraszaczy. A potem śmigiełka i będzie można powoli kończyć 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts