barszczo Napisano 23 Listopada 2021 Autor Share Napisano 23 Listopada 2021 Malunki uważam za zakończone. Poprawiane to było nie powiem ile razy, zostało jeszcze domalować czarne elementy za wydechami i poprawić żółty pod silnikiem: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 Bardzo ładnie to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 Dodane czarne elementy za wydechami, poprawiony żółty po silnikiem: Teraz robimy go na błysk i kładziemy kalki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 Nawet nie zauważyłem tego warsztatu. Śliczna foczka się szykuje. Kabina będzie otwarta? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2021 Dzięki Grzegorz, kokpit będzie otwarty. Takie minimalne minimum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 W dniu 21.11.2021 o 21:48, barszczo napisał: Farby tej firmy powoli wypychają konkurencję z mojego warsztatu: Nigdy nie używałem farb tej marki dlatego być może moje pytanie wyda sie gł... . Czy do malowania tymi farbami używasz thinnera, a jeżeli tak to jakiego i w jakim stosunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2021 Godzinę temu, Wojtek190 napisał: Czy do malowania tymi farbami używasz thinnera, a jeżeli tak to jakiego i w jakim stosunku? Farby są gotowe do użycia po rozmieszaniu, nie stosuję już rozcieńczalnika. Zatrzepać flaszką i w aerograf. Pod tym względem są dla mnie bezkonkurencyjne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2021 Wreszcie chwila czasu to działam. Położony połysk Tamki, a następnie kalki. Z Aeromastera wykorzystałem krzyże z dołu (sam do tej pory nie wiem czemu) i oznaczenia. Kładły się słabo, nie chciały współpracować z płynami. Metodą na wcisk jakoś to wygląda. Reszta krzyży i swastyki z kalki Edka jeszcze bez upierdliwego filmu. Za parę dni dojdą oznaczenia eksploatacyjne. Znowu dwunastki w pracy, szaleństwo przedświąteczne się zaczyna, zero czasu i ochoty na hobby... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2021 Wszystkie kalki na miejscu, całość zabezpieczona Tamiyą X-22. Przygotowane do malowania elementy podwozia z dołożonymi przewodami. Teraz czas kopcenia, brudzenia i obijania: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 17 Grudnia 2021 Share Napisano 17 Grudnia 2021 Bardzo przyjemny podoba mi się malowanie i te prześwity różnych odcieni. Podpatruję, bo być może skuszę się by rozgrzebać swoją foczkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2021 Kolejna porcja zdjęć. Jako że samolot nie był przesadnie styrany, położyłem delikatne brudy. Do dorobienia jeszcze wycieki oleju na okapotowaniu silnika co fajnie widać na zdjęciu oryginału. A model prezentuje się tak: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Bardzo fajnie to wygląda, sam za kilka dni zabieram się za swoją Fokę A-4 z dodatkowymi klapami i kalkami, wiec jeszcze uważniej będę śledził Twój warsztat, choć zbliża się już chyba do końca patrząc po dotychczasowym etapie prac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Grudnia 2021 Share Napisano 20 Grudnia 2021 Fajny ,widzi mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Bardzo schludna robota, już miałem pytać czy ten czarny za wydechami nie idzie za daleko w dół na skrzydło, ale na fotce oryginału coś tam faktycznie jest więcej niż zwykle, widać trochę nietypowo Pozdr! ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2022 Okopcony, delikatnie zaolejony. Trza kończyć bo za długo to trwa: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) To jest tak piękna maszyna, że koniecznie muszę do niej wrócić dzieki za inspirację Czekm na więcej. PS. Są jakieś kwity na takie mocne przydymienie? Edytowane 1 Stycznia 2022 przez kozborn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Stycznia 2022 Share Napisano 1 Stycznia 2022 Fakt, Fw 190 A ma coś w sobie . Czekam na galerię :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 W dniu 1.01.2022 o 20:32, kozborn napisał: Są jakieś kwity na takie mocne przydymienie? Różnie bywało, od czyściocha aż po totalnego kopciucha. Tutaj ufajdolona maszyna którą buduję, kopeć ciągnął się nawet dalej niż ja to zrobiłem co widać po dolnej części litery S: Tu nieco inaczej uświniona inna A-2 No i spód w wydaniu na maxa: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Fajnie Ci idzie z tą foką. Ja jutro najprawdopodobniej kończę swoją, więc skorzystam z tych zdjęć które zamieściłeś przy malowaniu okopceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robmario Napisano 3 Stycznia 2022 Share Napisano 3 Stycznia 2022 Ta angielska kopciła dużo mocniej ze względu na inny rodzaj paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2022 W dniu 3.01.2022 o 06:21, robmario napisał: Ta angielska kopciła dużo mocniej ze względu na inny rodzaj paliwa Późniejsze maszyny tak, wersja ze zdjęcia była na klasyczną stuoktanówkę. A tym czasem kończ Waść, wstydu oszczędź. Model podlany satyną, osłona kokpitu dołożona do zdjęcia: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Fajne Panie fajne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2022 Tak, to Gerhard Schöpfel . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2022 I wreszcie stoję na nogach, są szanse że do końca Stycznia go skończę. Od Lutego zmiany i nowe wyzwania w pracy, będzie jeszcze mniej czasu na hobby: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 a) wygląda to pięknie b) zmień pracę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi