abtb Napisano 18 Września 2021 Autor Share Napisano 18 Września 2021 (edytowane) "Ho, ho, ho" - powiedział siwobrody starzec na widok pijanych reniferów czyli sypnęło komentarzami 19 godzin temu, Vieh_san napisał: jakiej średnicy dyszy kolega używał Standardowo chyba 0,3mm 19 godzin temu, Vieh_san napisał: Czy to raczej zależy od techniki? Chyba też Ale najbardziej to od dobrej farby, to znaczy dobrze rozcieńczonej i solidnej firmy. 13 godzin temu, tomekk napisał: bo sprzęt wiem że da radę, mam Ultrę, dyszę 0.2, A ja mam Adlera 7791 z dyszą 0,3mm (no może odrobinę rozkalibrowaną ale iglica jest w miarę prosta ) 13 godzin temu, tomekk napisał: do tego odpowiednia gęstość farby i ciśnienie No przecież 13 godzin temu, tomekk napisał: W jednej trzymasz model, w drugiej psiukacz Tak jest 13 godzin temu, tomekk napisał: Jeden kolor lecisz ciągiem, czy też robisz kawałeczek, chwila przerwy i ciągniesz dalej Tzn. robię plamę jedną, potem drugą, i tak aż wymaluję wszystkie. 13 godzin temu, tomekk napisał: można przed akcją coś łyknąć, Ano można, np. kawę Rękę w której trzymasz model, oprzyj łokciem o blat lub inne stałe ustrojstwo - to powinno wyeliminować przenoszenie drżenia. Podobnie możesz postąpić z ręką w której trzymasz fukawkę 11 godzin temu, Xmen napisał: Za lokowanie produktu to kolega pewnie ma zniżkę w sklepie "metalowym". To chyba proste i oczywiste 11 godzin temu, Mitrandir napisał: Pokaż Tomciu jak to w realu wygląda mówię o maszynie nie modelu Jak pokażesz świadectwo ze szkoły podstawowej Po tym pytaniu wnoszę, że była lufa z polaka na koniec ósmej klasy Przeczytasz wątek od początku to cię oświeci (taką mam nadzieję ) A teraz odrobina postępów. Dziś bez komentarza bo naleśniki stygną w kuchni Do dziś nie mogę pojąć po co ludzie smarują model płynami do podłóg skoro są całkiem dobre lakiery modelarskie "Bo do tanga trzeba dwojga" Tymczasem, borem, lasem. Edytowane 18 Września 2021 przez abtb 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 18 Września 2021 Share Napisano 18 Września 2021 Fajne te literki ci wyszły. A co do podłóg... to są praktycznie lakiery akrylowe. Tyle że w dużo większej butli i tańsze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Września 2021 Autor Share Napisano 18 Września 2021 44 minuty temu, zegeye napisał: Fajne te literki ci wyszły. Cyferki, Zbychu, cyferki. A konkretnie 1203 lub ja się czyta od prawej do lewej 3021 46 minut temu, zegeye napisał: to są praktycznie lakiery akrylowe. A ja myślałem że to ze względu na miętowy zapach. Jednak to prawda, że człowiek uczy się całe życie Ja jednak stary beton modelarski jestem i pozostanę przy na pewno akrylowych lakierach, w mniejszej butli i droższych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 W dniu 18.09.2021 o 19:43, abtb napisał: "Bo do tanga trzeba dwojga" No ciekawam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 26 Września 2021 Share Napisano 26 Września 2021 melduje iż jestem gotowy do kolejnej galerii, tak to jakoś powinno być, z tego też tytułu zaopatrzyłem się w nowy ekspres do kawy- to tak w związku z ostatnimi falstartami... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Września 2021 Autor Share Napisano 26 Września 2021 (edytowane) 23 godziny temu, HK1885 napisał: No ciekawam... "Ooo!, kogo ja widzę, pan muzyk ......." Bardzo mi miło. 17 godzin temu, rudy0007 napisał: melduje iż jestem gotowy do kolejnej galerii Cholinder, wyczuwam presję na autora wątku 17 godzin temu, rudy0007 napisał: zaopatrzyłem się w nowy ekspres do kawy Bogatemu to dobrze 17 godzin temu, rudy0007 napisał: to tak w związku z ostatnimi falstartami... Po 10-tym, proszę pana po 10-tym. Ewentualną "próbę ognia" proponuję przeprowadzić 10 tego rano ale nie za bogatą, bo porą późno-wieczorową mogą pojawić się jakieś fotki. A jak wiadomo na salę osób bez kawy się nie wpuszcza, bo jak wiadomo klient z kubkiem jest mniej wyma:bip:ący rękoma A teraz pora na postępy - kalki i łosze: - na górę to "desert camo" - na dół "track wasch" Jutro rozpoczynam walkę z drobnicą Edytowane 27 Września 2021 przez abtb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 Czy można coś więcej się dowiedzieć o specyfiku : "track wasch" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 5 minut temu, tomekk napisał: Czy można coś więcej się dowiedzieć o specyfiku : "track wasch" ? Podepnę się pod pytanie Szykuje się widzę śliczny wiatrak... Gratuluje pomysłu na malowanie Bardzo efektowne, ale stonowane z umiarem i bez przesady. Super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 2 godziny temu, tomekk napisał: Czy można coś więcej się dowiedzieć o specyfiku : "track wasch" ? Przecież widać go na zdjęciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 Widać, ale co on daje, jakie ma zastosowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 1 godzinę temu, tomekk napisał: Widać, ale co on daje, jakie ma zastosowanie ? http://www.ak-masters.com/app/pdf/AK 083 TRACK WASH.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 27 Września 2021 Share Napisano 27 Września 2021 Ty... a łon co w tych zielonych krążkach będzie miał czy tylko takie puste placki som? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Września 2021 Autor Share Napisano 27 Września 2021 (edytowane) 9 godzin temu, zegeye napisał: Ty... a łon co w tych zielonych krążkach będzie.............. Rozjechałeś mnie kompletnie Zbychu Edytowane 27 Września 2021 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Września 2021 Autor Share Napisano 27 Września 2021 W dniu 26.09.2021 o 22:40, abtb napisał: Jutro rozpoczynam walkę z drobnicą I słowo ciałem się stało Na pierwszy ogień poszedł kulomiot. Wykorzystałem "kadłub" ze Zvezdy a lufy dodałem Masterowe: I drobnica do latania: oraz do "uciszania" Krok następny - lakier połysk, kalki i łosze. 14 godzin temu, tomekk napisał: Czy można coś więcej się dowiedzieć 14 godzin temu, Mitrandir napisał: Podepnę się pod pytanie Trochę już napisano i pokazano, ale dorzucę coś od siebie jeszcze Najpierw prezentacja "pacjenta" Ogólnie służy do tego co kolega " _Oldman_ " pokazał w ściągawce ale ja stosuję go do wszystkiego (prawie, bo do zupy nie dolewam ) Jak widać dość ładnie reaguje z powierzchnią i daje ciekawe efekty wizualne. Jak stosuję? Ano z pędzla. Maziam po całości, a potem sobie wacikami (tzw. uszodłubami) wycieram. W miarę możliwości staram się to robić w określonym kierunku - na kadłubie w dół (zgodnie z grawitacją), na skrzydłach zgodnie z opływem powietrza. Jak się przydarzy okazja to cyknę kilka fotek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 28 Września 2021 Share Napisano 28 Września 2021 W dniu 26.09.2021 o 22:40, abtb napisał: "Ooo!, kogo ja widzę, pan muzyk ......." - Kurde balans! Pan muzyk? Żebym zryżał... Jak pan tu wszedł? - Trzeba było uważać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Października 2021 Autor Share Napisano 3 Października 2021 Jak by tak: I wstępne próby uzbrojenia: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 3 Października 2021 Share Napisano 3 Października 2021 Coraz bardzie się mi podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Października 2021 Autor Share Napisano 3 Października 2021 16 minut temu, lesio-69 napisał: Coraz bardzie się mi podoba. Do tematu podchodzę na pełnym luzie więc niech się kolega za bardzo nie "nagrzewa" Ale rzeczywiście może być dość ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Października 2021 Autor Share Napisano 8 Października 2021 (edytowane) Lecimy dalej Swego czasu wspomniałem, że jak będzie okazja to pokażę jak mażę. A zatem "pacjent", (PTB 450), narzędzia i łoś krok pierwszy - mażemy krok drugi - zaczynamy wycierać krok trzeci - wytarte - porównanie: I całe stadko: Z "krokodylem" sprawa ma się tak: Jakby ktoś miał "gwoździa" i zastanawiał się co jest podwieszone to uprzejmie przedstawiam: - od kadłuba zasobnik KMGU-2 zawierający 96 bomb 2,5 kilogramowych. Mogą być burzące, przeciwpancerne, zapalające lub też miny - na węźle zewnętrznym bomba napalmowa ZB-500 Jutro elektronika czyli sonda DUAS i ZACIĄGANIE LINEK ANTENOWYCH. Będzie z tego faktu bezpośrednia relacja, tak więc czekać, nie odchodzić od kompa Edytowane 8 Października 2021 przez abtb 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 8 Października 2021 Share Napisano 8 Października 2021 Godzinę temu, abtb napisał: Będzie z tego faktu bezpośrednia relacja, tak więc czekać, nie odchodzić od kompa Dobrze, że mam komórkę koło siebie. teraz tylko muszę kogoś zorganizować żeby mi ekspres przyniósł do biurka i zapas wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 5 godzin temu, rudy0007 napisał: Dobrze, że mam komórkę koło siebie. teraz tylko muszę kogoś zorganizować żeby mi ekspres przyniósł do biurka i zapas wody I toaletę chemiczną… Koniecznie… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 38 minut temu, Kon_Bar napisał: I toaletę chemiczną… Koniecznie… abtb klei z takim tempie że spokojnie starczy wiadro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 (edytowane) W dniu 9.10.2021 o 06:07, M.A.V. napisał: spokojnie starczy wiadro Ach, te najprostsze wojskowe rozwiązania Dobra, lecimy, bo się ściemnia Przygotowania do naciągania: szczegóły: A tera robota: Najsampierw przy pomocy papierścierucha zeszlifowuję farbę z góry antenek następnie przyklejam sobie odcinek nitki zamoczony w CA do antenki Końcówki odcinam sobie japońskim nożem Olfy. Następnie naciągam nitkę i przyklejam ją do drugiej antenki/uchwytu Końcówkę obcinam w ten sam sposób czyli nożykiem. W związku z tym, ze nitka jest czarna, maluje ją sobie na kolor stalowy A teraz ogłoszenie: FINITO Warsztat zamknięty bo zakończyłem budowę. Jutro majster pyknie fotki do galerii ale galeria raczej w terminie późniejszym czyli za jakieś dwa-trzy tygodnie. Dziękuję wszystkim za udział w warsztacie, uwagi oraz śmichy-chichy Edytowane 22 Października 2021 przez abtb 13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Października 2021 Share Napisano 10 Października 2021 11 godzin temu, abtb napisał: Przygotowania do naciągania Kogo? A całość bardzo, bardzo . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Października 2021 Autor Share Napisano 10 Października 2021 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi