zatras Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia Ale to ty ,ewidentnie potrzebujesz pomocy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia I mamy klasyczny sch...sztorm z wycieczkami osobistymi włącznie. I to na forum, którego użytkownicy są klasyfikowani jako odbiegający od normy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Pytanie do rozpoznawczego spitfire A/B/E. W których wersjach malowania usuwać wyloty ogrzewania k-emów ? Wg instrukcji wyloty powinny byc w malowaniach 1,2,4, ale kojarzę, że w tym wątku było to prostowane i miało pojawić sie w instrukcji pdf na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia 4 godziny temu, martinello napisał: Pytanie do rozpoznawczego spitfire A/B/E. W których wersjach malowania usuwać wyloty ogrzewania k-emów ? Wg instrukcji wyloty powinny byc w malowaniach 1,2,4, ale kojarzę, że w tym wątku było to prostowane i miało pojawić sie w instrukcji pdf na stronie. Może tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Dzieki, ale kojarzę że @Skawinski informował, że ogrzewanie zdemontowano nie tylko w 3 wariancie malowania. Niestety, nie mogę tego znaleźć... A ja akurat szykuję 1 lub 4 wariant, w seledynie Przy okazji - wersje I/II też wyjdą jako "overtresy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia 9 godzin temu, martinello napisał: Dzieki, ale kojarzę że @Skawinski informował, że ogrzewanie zdemontowano nie tylko w 3 wariancie malowania. Niestety, nie mogę tego znaleźć... A ja akurat szykuję 1 lub 4 wariant, w seledynie Wydaje mi się, że w instrukcji brakowało tego, żeby w opcji 3 usunąć też ten mały wylocik po drugiej stronie, będący integralną częścią skrzydła. W każdym razie opcje 1 i 4 na 100% miały te wyloty. 9 godzin temu, martinello napisał: Przy okazji - wersje I/II też wyjdą jako "overtresy" ? Zapewne, ale nie wiem dokładnie kiedy. Michał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia Michale ,kiedy IBG przedstawi w końcu malowania !??? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia 17 godzin temu, zatras napisał: Michale ,kiedy IBG przedstawi w końcu malowania !??? Już niedługo, pierwszy rzut lada dzień - pochorowałem się, więc plansze mają opóźnienie. Niestety. Michał 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia 2 godziny temu, Skawinski napisał: Już niedługo, pierwszy rzut lada dzień - pochorowałem się, więc plansze mają opóźnienie. Niestety Szybkiego powrotu do zdrowia życzę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia Witam Pytanie ogólne - macie jakieś doświadczenia w temacie jak IBG reaguje na zgłoszenia konsumenckie ? Pytam, bo kilka dni temu na ich oficjalny adres e-mail wysłałem pytanie o tytule "Kołpak Rotol w modelu Spitfire 1/72" i treści: "Dzień dobry Kupilem do tej pory 7 modeli Panstwa Spitfire. 3 albo 4 planuje z kołpakiem od śmigła Rotol. Na wypraskach mają Państwo błąd uniemożliwiający prawidlowe wykonanie tego elementu. Czy przygotowali Państwo jakieś środki zaradcze ? Czy można liczyć na otrzymanie poprawki ?" Zero odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia 50 minut temu, martinello napisał: "Kołpak Rotol w modelu Spitfire 1/72" Znam takiego jednego ziomeczka, co ma prawo do komercyjnego druku projektu poprawionego kołpaka wrzuconego do sieci https://cults3d.com/en/users/ArtuRze/3d-models . Nawet powinien coś drukować w najbliższym czasie (co nie zdarza się zbyt często) Jbc pisz priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia @ArtuRze - dziękuǰę, pewnie skorzystam choć na razie użyję kołpaka od Eduarda. Ale moje pytanie dotyczyło bardziej obsługi klienta niż wad modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia 33 minuty temu, martinello napisał: @ArtuRze - dziękuǰę, pewnie skorzystam choć na razie użyję kołpaka od Eduarda. Ale moje pytanie dotyczyło bardziej obsługi klienta niż wad modelu... Miałem podobne doświadczenia, gdy brakowało mi ramki w jednym modelu. Na napisanego maila, nie dostalem zadnej odpowiedzi, nawet pytałem tu na forum, czy ma ktos wiedze jak sie skontaktowac n IBG. W koncu napisalem na Facebooku, i byl kontakt bez problemu. Dostalem brakujaca ramke, a nawet dwie. Także proponuje przez Facebooka, moze sie uda tak jak mi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 21 Stycznia Share Napisano 21 Stycznia 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Małe, ale wariaty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oldahomola Napisano 22 Stycznia Share Napisano 22 Stycznia Hi all, does anyone know when the "Essential" overtrees may be released? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia (edytowane) ... Edytowane 23 Stycznia przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia @Soris - niewiarygodne! Czym to wyciąłeś? Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia (edytowane) W dniu 21.01.2026 o 21:19, martinello napisał: Witam Pytanie ogólne - macie jakieś doświadczenia w temacie jak IBG reaguje na zgłoszenia konsumenckie ? Pytam, bo kilka dni temu na ich oficjalny adres e-mail wysłałem pytanie o tytule "Kołpak Rotol w modelu Spitfire 1/72" i treści: "Dzień dobry Kupilem do tej pory 7 modeli Panstwa Spitfire. 3 albo 4 planuje z kołpakiem od śmigła Rotol. Na wypraskach mają Państwo błąd uniemożliwiający prawidlowe wykonanie tego elementu. Czy przygotowali Państwo jakieś środki zaradcze ? Czy można liczyć na otrzymanie poprawki ?" Zero odpowiedzi... Z przykrościa muszę powiedzieć, że IBG nie odpowiedziało ani na maila ani na faceboku... Nieładnie. Znaczy dla nich problemu nie ma ? Rozumiem sytuację gdy producent zrobił model na innych kwitach niż sklejacz i trzeba (można) coś poprawiać, rozumiem gdy producent nie ma doświadczenia lub technologii - ale to chyba nie ten przypadek. Poza tym czym innym jest poprawianie ewentualnych błędów lub braków zestawu a czym innym sprzedawanie nam czegoś co się nie da skleić (mam na myśli kołpak Rotol, dość istotna i widoczna część). Wiem, mogę dokupić aftermarket i tak zapewne zrobię - ale niesmak pozostaje. Są firmy ktore w mniej lub bardziej udany sposób wprowadziły poprawki i pozostaję z nadzieją, że IBG własnie pracuje nad rozwiązaniem. Edytowane 25 Stycznia przez martinello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia (edytowane) Może mają jakieś problemy z infrastrukturą IT. Ich strona firmowa od paru dni nie odpowiada i brak jej certyfikatu HTTPS. To nie powinno mieć związku z komunikacją przez maila ale skądinąd wiemy, że IBG nie ma przesadnych zasobów kadrowych. Nie usprawiedliwiam, szukam możliwej przyczyny. Edytowane 25 Stycznia przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 25 Stycznia Share Napisano 25 Stycznia 11 godzin temu, martinello napisał: Z przykrościa muszę powiedzieć, że IBG nie odpowiedziało ani na maila ani na faceboku... Marcin, weź pod uwagę że za dwa dni (we wtorek 27/01) zaczynają się targi w Norymberdze - więc albo oni tam już są, albo jadą, ewentualnie w pośpiechu przygotowują/pakują nowości do pokazania na targach. 9 godzin temu, HKK napisał: ...skądinąd wiemy, że IBG nie ma przesadnych zasobów kadrowych. Na pytanie stricte techniczne/projektowe może Ci odpowiedzieć w zasadzie tylko Adam lub ewentualnie Piotr (sam szef) - a te dwie osoby są zawsze na targach czy też przygotowują targi. Na to że pracownik magazynu odpowie Ci na tego rodzaju pytanie (a przy okazji wyjazdu na targi tylko takie dwie-trzy osoby zostają tu na miejscu w kraju) nie masz co liczyć, bo to nie ich działka i po prostu na tym się nie znają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia 6 godzin temu, gajowy z wąsami napisał: Marcin, weź pod uwagę że za dwa dni (we wtorek 27/01) zaczynają się targi w Norymberdze - więc albo oni tam już są, albo jadą, ewentualnie w pośpiechu przygotowują/pakują nowości do pokazania na targach. Na pytanie stricte techniczne/projektowe może Ci odpowiedzieć w zasadzie tylko Adam lub ewentualnie Piotr (sam szef) - a te dwie osoby są zawsze na targach czy też przygotowują targi. Na to że pracownik magazynu odpowie Ci na tego rodzaju pytanie (a przy okazji wyjazdu na targi tylko takie dwie-trzy osoby zostają tu na miejscu w kraju) nie masz co liczyć, bo to nie ich działka i po prostu na tym się nie znają... A oni tam się w ogóle wybierają coś pokazywać? Na liście wystawców jakoś nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia 11 godzin temu, gajowy z wąsami napisał: Marcin, weź pod uwagę że za dwa dni (we wtorek 27/01) zaczynają się targi w Norymberdze - więc albo oni tam już są, albo jadą, ewentualnie w pośpiechu przygotowują/pakują nowości do pokazania na targach. Na pytanie stricte techniczne/projektowe może Ci odpowiedzieć w zasadzie tylko Adam lub ewentualnie Piotr (sam szef) - a te dwie osoby są zawsze na targach czy też przygotowują targi. Na to że pracownik magazynu odpowie Ci na tego rodzaju pytanie (a przy okazji wyjazdu na targi tylko takie dwie-trzy osoby zostają tu na miejscu w kraju) nie masz co liczyć, bo to nie ich działka i po prostu na tym się nie znają... Ok. Pozostaję w nadziei, że rozwiążą ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia 9 godzin temu, caughtinthemiddle napisał: A oni tam się w ogóle wybierają coś pokazywać? Na liście wystawców jakoś nie mogę znaleźć. Nie tylko ich trudno znaleźć - po prostu po pandemii Spielwarenmesse w branży modelarskiej coraz bardziej traci sens. Od kilku już lat zapowiedzi/nowości pokazują na stoisku swojego niemieckiego dystrybutora. Tak było w ubiegłym roku z pierwszymi Spitfirami, więc pewnie tak też będzie teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia W dniu 21.01.2026 o 21:19, martinello napisał: błąd uniemożliwiający prawidlowe wykonanie tego elementu. Było o tym błędzie w dyskusji na forum? Mam problem ze znalezieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi