marek d Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) W tym tworze brakowało mi charakterystycznego wylotu chłodnic. Trzeba było coś za imitować. W trakcie: Mikołaj zrobił by tu ze 100 części, ale na potrzeby tej budowy wystarczy. Wymaga jeszcze dopracowania, ale kierunek jest. Moim zdaniem rycie w tym MC niczym się nie różni od rycia starej Italierki co przerabiałem 20 lat temu. Edytowane 23 Grudnia 2021 przez marek d 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 No proszę, Marek bawi się w dorabianie części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2021 Kiedyś trzeba. Gdzie jak nie tu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 Kibicuję. Fajnie wyglądają te wycięte otwory i zapowiada się fajny Mustang. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 Przymiarka szkiełka; szału nie ma ale wielkiego dramatu też nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 20 minut temu, marek d napisał: Przymiarka szkiełka; szału nie ma ale wielkiego dramatu też nie. Jeszcze trochę i zrobisz model na poziomie Hasegawy. W Twoich rękach ten zestaw przeistacza się w porządny model Mustanga.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 31 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2021 Cytat Jeszcze trochę i zrobisz model na poziomie Hasegawy. Oj nie to zawsze pozostanie Mistercraft. W tym roku ostatnia fotka; Powoli do przodu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Grudnia 2021 Share Napisano 31 Grudnia 2021 Czy mi się zdaje czy go jeszcze przeryłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 Wklejki hipsu załatwiły sprawę. dużych szpar nie było, Na spływie skrzydła przy kadłubie trzeba było dołożyć kawałki plastyku. Szpachlówki trochę nadmiarowo, ale wolę więcej niż powtarzać zabieg. Teraz mozolne szlifowanie. W dniu 31.12.2021 o 15:12, Moses napisał: Czy mi się zdaje czy go jeszcze przeryłes? Tylko poprawiłem po wygładzaniu kadłuba. Lampa szajsfona uwydatniła je bardzo. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Kurcze, tak patrzę na Twe poczynania i aż mam ochotę kupić sobie takiego mustanga i go relaksacyjnie zmajstrować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 6 godzin temu, marek d napisał: Wklejki hipsu załatwiły sprawę. dużych szpar nie było, Na spływie skrzydła przy kadłubie trzeba było dołożyć kawałki plastyku. Szpachlówki trochę nadmiarowo, ale wolę więcej niż powtarzać zabieg. Teraz mozolne szlifowanie. Tylko poprawiłem po wygładzaniu kadłuba. Lampa szajsfona uwydatniła je bardzo. Z przyjemnością śledzę Twój warsztat. Bardzo fajnie się go ogląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 2 godziny temu, neptun1939 napisał: Kurcze, tak patrzę na Twe poczynania i aż mam ochotę kupić sobie takiego mustanga I w ten sposób osiąga się skutek przeciwny do zamierzonego, a przynajmniej nie po myśli frakcji antymistercraftowej 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 3 godziny temu, neptun1939 napisał: Kurcze, tak patrzę na Twe poczynania i aż mam ochotę kupić sobie takiego mustanga i go relaksacyjnie zmajstrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2022 Szpachlowanie oszlifowane i pomalowane podkładem, Nic złego się nie pokazało. Ten etap uważam za skończony. Więcej już nic nie poprawiam. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 (edytowane) Jak widać to i można ładnie robić model, nie widać tej dziury między skrzydłem a kadłubem jak przy czerwonych ogonach , dobra robota ! Edytowane 6 Stycznia 2022 przez Evildead 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 Tutaj modelarz wygrał z Mistercraftem. Brawo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 9 godzin temu, TAW napisał: Tutaj modelarz wygrał z Mistercraftem. Brawo No i o to chodzi by wygrać z takim zestawem. Mocno trzymam kciuki za ukończenie prac nad tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 6 Stycznia 2022 Share Napisano 6 Stycznia 2022 11 godzin temu, Evildead napisał: Jak widać to i można ładnie robić model, nie widać tej dziury między skrzydłem a kadłubem jak przy czerwonych ogonach , dobra robota ! Oczywiście, że można nawet z takich marnych zestawów budować ładne i miłe dla oka modele bez użalania się na to, że coś nie pasuje albo jeszcze wymyślając coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2022 Nie umarło: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 Trochę Cię podkusiło, żeby zostawić pokrywy komory uzbrojenia w NMF. Były częściowo (albo całkowicie, w zależności od miejsca produkcji) szpachlowane i malowane jak reszta skrzydła. Nie kitowano tylko szczelin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 (edytowane) No coraz ładniejszy ten koń na białym rycerzu Edytowane 10 Stycznia 2022 przez neptun1939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2022 47 minut temu, greatgonzo napisał: Trochę Cię podkusiło, żeby zostawić pokrywy komory uzbrojenia w NMF. Były częściowo (albo całkowicie, w zależności od miejsca produkcji) szpachlowane i malowane jak reszta skrzydła. Nie kitowano tylko szczelin. Rozumiem że mówisz o tym większym który załapał się na foto. Tam wygrało efekciarstwo. Zresztą tam nic się nie zgadza. To akurat można jeszcze skorygować. Na inne już za późno. Jednak tematem przewodnim jest ten mniejszy robiony dla robienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 Pewnie, że o tym. Kto by tam się przejmował Mustangiem - kamikaze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2022 Mam fajną fotkę tego dużego Dużą. Trochę widać różnicę na pokrywach. Mogę podesłać, ale nie forumowymi kanałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 Już miało być spokojnie, ale nie ma to jak utrudnić sobie życie: Szału nie ma, ale na potrzeby tej realizacji wystarczy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi