Skocz do zawartości

INFANTERIEWAGEN/Ommr/SCHWERER PLATF./PANZERJÄGERWAGEN 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 933
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mnie też się bardziej podoba, aniżeli prostokątnie, więc wcieliłem to także w wieży.

Zostało mi dokleić dosłownie kilka części i po budowie.

Lufy nie wymieniłem, bo okazało się że mam z innej bajki, zostanie(chyba) ta.

Dodałem osłonę żywiczną na wylot,dwa ogniwa...a z reszta to widać.

Pomysł na model:

chce, aby panował na nim ogólny rozgardiasz, gdzie załoga, oraz "pracownicy" składu pomagali w jego "ulepszaniu".

Załogi często i gęsto przekładały oraz sprawdzały narzędzia itp.

W ostatnich wolnych chwilach, w drodze na front, by zapomnieć choć na chwile o tym, co się niebawem stanie/będzie działo, łapią się takowych "robótek".

Popisał, pokaże:

DSCF9557.jpg

DSCF9553.jpg

DSCF9551.jpg

DSCF9549.jpg

DSCF9548.jpg

DSCF9547.jpg

DSCF9546.jpg

pzdr

Napisano
Popisał, pokaże:

To co pokazałeś na fotkach jest czyli

Napisano

fajnie to wyglada, tylko jedna rzecz mnie zastanawia -> skoro oni jada na front, to czemu zimmeritt juz odpadł?

nie chce mi się wierzyć żeby nazi robili taka fuszerke co nawet na front nie dojeżdzała w stanie nadpsutym...

chyba ze masz jakies fotki:)

Napisano
chyba ze masz jakies fotki:)

w 44` zaprzestano jego wykonywania, w warunkach polowych, bez lamp sechł i trzy dni-moja sztuka jak widać szybko wraca na front.

Napisano

wiesz, moim zdaniem możesz już tego Tigera śmiało dać do galerii, bo pomimo tego, że nie pomalowany już wygląda zaj........ . Nie wiem, czy moje oczy ( astygmatyczne również, a jakże, nie mylić z stygmatami ) to wytrzymają, jak go juz pomalujesz, nie wspominając o brudzeniu .

Napisano
fajnie to wyglada, tylko jedna rzecz mnie zastanawia -> skoro oni jada na front, to czemu zimmeritt juz odpadł?

Hmm może dlatego, że na froncie miała miejsce awaria silnika/skrzyni biegów i Tygrysek był na tzw poważnej, długiej naprawie w Rzeszy. A zimmerit tak jak napisał Rafał był komfortem tylko do pewnego momentu.

Rafale - z nieskrywanym podziwem oglądam najnowsze zdjęcia Tigra. Rewelacja, jestem pod wrażeniem warsztatu. Czapki z głów.

Napisano

Dzięki ;)

możesz się rozwinąćSmile

Albo zwinąć ...różnie to bywa:D

Kilka figurek:

DSCF9603.jpg

DSCF9602.jpg

kombinuję z większailością

Napisano

ja bym jednak rozwazyl figuranta ktory idzie z karabinem na ramieniu (trzyma go na prawym ramieniu i trzyma pasek od karabinu prwa reka na klatce piersiowej) i zaglada sobie do wagonu przez jakas szparke.

albo 2 takich patrolantów z psem?

Napisano
Rafale ja w tych figurkach widze rok, dwa pracy Smile

a platforma ciemnawa, ale fajna. (pewnikiem fotki)

Heh, Paweł, no tyle czasu..to ja na ten projekcik nie mam, a szkoda:p

Co do fot,fakt,jakbym ustawił idealne światło(?) na wagon, to Tygrysa i figur byś nie uświadczył.

ja bym jednak rozwazyl figuranta ktory idzie z karabinem na ramieniu (trzyma go na prawym ramieniu i trzyma pasek od karabinu prwa reka na klatce piersiowej) i zaglada sobie do wagonu przez jakas szparke.

albo 2 takich patrolantów z psem?

Niestety, albo stety-dioramki nie będzie...po 5cm max na boki od składów.

Czyli tory,nasyp i koniec scenerii ;)

Ale, ale.....nigdy nie mówie nigdy :p

Napisano

super, widze ze sporo stracilem. tylko jesli kociak byl zle traktowany przez wroga i futro z zimmeritu mu poodpadalo to blotniki tez chyba powinny byc sfatygowane nieco? proponuje twoj projekt Rafale przedstawic jako nominacje do ksiegi Guinessa albo jakiegos medalu olimpijskiego. w Polsce bede jutro wieczorkiem to odezwe sie niedlugo. pozdrawiam.

Napisano
to blotniki

zamontowali w warsztacie

Po boku niektóre noszą ślady "spotkań"

proponuje twoj projekt Rafale przedstawic jako nominacje do ksiegi Guinessa albo jakiegos medalu olimpijskiego.

Andrzeju, przestań mnie zawstydzać ! :p

Dodłubałem,nieco zmieniłem ustawienie i mamy sztuczny tłum :

DSCF9624.jpg

DSCF9621.jpg

DSCF9616.jpg

DSCF9615.jpg

DSCF9613.jpg

Na tym składzie wystarczy,teraz rozmyślam nad pzjgvgni dachem infvag,sporo tego tłumu bedzie :p

A tu zrobiłem (chyba) lepsze fotki tego, co jest już dłubnięte:

DSCF9639.jpg

DSCF9632.jpg

DSCF9629.jpg

Oczywiście, w usyfieniu będa naniesione poprawki(włączając platformę)

pzdr.

Napisano

Daj żołdakom butelki, postaw beczkę wina przy kotku i gramofon. Wszyscy tak się machają i bogato gestykulują jak niezbyt trzeżwi do taktu muzyczki.

Napisano
i gramofon

było

beczkę wina

było

Fajnie, fajnie nie wiem czy nie za duzo tych figurek

to tylko początek

A jakbyś miał jakiś ciekawy pomysł na dioramę to wogóle by było syto Very Happy

Pomysłów mnóstwo, natomiast są pewne ograniczenia-niezależne ode mnie

pzdr.

Napisano
Pomysłów mnóstwo, natomiast są pewne ograniczenia-niezależne ode mnie

Żona kase trzyma i wydziela?

Napisano

Rafal dajesz swietny pokaz kunsztu. Probuje sobie wyobrazic jak to wszystko bedzie razem wygladalo. Gdybys mogl, to opisz prosze ta scenke na wagonie. Na razie mam tylko mgliste wyobrazenie o tym co te postaci robia.

Czekam na kolejne zdjecia z warsztatu

Napisano
Żona kase trzyma i wydziela?

Jestem w o tyle dobrej sytuacji, że nie

Rafal dajesz swietny pokaz kunsztu

I kto to mówi(pisze)...człowiek, który sam wykonuje modele od podstaw...

Scenka:

na czole tanka toczyła się jakowaś dyskusja, podszedł kolejny typ z dodatkowymi inf, który tą przerwał.

Na wieży,jak widać siedzący "cośtam" będzie czytał, natomiast wystający z niej-dojrzał coś w gazecie interesującego i patrząc przez ramię....czyta/ogląda

Ci po lewo(od czoła), układają "po swojemu" narzędzia, jeden będzie poprawiał(chyba) liny, a kolejny jak widać , gestykulując , pokazuje gdzie się maja "po coś" udać.

Do samego projektu przewduję jeszcze sporo figur....

Noszenie skrzyń, może jakies zdjęcie pamiątkowe, rozgardiasz na "narzędziowni" pojazdu piechoty, na pz jgwgn itd...

W takim kolorze malujesz błoto/torf z bagna?

Napisano

Według mnie jest super, 3 wagony już zakończone są świetne zrobione. Co do ilości germańców to fajny pomysł by zrobić taki młyn, ja bym jeszcze dał dwóch opartych tam przy poręczy z przodu i że niby gadają ze sobą, albo chociaż jednego jak pali papierosa bądź coś w tym stylu

Napisano
3 wagony już zakończone

Byłoby świetnie, ale niestety-zaden nie jest jeszcze na finiszu...

dał dwóch opartych tam przy poręczy

Tam zamierzam "zmieścić" chociaż 1 taśmę gąsek transportowych i kilka narzędzi.

pzdr.