sjr Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 (edytowane) Ruszam z zupełnie nowym dla mnie tematem - pierwszy samolot z silnikiem odrzutowym Nie wiem jak to się stało, że ze sterty modeli z okresu WWII został wybrany właśnie ten kandydat ale słowo się rzekło i kleje to co żona wyciągnęła z zalegających pudeł. Malowanie w jakim planuję zrobić: Jako że w temacie JET'ów jestem totalnie zielony pytanie do znawców, o co warto ten zestaw Academy wzbogacić / co w nim wymienić? Na początek na pewno muszę zamówić maski do oszklenia i zauważyłem że Eduard propouje standardowe maski natomiast Montex proponuje maskowanie owiewki w 3 etapach, które maski lepiej spełnią swoje zadanie? I jeszcze pytanie o kolor główny, instrukcja podaje FS35164, czy miał ktoś do czynienia z serią farb Hataka seria Blue Line Mini? Da się tym malować w aero? Edytowane 21 Października 2021 przez sjr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 (edytowane) 34 minuty temu, sjr napisał: Montex Używałem - dwa razy. I na tym się skończyło Tzn, nie używałem, bo w ogóle nie pasowały Edytowane 21 Października 2021 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 Trafny temat Zostaw tą IIWŚ i klej jet'y Fajne maski będą z New Ware, a z dodatków to zależy jak zwykle ile chcesz dołożyć kasy, możesz się pokusić o dodatki od Armycast, może jakiś fotel. Model jest tak ładny, że moim zdaniem prócz wymienionego fotela nic więcej mu nie trzeba. to za szczęki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 21 Października 2021 Autor Share Napisano 21 Października 2021 Montex odpuszczę, maski od New Ware są w 2 wariantach, Expert i Advanced ale patrzę na nie i dla mnie jest to jedno i to samo, może ktoś podpowie które wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 Niby w wersji Espert możesz zamaskować owiewkę od wewnątrz... Na Moje Hobby masz instrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 21 Października 2021 Autor Share Napisano 21 Października 2021 Też właśnie ogarnąłem ze wersja expert ma maski do malowania kolorem wnętrza od wewnątrz a wersja advanced proponuje malowanie kolorem wnętrza od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 30 Października 2021 Autor Share Napisano 30 Października 2021 Przyszły dodatki, teraz tylko znaleźć wolna chwile i można zaczynać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 30 Października 2021 Share Napisano 30 Października 2021 5 minut temu, sjr napisał: Przyszły dodatki W zupełności ich wystarczy Ja w swoim użyłem tylko blachy F-8E Academy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Października 2021 Share Napisano 30 Października 2021 W dniu 21.10.2021 o 11:12, sjr napisał: Hataka seria Blue Line Mini? Da się tym malować w aero? To te malutkie buteleczki jak mniemam? Próbowałem, ni chu chu, nawet dysze 0,5 zapychało, błoto straszliwe, pod pędzel spoko, idealne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 (edytowane) 17 godzin temu, sjr napisał: Przyszły dodatki, teraz tylko znaleźć wolna chwile i można zaczynać Jako,że mam wielką ochotę na wersję J i jest to najgorętsze pudełko w pobliżu mojego warsztatu to mam pytanie dot.dodatków- w czym jest ta "wartość dodana" względem wlotów na dyszy?Czy te airesy mają taki wlot podparty listwą ? Edytowane 31 Października 2021 przez golf czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 31 Października 2021 Autor Share Napisano 31 Października 2021 31 minut temu, golf czarny napisał: Jako,że mam wielką ochotę na wersję J i jest to najgorętsze pudełko w pobliżu mojego warsztatu to mam pytanie dot.dodatków- w czym jest ta "wartość dodana" względem wlotów na dyszy?Czy te airesy mają taki wlot podparty listwą ? Wrzucę jutro zdjęcie jak to wygląda w stosunku do pudełkowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 Pitotka i blachy edwarda ok, lecz klapy oraz wloty mozna samemu zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 Dziękuję za pomoc Ale teraz to ani ramka ani żywica mi się nie widzą Przynajmniej do tego trzeciego i czwartego zdjęcia na samym początku wątku. Żywice mają plus bo jest imitacją wlotu i "belka" kończy się przy brzegu wlotu. Tylko nie nie wiem dlaczego to nie jest belka? Ale fakt,że żywice będą wyglądać lepiej. Muszę sprawę mocno przemyśleć. Wloty z wysyłka to będzie grubo ponad 1/3 ceny jaką dałem za model. em@ a jaki byłby Twój pomysł na zrobienie wlotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 jak to wyglada w prawdziwym samolocie? Masz jakies zdjecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 (edytowane) 32 minuty temu, BRAVO112 napisał: jak to wyglada w prawdziwym samolocie? Masz jakies zdjecie? jest na początku wątku. W spoko rozdzielczości. Da się powiększyć . Polecam także ogólnie i szczególnie do crusadera detail&scale (tu akurat 031 str . 54). Leży na docer. Edytowane 1 Listopada 2021 przez golf czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 2 Listopada 2021 Share Napisano 2 Listopada 2021 Potrzebny pilnik, papier scierny 280,600,800 ,wiertła lub male dłutka.Jęśli nie boisz sie pracy ze skalpelem kształtuj wlot przy jego pomocy. Jako wypełnień uzywam elementów ramek z warhamerów , hipsu lub pojemników plastikowych z kateringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 5 Listopada 2021 Autor Share Napisano 5 Listopada 2021 (edytowane) Czy ktoś jest mi w stanie potwierdzić poprawność poniższej instrukcji? Czy elementy nr 45 i 63 powinny być umieszczone tylko z jednej strony fotela czy obustronnie? Edytowane 5 Listopada 2021 przez sjr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 15 Listopada 2021 Autor Share Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) Udało się skończyć fotel, i wtedy stała się rzecz straszna - fotel spadł na podkładkę i jedna blaszka poszybowała w otchłań dywanu... Dwie podjęte próby poszukiwań zakończyły się klęska... Prawdopodobnie cześć będzie trzeba dorobić z druciku Trzecia próba poszukiwań zakończona sukcesem Zguba już na swoim miejscu Edytowane 15 Listopada 2021 przez sjr Update 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 Do takich zgub odkurzacz i pończocha żonki nic ci nie umknie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Możesz spojzec na mój warsztat, robiłem niedawno. Model ładny, nawet bez dodatków wyglądać może efektywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 10 minut temu, Moses napisał: Możesz spojzec na mój warsztat, robiłem niedawno. Model ładny, nawet bez dodatków wyglądać może efektywnie Widziałem Twój warsztat i jestem pełen podziwu Aktualnie trochę za bardzo wyszlifowałem deskę rozdzielczą i przy najbliższej wolnej chwili muszę dodać parę przełączników z powrotem. No i bije się z myślami czy nie złożyć skrzydeł ale boje się że nie dam sobie rady z zawiasami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 W dniu 18.11.2021 o 10:46, sjr napisał: No i bije się z myślami czy nie złożyć skrzydeł ale boje się że nie dam sobie rady z zawiasami... Chcesz używać zestawu od Wolfpack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 21 Listopada 2021 Autor Share Napisano 21 Listopada 2021 Chciałem sam ciąć i bawić się z zestawowymi ale zastanawiam się czy dam radę bo jednak nie jest to proste cięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 Eolfpack robiąc mastera pod odlewy też ciał oryginał pytanie jakie są Twoje możliwości, ja bym się nie podjął, wystarczyło mi chrzanienie się że slotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi