Wojtek59 Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września Czyżby tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września 4 godziny temu, Marek K napisał: https://plastmodel.pl/q/,1.html?keywords=spitfire Że są różne do nabycia drogą kupna, to ja wiem, ale nie ma tak dobrze opracowanych jak to zrobiło IBG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tainan41 Napisano 15 Września Share Napisano 15 Września Tymczasem Eduard zapowiedział dodatki do Spitów. Mają być w listopadzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Po cichutku nadlatuje znad Stalingradu nowy Rumun, w sprzedaży po 1 listopada: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października No fajny, kolorowy… A kiedy obiecany IAR w 48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada https://ibg.com.pl/produkt/preorder-ibg-models-72580-1-72-supermarine-spitfire-mk-i-early-the-beginning-of-the-saga/ IBG zaczęło od wczesnych, Eduard zapowiada najpierw Mk. VB, a ja potrzebuję Mk. IIB. Ciekawe, kto bedzie pierwszy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada W dniu 3.11.2025 o 19:59, Wymysl napisał: Ciekawe, kto bedzie pierwszy? Pytanie, kto dostarczy poprawną IIb, a nie kto szybciej Michał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada 33 minuty temu, Skawinski napisał: Pytanie, kto dostarczy poprawną IIb, a nie kto szybciej Michał Pytań jest więcej, ale mam coraz mocniejsze wrażenie, że poprawność wcale nie musi mieć najistotniejszej wagi. To nie jest wcale konkret, bo takich, którzy mogą rzeczywiście to ocenić i docenić jest kilka procent wśród potencjalnej klienteli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada (edytowane) 21 minut temu, letalin napisał: takich, którzy mogą rzeczywiście to ocenić i docenić jest kilka procent wśród potencjalnej klienteli. Nie przesadzaj, aż tyle to nie Ale kilka osób na pewno jest Edytowane 5 Listopada przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano 5 Listopada Share Napisano 5 Listopada 5 godzin temu, letalin napisał: [...] mam coraz mocniejsze wrażenie, że poprawność wcale nie musi mieć najistotniejszej wagi. Paru innych rodzimych producentów wielokrotnie udowodniło że tak właśnie jest. To niestety (przynajmniej dla mnie niestety) fakt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada 14 godzin temu, MarCorp napisał: Paru innych rodzimych producentów wielokrotnie udowodniło że tak właśnie jest. To niestety (przynajmniej dla mnie niestety) fakt. Masz moją uwagę, co to za przykłady? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada 2 godziny temu, ArtuRze napisał: Masz moją uwagę, co to za przykłady? No cóż, mozna rzec że pisałem to będąc pod wrażeniem najnowszego "osiągnięcia" Answera. Ale myślę że każdy sobie sam odpowie na to pytanie. I nie, nie miałem na myśli firmy dbającej o nieprzeładowane detalem powierzchnie zewnętrzne. Ani tej co przytłacza detalem powierzchni. To uwaga ogólna i nie na temat firm, ale klientów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada Boxart wczesnego Mk.I: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 6 Listopada Share Napisano 6 Listopada 1 godzinę temu, barszczo napisał: Boxart wczesnego Mk.I: Puryści dostrzegą totalnie nieakceptowalne, późnowojenne napisy eksploatacyjne Ale w pudełku oczywiście będą poprawne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Nie pamiętam czy było to pytanie - IBG wyda Seafire II i III ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PioBan Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Wersje morskie są w planach, ale na dalszą przyszłość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Post z nudów, można nie czytać. Mam i ja: I podobnie jak w PR A/B/E miałem problem z ponownym upchaniem ramek do pudełka. Niestety na większe pudełka nie ma co liczyć, w IBG mają ustandaryzowane rozmiary i nie dadzą większych. Postanowiłem znaleźć na to jakiś metodyczny sposób. A gdy znalazłem, to pomyślałem, że się podzielę. Bo co można robić lepszego w sobotni wieczór? 1. Na spód idzie ramka B2 i części drukowane: 2. Na nie B1: 3. Na to ramki F1 i L: 4. Teraz ramka C (ze śmigłami) i na nią I (ze skrzydłem): 5. Wreszcie kadłub (ramka F2)... 6. ...i na koniec oszklenie (ramka AA): Żenujące? Być może. Przydatne? Na pewno. Sami zobaczycie. Miłej nocy, Michał 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada (edytowane) 10 godzin temu, Skawinski napisał: I podobnie jak w PR A/B/E miałem problem z ponownym upchaniem ramek do pudełka. Tego się nie upycha. To się skleja. Edytowane 9 Listopada przez MarCorp 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada 1 godzinę temu, MarCorp napisał: Tego się nie upycha. To się skleja. Modelarstwo ma wiele różnych odmian, choć ta Twoja chyba nie jest najczęstsza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada 16 godzin temu, Skawinski napisał: Bo co można robić lepszego w sobotni wieczór? Np.; sklejać model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada 3 godziny temu, mig napisał: Np.; sklejać model Określenie "sklejać model" jest czymś w rodzaju uproszczenia czy spłaszczenia tematu, wolę określenie robić model lub bardziej górnolotnie budować model.... A prawdę mówiąc to sklejania w całym procesie budowy jest chyba najmniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada 20 godzin temu, RogerM napisał: Określenie "sklejać model" jest czymś w rodzaju uproszczenia Owszem jest uproszczeniem. Osobiście też wolę określenie "budować model" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Kalki na Stalingradzkiego IARa. Jakość drobnych elementów super jak dla mnie. Jako ciekawostka, po Armie i jej aluminiowych panelach we wnękach podwozia w formie kalek, IBG przychodzi z obiciami w formie kalek. Ciekawe jak to będzie wyglądało na modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada (edytowane) Godzinę temu, barszczo napisał: Ciekawe jak to będzie wyglądało na modelu Koniecznie, ale to koniecznie trzeba kupić i sprawdzić A skoro już o IARze mowa - warto zwrócić uwagę na nietypowy kamuflaż w opcji numer 4 (samolot nr 223). Bardzo niewiele IARów taki dostało i to będzie jedyne pudełko, które będzie zawierało taką opcję. Choć jak dla mnie i tak opcja 1 (numer 200) jest nie do pobicia, ze względu na... obicia I zamalowaną osłonę silnika połączoną z niemalowanymi klapkami na tejże osłonie. Taka wyścigówka, która się wychowała w trudnej dzielnicy MS Edytowane 11 Listopada przez Skawinski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada Malowania do modelu C-47 w 1:72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi