Moses Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Coraz więcej nowych fajnych modeli pojawia się na rynku, trzeba więc zacząć ogarniać to co się zebrało. Padło na morskiego Mitchella. Bo nie wiem czy wiecie, ale Marinesiaki latali też na Mitchellach, mieli 5 dywizjonów. 4 bojowe i jeden treningowy. Maszyny były lekko zmodyfikowane. Główna różnica względem armijnych B-25 było zamontowanie radaru, zamiast dolnej automatycznej wieżyczki. W późniejszych wersjach przeniesiony został na końcówkę skrzydła. Ale jako że problemy były chyba że statecznością, polowo przenoszone były na dziób. Niestety nie udało mi się dorwać Hasegawe (jeszcze), za to od jakiegoś czasu chomikuje zestaw od Italeri. Model wydany w 1994 bazuje mocno na wypraskach z lat 70stych. Czyli mocne pół bwieku na karku, wintejdz pełną gębą Zestaw z wypukłymi liniami, które będę rył, oprócz tego, raczej żadnych ingerencji w zestaw. Prawdopodobnie zrobię pudełkowego Jonaha, gdyż zdjęć Czarnego 43 z Rabaul nie mogłem znaleźć. Zresztą testowana torpeda doda troszkę modelowi uroku. Edytowane 21 Grudnia 2021 przez Moses 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Nie może mnie zabraknąć w warsztacie jednego z najładniejszych bombowców II WŚ. Sam mam na szafce hasę w pudełku edka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) 8 minut temu, Moses napisał: Zestaw z wypukłymi liniami, które będę rył, Pilnikiem do paznokci czy czymś bardziej wyrafinowanym Bedę zaglądał z czystej ciekawości jak ci z tym wintydżem będzie szło. Kibicuję. Edytowane 21 Grudnia 2021 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 18 minut temu, Moses napisał: wintejdz pełną gębą Grubo kleju nakładaj, żeby ze szczelin powychodził. I paluchi majo być odciśnięte. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) 27 minut temu, abtb napisał: Pilnikiem do paznokci czy czymś bardziej wyrafinowanym Bedę zaglądał z czystej ciekawości jak ci z tym wintydżem będzie szło. Kibicuję. A to podobno ja ten hamni bydlak co przyczepia się jestem 12 minut temu, zaruk napisał: Grubo kleju nakładaj, żeby ze szczelin powychodził. I paluchi majo być odciśnięte. NIm dojdzie do sklejenia połówek kadłuba, muszę przejrzeć giełdę wintydzową, czy mają gdzieś pędzelki magpolu i modelaki na sprzedaż Edytowane 21 Grudnia 2021 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 34 minuty temu, Moses napisał: Ale jako że problemy były chyba że statecznością, połowów przenoszone były na dziób. Miej litość... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 2 minuty temu, greatgonzo napisał: Miej litość... . Ale że? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Że od rana , chociaż do 13-tej poczekaj . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 Moja strefa czasowa identyfikuje się z taką gdzie już jest 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Nie wiem, co powiedzieć. Chyba Twój ekran wyświetla kompletnie inny tekst. Jeśli nie, to wytłumacz, proszę, innymi słowami co znaczy, że statecznością, połowów przenoszone były na dziób? Edytowane 21 Grudnia 2021 przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 No, załoga z sieciami przechodziła na dziób. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 (edytowane) Śmigłowce stepują , samoloty ryby łowią , co to dzisiaj jest ? Hakują Modelwork? PS Ja przepraszam , że nie na temat wątku ( jak trzeba to usunę ) ale od paru minut nie mogę się przestać śmiać .. Takie hobby to ja popieram Edytowane 21 Grudnia 2021 przez Hello Za mało bapisałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 18 minut temu, greatgonzo napisał: Nie wiem, co powiedzieć. Chyba Twój ekran wyświetla kompletnie inny tekst. Jeśli nie, to wytłumacz, proszę, innymi słowami co znaczy, że statecznością, połowów przenoszone były na dziób? No wiesz wkońcu to morski bombowiec Poprawiłem to co poprawił mi nie do końca smart fon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Podglądam. Szykuje się fajna, rzadko widywana na forach wersja Mitchella . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Dzięki. Czasem sobie myślę, co szkodzi przeczytać to co się zamieściło na forum? Nierzadko wychodzą łamańce nie do zrozumienia. Sorki, że marudzę, ale akurat chętnie patrzę na Twoje relacje i wolę, gdy da się ogarnąć o czym są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 No właśnie smutnym jest, ze tak piękny samolot w ogóle nie gości na naszych forach, w szczególności ze można zrobić i w naszym malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 2 minuty temu, greatgonzo napisał: Dzięki. Czasem sobie myślę, co szkodzi przeczytać to co się zamieściło na forum? Nierzadko wychodzą łamańce nie do zrozumienia. Sorki, że marudzę, ale akurat chętnie patrzę na Twoje relacje i wolę, gdy da się ogarnąć o czym są . Mając swiadomosc tego jakie fikołki robią smartfony, staram się czytać, niestety nie zawsze się uda wyłapać Dodatkowo, widząc taki wpis od Ciebie, zacząłem sie zastanawiac czy jakiegoś babola merytorycznego nie walnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 W Mitchellu? Możesz śmiało cisnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Kibicuję. Tym bardziej, że sam walczę obecnie z zabytkowym Avro Lancasterem od Revella, którego kupiłem we wczesnych latach 90-tych, a same formy do wyprasek pamiętają lata 60-te... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 W dniu 21.12.2021 o 11:37, Moses napisał: Niestety nie udało mi się dorwać Hasegawe (jeszcze), za to od jakiegoś czasu chomikuje zestaw od Italeri. A nie lepiej przeszczepić tylne stanowisko i radar do modelu Airfix-a, zamiast męczyć się z tym zestawem? Kiedyś miałem i poddałem się. On jest słaby merytorycznie i kiepsko składalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2021 Wczoraj szukając materiałów znalazłem PBJ zrobionego na bazie Airfixa, i zacząłem się zastanawiać jaki jest sens dłubania w tym. I to jest właśnie problem z chomikowaniem modeli. Ale jak już zacząłem to go skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2021 Ja p@$&#_@_ 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 Godzinę temu, Moses napisał: Ja p@$&#_@_ Ale efekt będzie świetny, trzymam kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 26 Grudnia 2021 Share Napisano 26 Grudnia 2021 Bardzo ciekawy temat wybrałeś! Czy masz jakieś fotki w jaki sposób była podwieszana torpeda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2021 Z tego co się zorientowali zrobiony był stały stelarz wystający poza komorę bombową. W drzwiach od komory były natomiast wycięcia, u ozliwiajace zamkniecie komory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi