abtb Napisano 11 Lipca 2021 Share Napisano 11 Lipca 2021 W związku z tym, że część druga powoli zmierza ku końcowi, pora "odpalić" część trzecią. Tym razem na warsztat trafia Mi -35M Artbox: Inbox Jakiś kwit zwany instrukcją: oraz plan działania: Czyli jak widać będzie na zielono . Ot, taki "ogórek" po rosyjsku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Lipca 2021 Share Napisano 12 Lipca 2021 (edytowane) Zasiadam w pierwszym rzędzie i czekam na relacje z postępu prac. Edytowane 12 Lipca 2021 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 12 Lipca 2021 Share Napisano 12 Lipca 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Lipca 2021 Share Napisano 12 Lipca 2021 (edytowane) 20 godzin temu, abtb napisał: Czyli jak widać będzie na zielono.... no a krokodyl to niby jakiego koloru miałby być ? przy takim hurcie to rozumiem że pojawi się w kolejnej części również wersja algierska ? jest nawet z czego lepić bo Haśka go wydała w 72 : Edytowane 12 Lipca 2021 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Lipca 2021 Share Napisano 12 Lipca 2021 Ten Superhind to jakiś dramat jest. Ciekawe jak ta zabudowa wpływa na właściwości lotne tej maszyny. Koszmarek okrutny... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 12 Lipca 2021 Share Napisano 12 Lipca 2021 3 godziny temu, M.A.V. napisał: no a krokodyl to niby jakiego koloru miałby być ? przy takim hurcie to rozumiem że pojawi się w kolejnej części również wersja algierska ? jest nawet z czego lepić bo Haśka go wydała w 72 : To akurat RPA... algierczyk jest taki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Lipca 2021 Share Napisano 13 Lipca 2021 9 godzin temu, barszczo napisał: Ten Superhind to jakiś dramat jest. Ciekawe jak ta zabudowa wpływa na właściwości lotne tej maszyny. Koszmarek okrutny... ano wygląda trochę jak jakiś garażowy składak bo spece z RPA przeczepili mu komponenty ze swojego Rooivalka 6 godzin temu, Mitrandir napisał: To akurat RPA... algierczyk jest taki racja dokształciłem się w temacie i znalazłem nawet info że kilka sztuk tej przeróbki zakupił Azerbejdżan (swoją drogą ciekawe czemu wybrali modernizację z RPA a nie Rosyjską) filmiszcze jeszcze trafiłem : SORRY @abtb za to spontaniczne spamowanie warsztatu - już będę grzeczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Lipca 2021 Autor Share Napisano 13 Lipca 2021 3 godziny temu, M.A.V. napisał: SORRY @abtb za to spontaniczne spamowanie warsztatu Spoko. Dla mnie luzik , Tylko trochę głupio wyszło, bo z felietonu wynika że Azerbejdżan ma więcej nowoczesnych śmigłowców niż taka potęga militarna jak Polska Ale jak to mówią, nasza armia papierem i kropidłami stoi Taki rysunek ostatnio wpadł mi w oko A wracając do tematu, to wczoraj poczyniłem pierwsze ciachy i zakitowałem dziury po wypychaczach. Jak się trochę ogarnie to wszystko to wrzucę jakieś fotki poglądowe 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 13 Lipca 2021 Share Napisano 13 Lipca 2021 A może trochę bardziej popiłować i taki Latino Americano AH-2 Sabre z Brazylii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Lipca 2021 Share Napisano 13 Lipca 2021 Jako miłośnik polskiego godła i barwy, zapytam: wiesz może kiedy będą je wprowadzać? 8 godzin temu, abtb napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Lipca 2021 Share Napisano 13 Lipca 2021 Padłem... Nic dodać, nic ująć. Mistrz Ciętej Riposty. Przepraszam za oftopika, ale nie mogłem się powstrzymać. Dawaj foty z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Lipca 2021 Autor Share Napisano 14 Lipca 2021 W dniu 13.07.2021 o 21:26, Lipstein napisał: Dawaj foty z roboty. Pierwsze foty: Niewiele ale jednak coś Fuknąłem też valejowym błotem pod jakieś zegary. Do jutra przeschnie i będzie można brać się za kolorystykę wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 Ty.... a łon sie różni czym od poprzedniego ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lipca 2021 Autor Share Napisano 15 Lipca 2021 Zasadniczo niewiele: zupełnie inny wirnik główny, inny wirnik ogonowy, krótkie skrzydła, inny rozpylacz pestek, dodatkowe głowice optoelektroniczne . A poza tym to chyba to samo. Ze zdjęcia wynika, ze "kierownik" wsiada tymi samymi drzwiami, umieszczonymi po tej samej stronie kadłuba co w Mi 24. Największa różnica jest taka że nie można go zrobić w polskim malowaniu ( co akurat jest dla mnie zupełnie bez znaczenia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 Teraz widzę.... wirnik ogonowy a'la Apache... 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Lipca 2021 Share Napisano 15 Lipca 2021 4 godziny temu, zegeye napisał: Teraz widzę.... wirnik ogonowy a'la Apache... 8-) Wirniki obydwa a'la mi-28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lipca 2021 Autor Share Napisano 16 Lipca 2021 20 godzin temu, zegeye napisał: Ty.... a łon sie różni czym od poprzedniego I jeszcze stałe tylne podwozie ( nie chowane w kadłub jak w Mi 24 ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lipca 2021 Autor Share Napisano 16 Lipca 2021 No i po waflach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Lipca 2021 Share Napisano 16 Lipca 2021 Godzinę temu, abtb napisał: No i po waflach . A co myślałeś, że jak podmienisz wirniki to ktoś ci uwierzy, że to inny śmigłowiec... A tak z innej beczki wybierasz się do Łasku, Bobasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lipca 2021 Autor Share Napisano 16 Lipca 2021 1 minutę temu, Mitrandir napisał: A co myślałeś, że jak podmienisz wirniki to ktoś ci uwierzy, że to inny śmigłowiec... A o jaki wirnik i o jaką podmianę chodzi? Z tymi waflami to trzeba kicnąć na sam początek (jakby się kolega nie zorientował ) 2 minuty temu, Mitrandir napisał: wybierasz się do Łasku, Wstępnie to nie bo nie mam z czym jechać. Na dzielni szepczą że niby ostatni raz się odbywa ( ale czy to nie jest plotka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 16 Lipca 2021 Share Napisano 16 Lipca 2021 8 godzin temu, abtb napisał: Na dzielni szepczą że niby ostatni raz się odbywa ( ale czy to nie jest plotka ) Niestety to może być prawda... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Lipca 2021 Autor Share Napisano 23 Lipca 2021 Żeby nie było, że się opie....lam: Kolejna czynność - zamknięcie kadłuba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2021 W dniu 23.07.2021 o 22:35, abtb napisał: Żeby nie było, że się opie....lam: Złota myśl Rozpoczynam wyposażanie kadłuba: Powoli będzie trzeba kończyć, żeby zima nie zaskoczyła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Sierpnia 2021 Share Napisano 28 Sierpnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2021 Stan na dziś: Jeszcze kilka szczegółów (sonda DUAS i schodek do kabiny pilota) oraz poprawa uchwytów do rozpraszaczy. A potem śmigiełka i będzie można powoli kończyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi