Skocz do zawartości

IBG - zapowiedzi i nowości lotnicze

Kolekcjoner WP

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do rozpoznawczego spitfire A/B/E.

W których wersjach malowania usuwać wyloty ogrzewania k-emów ?

Wg instrukcji wyloty powinny byc w malowaniach 1,2,4, ale kojarzę, że w tym wątku było to prostowane i miało pojawić sie w instrukcji pdf na stronie.

4 godziny temu, martinello napisał:

Pytanie do rozpoznawczego spitfire A/B/E.

W których wersjach malowania usuwać wyloty ogrzewania k-emów ?

Wg instrukcji wyloty powinny byc w malowaniach 1,2,4, ale kojarzę, że w tym wątku było to prostowane i miało pojawić sie w instrukcji pdf na stronie.

Może tutaj

9 godzin temu, martinello napisał:

Dzieki, ale kojarzę że @Skawinski informował, że ogrzewanie zdemontowano nie tylko w 3 wariancie malowania. Niestety, nie mogę tego znaleźć...

A ja akurat szykuję 1 lub 4 wariant, w seledynie 😉

Wydaje mi się, że w instrukcji brakowało tego, żeby w opcji 3 usunąć też ten mały wylocik po drugiej stronie, będący integralną częścią skrzydła. W każdym razie opcje 1 i 4 na 100% miały te wyloty.

9 godzin temu, martinello napisał:

Przy okazji - wersje I/II też wyjdą jako "overtresy" ?

Zapewne, ale nie wiem dokładnie kiedy.

Michał

• Thanks 1

Witam

Pytanie ogólne - macie jakieś doświadczenia w temacie jak IBG reaguje na zgłoszenia konsumenckie ?

Pytam, bo kilka dni temu na ich oficjalny adres e-mail wysłałem pytanie o tytule "Kołpak Rotol w modelu Spitfire 1/72" i treści:

"Dzień dobry

Kupilem do tej pory 7 modeli Panstwa Spitfire. 3 albo 4 planuje z kołpakiem od śmigła Rotol.

Na wypraskach mają Państwo błąd uniemożliwiający prawidlowe wykonanie tego elementu.

Czy przygotowali Państwo jakieś środki zaradcze ? Czy można liczyć na otrzymanie poprawki ?"

Zero odpowiedzi...

50 minut temu, martinello napisał:

"Kołpak Rotol w modelu Spitfire 1/72"

Znam takiego jednego ziomeczka, co ma prawo do komercyjnego druku projektu poprawionego kołpaka wrzuconego do sieci https://cults3d.com/en/users/ArtuRze/3d-models . Nawet powinien coś drukować w najbliższym czasie (co nie zdarza się zbyt często) 😛

Jbc pisz priv. :)

• Like 1

33 minuty temu, martinello napisał:

@ArtuRze - dziękuǰę, pewnie skorzystam choć na razie użyję kołpaka od Eduarda.

Ale moje pytanie dotyczyło bardziej obsługi klienta niż wad modelu...

Miałem podobne doświadczenia, gdy brakowało mi ramki w jednym modelu. Na napisanego maila, nie dostalem zadnej odpowiedzi, nawet pytałem tu na forum, czy ma ktos wiedze jak sie skontaktowac n IBG. W koncu napisalem na Facebooku, i byl kontakt bez problemu. Dostalem brakujaca ramke, a nawet dwie.

Także proponuje przez Facebooka, moze sie uda tak jak mi.

• Like 1