gumis Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Moim zdaniem prawy bok jeszcze ujdzie. Lecz przód i prawy bok zbyt duże wyrwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Mnie też się bardziej podoba, aniżeli prostokątnie, więc wcieliłem to także w wieży. Zostało mi dokleić dosłownie kilka części i po budowie. Lufy nie wymieniłem, bo okazało się że mam z innej bajki, zostanie(chyba) ta. Dodałem osłonę żywiczną na wylot,dwa ogniwa...a z reszta to widać. Pomysł na model: chce, aby panował na nim ogólny rozgardiasz, gdzie załoga, oraz "pracownicy" składu pomagali w jego "ulepszaniu". Załogi często i gęsto przekładały oraz sprawdzały narzędzia itp. W ostatnich wolnych chwilach, w drodze na front, by zapomnieć choć na chwile o tym, co się niebawem stanie/będzie działo, łapią się takowych "robótek". Popisał, pokaże: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Popisał, pokaże: To co pokazałeś na fotkach jest czyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 fajnie to wyglada, tylko jedna rzecz mnie zastanawia -> skoro oni jada na front, to czemu zimmeritt juz odpadł? nie chce mi się wierzyć żeby nazi robili taka fuszerke co nawet na front nie dojeżdzała w stanie nadpsutym... chyba ze masz jakies fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 chyba ze masz jakies fotki:) w 44` zaprzestano jego wykonywania, w warunkach polowych, bez lamp sechł i trzy dni-moja sztuka jak widać szybko wraca na front. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 wiesz, moim zdaniem możesz już tego Tigera śmiało dać do galerii, bo pomimo tego, że nie pomalowany już wygląda zaj........ . Nie wiem, czy moje oczy ( astygmatyczne również, a jakże, nie mylić z stygmatami ) to wytrzymają, jak go juz pomalujesz, nie wspominając o brudzeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 fajnie to wyglada, tylko jedna rzecz mnie zastanawia -> skoro oni jada na front, to czemu zimmeritt juz odpadł? Hmm może dlatego, że na froncie miała miejsce awaria silnika/skrzyni biegów i Tygrysek był na tzw poważnej, długiej naprawie w Rzeszy. A zimmerit tak jak napisał Rafał był komfortem tylko do pewnego momentu. Rafale - z nieskrywanym podziwem oglądam najnowsze zdjęcia Tigra. Rewelacja, jestem pod wrażeniem warsztatu. Czapki z głów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 hmm, wasze wyjaśnienia przekonały mnie. kocurek palce lizać, ale czekam na malowanie, bo tutaj dopiero możesz się rozwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Dzięki ;) możesz się rozwinąćSmile Albo zwinąć ...różnie to bywa:D Kilka figurek: kombinuję z większailością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Jak na razie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Rafale ja w tych figurkach widze rok, dwa pracy a platforma ciemnawa, ale fajna. (pewnikiem fotki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 ja bym jednak rozwazyl figuranta ktory idzie z karabinem na ramieniu (trzyma go na prawym ramieniu i trzyma pasek od karabinu prwa reka na klatce piersiowej) i zaglada sobie do wagonu przez jakas szparke. albo 2 takich patrolantów z psem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Rafale ja w tych figurkach widze rok, dwa pracy Smilea platforma ciemnawa, ale fajna. (pewnikiem fotki) Heh, Paweł, no tyle czasu..to ja na ten projekcik nie mam, a szkoda:p Co do fot,fakt,jakbym ustawił idealne światło(?) na wagon, to Tygrysa i figur byś nie uświadczył. ja bym jednak rozwazyl figuranta ktory idzie z karabinem na ramieniu (trzyma go na prawym ramieniu i trzyma pasek od karabinu prwa reka na klatce piersiowej) i zaglada sobie do wagonu przez jakas szparke. albo 2 takich patrolantów z psem? Niestety, albo stety-dioramki nie będzie...po 5cm max na boki od składów. Czyli tory,nasyp i koniec scenerii ;) Ale, ale.....nigdy nie mówie nigdy :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 super, widze ze sporo stracilem. tylko jesli kociak byl zle traktowany przez wroga i futro z zimmeritu mu poodpadalo to blotniki tez chyba powinny byc sfatygowane nieco? proponuje twoj projekt Rafale przedstawic jako nominacje do ksiegi Guinessa albo jakiegos medalu olimpijskiego. w Polsce bede jutro wieczorkiem to odezwe sie niedlugo. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 to blotniki zamontowali w warsztacie Po boku niektóre noszą ślady "spotkań" proponuje twoj projekt Rafale przedstawic jako nominacje do ksiegi Guinessa albo jakiegos medalu olimpijskiego. Andrzeju, przestań mnie zawstydzać ! :p Dodłubałem,nieco zmieniłem ustawienie i mamy sztuczny tłum : Na tym składzie wystarczy,teraz rozmyślam nad pzjgvgni dachem infvag,sporo tego tłumu bedzie :p A tu zrobiłem (chyba) lepsze fotki tego, co jest już dłubnięte: Oczywiście, w usyfieniu będa naniesione poprawki(włączając platformę) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Daj żołdakom butelki, postaw beczkę wina przy kotku i gramofon. Wszyscy tak się machają i bogato gestykulują jak niezbyt trzeżwi do taktu muzyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Fajnie, fajnie nie wiem czy nie za duzo tych figurek, ale jest świetnie A jakbyś miał jakiś ciekawy pomysł na dioramę to wogóle by było syto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 i gramofon było beczkę wina było Fajnie, fajnie nie wiem czy nie za duzo tych figurek to tylko początek A jakbyś miał jakiś ciekawy pomysł na dioramę to wogóle by było syto Very Happy Pomysłów mnóstwo, natomiast są pewne ograniczenia-niezależne ode mnie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Pomysłów mnóstwo, natomiast są pewne ograniczenia-niezależne ode mnie Żona kase trzyma i wydziela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Rafal dajesz swietny pokaz kunsztu. Probuje sobie wyobrazic jak to wszystko bedzie razem wygladalo. Gdybys mogl, to opisz prosze ta scenke na wagonie. Na razie mam tylko mgliste wyobrazenie o tym co te postaci robia. Czekam na kolejne zdjecia z warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 A co one takie brudne, jakby z bagna wyjechały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Żona kase trzyma i wydziela? Jestem w o tyle dobrej sytuacji, że nie Rafal dajesz swietny pokaz kunsztu I kto to mówi(pisze)...człowiek, który sam wykonuje modele od podstaw... Scenka: na czole tanka toczyła się jakowaś dyskusja, podszedł kolejny typ z dodatkowymi inf, który tą przerwał. Na wieży,jak widać siedzący "cośtam" będzie czytał, natomiast wystający z niej-dojrzał coś w gazecie interesującego i patrząc przez ramię....czyta/ogląda Ci po lewo(od czoła), układają "po swojemu" narzędzia, jeden będzie poprawiał(chyba) liny, a kolejny jak widać , gestykulując , pokazuje gdzie się maja "po coś" udać. Do samego projektu przewduję jeszcze sporo figur.... Noszenie skrzyń, może jakies zdjęcie pamiątkowe, rozgardiasz na "narzędziowni" pojazdu piechoty, na pz jgwgn itd... W takim kolorze malujesz błoto/torf z bagna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Według mnie jest super, 3 wagony już zakończone są świetne zrobione. Co do ilości germańców to fajny pomysł by zrobić taki młyn, ja bym jeszcze dał dwóch opartych tam przy poręczy z przodu i że niby gadają ze sobą, albo chociaż jednego jak pali papierosa bądź coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 3 wagony już zakończone Byłoby świetnie, ale niestety-zaden nie jest jeszcze na finiszu... dał dwóch opartych tam przy poręczy Tam zamierzam "zmieścić" chociaż 1 taśmę gąsek transportowych i kilka narzędzi. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi