Skawinski Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia 13 minut temu, zatras napisał: Uchylasz się od odpowiedzi , a szkoda , bo takie szybkie porównanie ,mogłoby co niektórym rozwiać pewne wątpliwości w wyborze zestawów . Sęk w tym ,że Dominik (Tainan)racze nic złego o Edku nie napisał Po angielsku szukać trzeba. https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235166082-spitfire-vb-72nd-scale-new-double-kit-releases/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia (edytowane) 48 minut temu, zatras napisał: Odpowiedź jest taka jak podejrzewałem ; Eduard ma źle , IBG super Odpowiedź jest taka, że Eduard ma inaczej i nie jest zgodnie z prawdziwym samolotem, a o to pytałeś. Wyraziłem swój podziw dla umiejętnosci ich projektanta, który to wypłaszczenie genialnie maskuje. Co nie zmienia faktu że nie jest wypukłe jak być powinno, bo być nie może, jeśli ma wyjść z klasycznej formy. Edytowane 6 Kwietnia przez MarCorp przecinek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Ej Poziomki, mnie w kłótnie nie wciągać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia Godzinę temu, Tainan41 napisał: Ej Poziomki, mnie w kłótnie nie wciągać Kto pisze, ten będzie przytaczany M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia 16 minut temu, Skawinski napisał: Kto pisze, ten będzie przytaczany M. Michał, nie marudź. Spity czekają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia Przepraszam, że tutaj pytam. Czy ktoś wie co się dzieje ze stroną ibgmodels.com ? Od wtorku nie mogę jej znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarGraj Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia 33 minuty temu, Wojtek59 napisał: Przepraszam, że tutaj pytam. Czy ktoś wie co się dzieje ze stroną ibgmodels.com ? Od wtorku nie mogę jej znaleźć. Ibg.com.pl Działa przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 10 Kwietnia Share Napisano 10 Kwietnia Ja pytam o ibgmodels.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 12 Kwietnia Share Napisano 12 Kwietnia Strona ibgmodels.com i mnie również nie działa od co najmniej kilku dni. Wygląda na błąd po stronie serwera, zapewne jego wyłączenie, lub awarię sprzętu czy inną utratę danych. Coś niespecjalnie zależy firmie na utrzymaniu tej strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 14 Kwietnia Share Napisano 14 Kwietnia Już działa. Oby koniec kłopotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia Świeżynki dostępne już od około 6 maja: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wingman Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia W dniu 16.04.2026 o 21:02, barszczo napisał: Świeżynki dostępne już od około 6 maja: Witam Wszystkich. Już są w preorderze! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Rendery prototypu Spitfire K5054 Stage 2, który znajdzie się w drugim pudełku razem z prototypami Stage 3 i 4. Przedsprzedaż już dostępna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia W sobotę byłem na szwedzkiej Babarybie. Tylko jeden polski model znalazłem. Tak średnio wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Godzinę temu, letalin napisał: W sobotę byłem na szwedzkiej Babarybie. Tylko jeden polski model znalazłem. Tak średnio wykonany. Ten Lim w tle mnie zainteresował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Godzinę temu, letalin napisał: W sobotę byłem na szwedzkiej Babarybie. Tylko jeden polski model znalazłem. Tak średnio wykonany. A jaki jest sens wrzucania tu zdjęć średnio wykonanych modeli? W ogóle po co je fotografować, skoro się nie podobają? MS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Tragedii nie ma, choć szału też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 1 godzinę temu, Skawinski napisał: A jaki jest sens? (...) W ogóle po co? MS I to są bardzo celne pytania... Edytowane 21 Kwietnia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 4 godziny temu, Skawinski napisał: A jaki jest sens wrzucania tu zdjęć średnio wykonanych modeli? W ogóle po co je fotografować, skoro się nie podobają? MS Nie zastanawiałem się nad tym. Może ucieszył mnie IBGowski Spitfire poskładany i wystawiony do konkursu? Poza tym średnio wykonane mogą się też podobać. Przynajmniej z daleka, bo drżąca ręka autora wyszła dopiero na powiększonej fotce;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 9 godzin temu, Skawinski napisał: A jaki jest sens wrzucania tu zdjęć średnio wykonanych modeli? W ogóle po co je fotografować, skoro się nie podobają? MS Ogolnie jak ktoś śmie pokazywać takie modele!!11 A tym bardziej robić!!!111 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 33 minuty temu, Rzeznik napisał: Ogolnie jak ktoś śmie pokazywać takie modele!!11 A tym bardziej robić!!!111 Nie nakręcaj się. Zwróć uwagę, że użyłem zaimka "tu". 8 godzin temu, socjo1 napisał: I to są bardzo celne pytania... Słowa mędrca. Nadal kontempluję Michał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 12 godzin temu, Skawinski napisał: jaki jest sens wrzucania tu zdjęć średnio wykonanych modeli? W ogóle po co je fotografować, skoro się nie podobają? Ty tez sie nie nakrecaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 36 minut temu, BRAVO112 napisał: Ty tez sie nie nakrecaj.... Nie nakręcam się. Ale to wątek o nowościach, czyż nie? Nadal nie rozumiem sensu wrzucania do tego wątku zdjęć modelu, który ukazał się 9 miesięcy temu i akurat ktoś widział go słabiej zbudowanego. Dodatkowej pikanterii dodaje fakt, że ten ktoś bardzo blisko współpracuje z konkurencją IBG (a zatem w dobrym tonie byłoby zachować powściągliwość), choć akurat nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, więc nie upieram się, że to miało znaczenie. W necie można już znaleźć więcej galerii ładnie zbudowanych modeli, ale też proszę, nie wrzucajmy ich tutaj. MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia 25 minut temu, Skawinski napisał: Nadal nie rozumiem sensu wrzucania do tego wątku zdjęć modelu, który ukazał się 9 miesięcy temu i akurat ktoś widział go słabiej zbudowanego. Poczułeś zew kierownika wątku? Wiesz, że to nie jest wątek IBG tylko o modelach IBG? W nowościach jest tyle wpisów nie na temat i nie zauważyłem żeby się przejmował tym w innych tematach. 26 minut temu, Skawinski napisał: Dodatkowej pikanterii dodaje fakt, że ten ktoś bardzo blisko współpracuje z konkurencją IBG (a zatem w dobrym tonie byłoby zachować powściągliwość) Serio? Odczytałeś to jako krytykę konkurencji? Ja raczej jako komplement, że za granicą kleją IBG. A jeśli już była jakaś krytyka to modelarza. Potwierdzam... Godzinę temu, BRAVO112 napisał: Ty tez sie nie nakrecaj.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 22 Kwietnia Share Napisano 22 Kwietnia (edytowane) Z całym autentycznym Michale szacunkiem do tego co robisz i po prostu sympatią do Ciebie, to w moim przekonaniu ta droga wiedzie na manowce. Ale ja nie o tym. Jeśli mogę (choć chyba nie powinienem, bo model ukazał się 9 miesięcy temu) skorzystać z okazji i zadać pytanie o malowanie P9311. Gdzieś wyczytałem, że jego kolor był znacznie bardziej niebieski niż PRU Blue. Przekaz Waszej instrukcji zrozumiałem tak, że był to "protoplasta PRU Blue, w zasadzie taki sam pod względem barwy". Mógłbyś się do tego jakoś odnieść? Chyba że gdzieś pisałeś o tym wczeeśniej - przepraszam, przeoczyłem. Serdecznie pozdrawiam, Michał. Edytowane 22 Kwietnia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi