BRAVO112 Napisano 22 Października 2021 Share Napisano 22 Października 2021 wiem, ze nad modelem jeszcze pracujesz, ale czy tak ma juz zostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 22 Października 2021 Autor Share Napisano 22 Października 2021 13 minut temu, BRAVO112 napisał: wiem, ze nad modelem jeszcze pracujesz, ale czy tak ma juz zostac? .... Wydaje mi się, że tak powinno być - to było przygotowane w modelu (trochę zeszlifowałem, bo moim zdaniem był za bardzo wystający. Zdjęcia wydają się potwierdzać, że jest tam ten pizdryk - poniżej na czym bazuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 29 Października 2021 Autor Share Napisano 29 Października 2021 Prace idą. Jeden z forumowych kolegów zwrócił mi uwagę, że nie powinno być widocznego łączenia części dziobowej z resztą samolotu. Ja poszedłem za instrukcją i zdjęciami z mojehobby i zostawiłem szparę jak trzeba... Więc usuwanie jej, równanie wszystkiego, potem ponowne malowanie zajęło chwilę, ale udało się toto wyprowadzić. Tu przedstawiam o którą szparę chodzi (zdjęcie z mojehobby): Po wyjściu z tego zacząłem przygotowywać się do maskowania. Dziś udało się skończyć maskowanie górnej części samolotu i wygląda to tak: Za chwilę biorę się za kładzenie pierwszych warstw zielonego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 29 Października 2021 Share Napisano 29 Października 2021 Akurat zdjęciami przykładowych modeli z moje hobby lub np. z niektórych pudełek revella nie ma się co sugerować, bo są to często niezbyt dobrze wykonane modele jeśli chodzi o zgodność z rzeczywistą maszyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Października 2021 Share Napisano 30 Października 2021 Jeszcze jakies pytania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 30 Października 2021 Autor Share Napisano 30 Października 2021 No i pomalowana - wczoraj położony kolor bazowy, po preshadingu prawie nie było śladu, więc trochę rozjaśniłem i pociągnąłem postshading. I żeby nie wyglądało to komicznie (czyli 4x jaśniejszy na panelu niż na krawędzi), zostaje jak jest. Pozaglądałem pod maski i wygląda spoko, ale ten ciemnozielony kolor jest dosyć trudny w modulacji (moim zdaniem). Dziś mam nadzieję, że zdejmę maski i zobaczę czy i jakie poprawki są potrzebne. A lepsze zdjęcie wrzucę jutro w świetle dziennym, bo przy świetlówce to ten kolor w ogóle nie wygląda. Ale wrzucam postęp 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 30 Października 2021 Autor Share Napisano 30 Października 2021 No i nie mogłem się doczekać - zdjąłem maski Będzie parę poprawek, ale wygląda ok i kamuflaż chyba nieźle odwzorowuje oryginalny wzór. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Października 2021 Share Napisano 30 Października 2021 Nie znam się, ale bardzo mi się podoba. Uwielbiam etap ściągania masek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 (edytowane) Zrobiłem wstępne washowanie podwozia, zostało parę poprawek i następnie muszę jeszcze domalować dziobek na czarno i powashować górę. Edytowane 1 Listopada 2021 przez Usul 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 2 Listopada 2021 Share Napisano 2 Listopada 2021 Bardzo ładnie wyszedł Ci kamuflaż Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 17 Listopada 2021 Autor Share Napisano 17 Listopada 2021 Dobra, już bliżej końca niż dalej - wszystkie kalki przylepione, atomówka gotowa... Ale trzeba domalować te dwa elementy... Ta, w czas się zorientowałem Generalnie dziś planuję to zamaskować i pomalować, jutro jakieś ostatnie sprawdzania malowania i jak ok to zabezpieczam bezbarwnym. Potem tylko dokleić podwozie i mieć nadzieję, że nie będzie leciał na dziób I do zdjęć oficjalnych., przy dobrych wiatrach w weekend temat będzie zamknięty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 a juz sie wystraszylem, ze do ruskich polecial.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 56 minut temu, Usul napisał: Potem tylko dokleić podwozie i mieć nadzieję, że nie będzie leciał na dziób Znaczy się na ogon, tak? No bo jak na nos na lecieć samolot z przednim podparciem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 17 Listopada 2021 Autor Share Napisano 17 Listopada 2021 Teraz, slawbo napisał: Znaczy się na ogon, tak? No bo jak na nos na lecieć samolot z przednim podparciem? Oczywiście, masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 Ale klawo wyglada !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 Bardzo fajnie to wygląda, oglądam z zapartym tchem. Jeden z olbrzymów, który chodzi mi po głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 No dobra, atomówka podwieszona, podwozie siedzi, nie leci na kuper, więc wydaje się, że to był ostatni element do przyklejenia, jutro jeszcze wszystko polakieruje i chyba będzie koniec 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Ale to jest wielkie bydle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Pięknie wygląda czekam na galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 kawał smoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Victor bardziej mi sie podobal Dobra robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 Godzinę temu, BRAVO112 napisał: Victor bardziej mi sie podobal A ktoś chyba robi na forum Ale kto? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Listopada 2021 Share Napisano 25 Listopada 2021 gdyby nie to, ze miejsca w gablocie nie mam, to ja bym go juz robil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 25 Listopada 2021 Autor Share Napisano 25 Listopada 2021 (edytowane) Dziękuję wszystkim za podglądanie i uwagi - niektóre dołożyły parę dni roboty, ale było warto Model raczej udany, wszyscy na zachodnich forach pieją z zachwytu jaki on jest spasowany. Pisałem o tym - on jest bardzo dobrze spasowany JAK NA AIRFIXA. Tamiya to to nie jest Ale raczej przyjemny w budowie jak na olbrzyma. Zapraszam do galerii: Edytowane 25 Listopada 2021 przez Usul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi