Bengal Napisano 17 Września 2022 Autor Share Napisano 17 Września 2022 Cześć, wracam do tematu:) trzeba go w końcu skończyć hehe troszkę się zakurzył 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 Cześć, walka z podstawką cd jakoś to wygląda znośnie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 19 Września 2022 Share Napisano 19 Września 2022 Żadnej trawy nie będzie, nawet kępki? Trochę ten grunt wygląda jak z fabryki nawozów chemicznych... (; Ale kierunek dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 Godzinę temu, RogerM napisał: Żadnej trawy nie będzie, nawet kępki? Trochę ten grunt wygląda jak z fabryki nawozów chemicznych... (; Ale kierunek dobry. tak jak w oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 20 Września 2022 Share Napisano 20 Września 2022 Zrobić trochę drobniejszy ten żwirek? I bardziej jednolity i równy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Września 2022 Autor Share Napisano 22 Września 2022 (edytowane) dzięki @myszaty poprawiam troszkę, pobrudziłem troszkę beczki, teraz muszę pomyśleć jak zrobić fajną linę:) Edytowane 22 Września 2022 przez Bengal 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Października 2022 Autor Share Napisano 5 Października 2022 Cześć, powoli chyba kończę na dniach pewnie pomaluję podstawkę na kolor "palisander" przykręcę plexi ze zdjęciami + tabliczki i pozostanie sznurek to ogrodzenia beczek Na chwilę obecną tak się prezentuje: ujdzie jak na pierwsza podstawkę? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 W dniu 19.09.2022 o 16:15, Bengal napisał: tak jak w oryginale i jeszcze sznurek między beczkami. Na zdjęciu jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Października 2022 Autor Share Napisano 5 Października 2022 2 minuty temu, imt napisał: i jeszcze sznurek między beczkami. Na zdjęciu jest. 51 minut temu, Bengal napisał: pozostanie sznurek to ogrodzenia beczek będzie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 (edytowane) Na plakietce z opisem masz błąd, po angielsku numer ma skrót "no." a nie "nr." Edytowane 6 Października 2022 przez DamianPoltorak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Października 2022 Autor Share Napisano 6 Października 2022 27 minut temu, DamianPoltorak napisał: Na plakietce z opisem masz błąd, o angielsku numer ma skrót "no." a nie "nr." O widzisz, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 4 godziny temu, DamianPoltorak napisał: Na plakietce z opisem masz błąd, po angielsku numer ma skrót "no." a nie "nr." No nie do końca jest tak jak piszesz. Jeśli całą nazwę samolotu wraz z numerem seryjnym cytujemy w języku niemieckim to nie ma błędu. Brakuje za to kropki po "Nr". To trochę tak jakbyś zamiast napisać Arado Ar 234 Blitz napisał Arado Ar 234 Flash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 To jeszcze OK, bo to w sumie kwestia wyboru języka, ale W.No. to byłoby coś w stylu: Meine żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 A to W. to od czego pochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Teraz, slawbo napisał: A to W. to od czego pochodzi? W - Werk (ogólnie rzecz biorąc można tłumaczyć jako maszyna). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Października 2022 Autor Share Napisano 6 Października 2022 44 minuty temu, RogerM napisał: No nie do końca jest tak jak piszesz. Jeśli całą nazwę samolotu wraz z numerem seryjnym cytujemy w języku niemieckim to nie ma błędu. Brakuje za to kropki po "Nr". To trochę tak jakbyś zamiast napisać Arado Ar 234 Blitz napisał Arado Ar 234 Flash Z tego co wiem to po Nr nie daje się kropki… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 (edytowane) W polskim nie. Ale wtedy nr, nie Nr. Nie no, Werk Nummer to numer fabryczny. Dosłownie. Edytowane 6 Października 2022 przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 1 godzinę temu, Bengal napisał: Z tego co wiem to po Nr nie daje się kropki… Może w Polsce w XXI wieku nie ale Niemcy na statecznikach swoich samolotów w czasie drugiej dawali.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Października 2022 Autor Share Napisano 6 Października 2022 hmm to jak w końcu ma być poprawnie, skoro pomieszane są języki, rozumiem, że muszę poprawić Nr na Nr. i będzie dobrze? A jak sama podstawka? Taka tragiczna, że cisza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Października 2022 Share Napisano 8 Października 2022 Ja bym już tak zostawił tylko kropka po Nr. Górny wiersz po niemiecku - bo taki to samolot, dół angielski - bo taki to pilot. Podstawka extra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2022 Hey pomalowałem podstawkę (niepodoba mi się :() i teraz pytanie jak uzyskać efekt postarzenia? mat a potem suchy pędzel? Czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 24 Grudnia 2022 Share Napisano 24 Grudnia 2022 Zależy co rozumiesz przez "efekt postarzenia". Najpierw zastanowiłbym się jaki efekt chcę uzyskać, a w drugiej kolejności jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2022 (edytowane) Efekt postarzenia coś co jest nowe chciałbym postarzeć np. jakiś fajny efekt dla dioramy chciałbym uzyskać niż jednolitą ciemną bryłę ps. znalazłem coś takiego https://www.grupatopex.com/weztonawarsztat/majsterkowicze/postarzanie-drewna-sprawdzone-skuteczne-metody/ idę próbować Edytowane 24 Grudnia 2022 przez Bengal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2023 hey także tego prawie zdążyłem, gdyby nie fakup z tabliczką od podstawki to może by mi się udało z końcem roku upamiętnić ten projekt trudno, parę dni muszę poczekać, a takto temat prawie na wykończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Nie zgadza się że zdjęciem. Super robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi