enten Napisano 7 Listopada 2021 Share Napisano 7 Listopada 2021 13 minut temu, Evildead napisał: Mam takie szybkie pytanie do znawców, czy ten mg34 panzerlauf jest odpowiedni ? mogę go wykorzystać ? Jak najbardziej. Do tego jest dedykowany! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Listopada 2021 Autor Share Napisano 11 Listopada 2021 Następny update.. Pokończyłem płytę nad silnikiem , włazy radio-operatora, i kierowcy, nawet udało sie zrobić ruchome, choć łatwe to w sumie nie było, dodałem też spawy tak jak umiałem bo w sumie to pierwszy raz je wogóle robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Listopada 2021 Share Napisano 11 Listopada 2021 Doceniam to, że poświęciłeś czas na to ale wygląda to fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Listopada 2021 Autor Share Napisano 11 Listopada 2021 3 minuty temu, enten napisał: Doceniam to, że poświęciłeś czas na to ale wygląda to fatalnie. Ale co fatalnie? Chociaż byś wysil się bardziej z odpowiedzią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 11 Listopada 2021 Share Napisano 11 Listopada 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Listopada 2021 Autor Share Napisano 11 Listopada 2021 Rozumiem że można lepiej ale z tym fatalnie to troszkę śmieszne, budując tego elefanta podpatruje ten link, i mozna tu zobaczyć że te spawy w tych miejscach nie są takie , piekne ładne, równe..., od 25 sekundy widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Listopada 2021 Share Napisano 11 Listopada 2021 Nie cchę się czepiać ale na wizjerze kierowcy tym środkowym chyba jakieś pozostałości po superglucie są? Przeczyść to debonderem koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Listopada 2021 Autor Share Napisano 11 Listopada 2021 Zgadza się, wyczyszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 11 Listopada 2021 Share Napisano 11 Listopada 2021 Wszystko spoko poza spawami, spróbuj jeszcze raz, naprawdę nie wygląda to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Listopada 2021 Autor Share Napisano 11 Listopada 2021 2 minuty temu, MaciejW napisał: Wszystko spoko poza spawami, spróbuj jeszcze raz, naprawdę nie wygląda to dobrze. Spoko, przemyslę to, czym je robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 11 Listopada 2021 Share Napisano 11 Listopada 2021 Ja używam tego: https://agtom.eu/masy-do-rzezbienia/346011-green-stuff-tape-18-inches-14365548.html?search_query=Green+Stuff+World&results=436 wydaje mi się, że każdą dwuskładnikową szpachlą się da (nie mam porównania mam tylko tą), a cała technika na poniższych filmach: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Listopada 2021 Share Napisano 11 Listopada 2021 Green Stuff dobrze idzie na spawy. Odraczam za to Milliputa. Jak dla mnie za bardzo się rozpływa przy nakładaniu i ciężko łapie się modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Listopada 2021 Share Napisano 11 Listopada 2021 2 godziny temu, Evildead napisał: Ale co fatalnie? Chociaż byś wysil się bardziej z odpowiedzią... Ale dlaczego ja mam sie wysilać jeśli to Twój model? Kiepsko zrobiłeś spawy, więc napisałem, że wygląda to fatalnie. Wiem jak wyglądają spawy na muzealnym Elefancie. Jeśli się wzorowałeś na nim to chwała Ci za to. Teraz spójrz na to co Ci wyszło i powiedz czy jesteś zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 Poprawiłem to jednak , bardziej jeszcze poczyszczę wszystko jak wyschnie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 o niebo lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 23 minuty temu, slawekmalysek napisał: o niebo lepiej Ja już widocznie tak mam, że muszę najpierw coś zj... ,by później poprawiać, to norma u mnie, a to jeszcze nie koniec, na pewno narobię jeszcze kwiatków po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Dobra robota! Czym robiłeś? Masą dwuskładnikową Tamki? 18 minut temu, Evildead napisał: Ja już widocznie tak mam, że muszę najpierw coś zj... ,by później poprawiać, Mam to samo niestety Pozdrawiam Grzesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 Teraz, Gregory napisał: Dobra robota! Czym robiłeś? Masą dwuskładnikową Tamki? Mam to samo niestety Pozdrawiam Grzesiek Tak to tamiya epoxy quick, green stuffa nie mam jeszcze, to tym robiłem, i całkiem dobrze się tym robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Też tego używam do robienia spawów. Ewentualnie pręcika 0.3mm do bardzo małych. Green stuffa jeszcze nie próbowałem, więc nie mam porównania, co lepsze. Czym robiłeś kształt spawu? Ja robię obciętą igłą do iniekcji. Pozdrawiam Grzesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 13 Listopada 2021 Share Napisano 13 Listopada 2021 Godzinę temu, Evildead napisał: Poprawiłem to jednak ... No i różnica jest zasadnicza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Listopada 2021 Autor Share Napisano 13 Listopada 2021 6 minut temu, Gregory napisał: Też tego używam do robienia spawów. Ewentualnie pręcika 0.3mm do bardzo małych. Green stuffa jeszcze nie próbowałem, więc nie mam porównania, co lepsze. Czym robiłeś kształt spawu? Ja robię obciętą igłą do iniekcji. Pozdrawiam Grzesiek Igły nie mam żadnej żeby sprawdzić, choć to może być dobra opcja, pręcików też nie próbowałem, kształt to samoróbka jak z filmiku od MaciejaW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Pokaż, co tam nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 Za bardzo to nic, modelarstwo na razie schodzi na drugi plan gdyż zaniedbałem przez ostatni okres ćwiczenia na instrumencie, a z tym jest tak że trzeba systematycznie ćwiczyć żeby z formy nie wypaść itd ,niestety te oba zajęcia się troszkę wykluczają, bo na to i na to trzeba poświęcić godziny pracy żeby jakoś to szło, także kilka godzin w weekend mam czas na jakieś zabawy z modelem, ale dobre i to, zacząłem trochę skrzynkę narzędziową robić, także to wrzucę jak skończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 W dniu 13.11.2021 o 17:47, Gregory napisał: Mam to samo niestety Witamy w klubie. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 23 Listopada 2021 Autor Share Napisano 23 Listopada 2021 2 godziny temu, Endrju napisał: Witamy w klubie. Pozdrawiam Andrzej To dobrze że jest nas takich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi