DBauer Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Jak w 2 godziny można tyle zrobić? Gostek cały ubrany w panterkę po prawej świetny. Możesz jak już będą gotowi zrobić sesję każdemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Pędzlem, farbkami akrylowymi. Co do szybkości, miewam przebłyski szybkich ruchów, jednak zaczynam działac i spada na mnie gong, w postaci przytłaczającej ilości tego wszystkiego - wtedy spada zapał, a przytrafia sie to coraz częściej.....jak ja bym z chęcią zrobił sobie jakis czołg, o rany jak mi tego brakuje. Musze to zakończyć, zawziąłem sie i zrobię..a póżniej...moje Pzkapfwkdskdnfk,Tygryski ,Panterki...ach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 , te cholera,figurki cięzkei do zrealizowania Znam ten ból , osobiście malowanie figurek jakoś mi też nie podchodzi. W jaki sposób malujesz twarze >? Zapewne cieniujesz odpowiednio olejnymi ? Ogólnie ładnie wyglądają . Jeszcze jacyś figuranci dojdą na projekt czy to właśnie ci się własnie na nim znajdą? Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 W chwili obecnej na figurkach nie ma krzty olei(poza ostatnia warstwa emali - lakier). Wszystko to akryl gloss(rozcieńczam sobie sidoluxem) badź z opóżniaczem Renesans na zwykłe maty. Twarze dopiero będa cieniowane, jednak wcześniej musze poprawic to co poknociłem przy skórze - nie zabezpieczyłem maskolem(pośpiech). Dla czego akryl? Prozaiczne przyczyny, schnie szybko sam z siebie,a po dopalaczu(suszarka do włosów) niemal natychmiast, czysciej sie pracuje niż z farbkami dla plastyków. Z nimi, masa roboty przede mna - właczając pigmenty. Ilośc, prawdpodobnie sie zwiekszy, ale chce wpierw ta wycieczke ogarnąć pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Twarze jaką farbką pomalowałeś? Bardzo łądny kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Jeszcze kilka godzinek i uzbiera sie cała armia Ładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Rafał nie obrazisz się jak twój pociąg będzie na mojej tapetce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Vallejo ciemny piaskowy, dorozmieszany bielą plus opóźniacz coby za szybko sie paprochy nie porobiły,nakońcu bardzo transparentna płukanka akrylowa Jeszcze kilka godzinek i uzbiera sie cała armia Smile Ładnie... poskładać, jak poskładac, pomalować...to dopiero ambaras. Można zawsze pisać(tłumaczyć), że to pierwsze w kammo i w tej skali, ale czy to nas(mnie) tłumaczy? Rafał nie obrazisz się jak twój pociąg będzie na mojej tapetce? Karolu, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 ja polecam akrylówę z Tamiyi XF-15 Flat Flesh, nie znam lepszej farbki, nadającej tak wspaniały kolor skóry, ale ten też jest super, Rafale przez całe wakacje oglądałem Twój warsztat, byłem zachwycony każdym zdjęciem, a teraz to takie piękno że szkoda gadać, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 No Rafale twój temat jest popularny. Średnio tematy nie mają 5000 wyświetleń, popularne mają około 10000-12000 wyświetleń, natomiast twój ma 34266 wyświetleń . Spodziewam się że za jakiś czas będziesz autografy na ulicy musiał rozdawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 (edytowane) I już ten temat ma 45 stron !!! Wyświetleniami konkurujesz z Pz IV Bagera na starym PWM Edytowane 2 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 a zobacz ile zostalo jeszcze do zrobienia:) ludziki + gaski do kotka + dooknczyc tender i ciuchcie + dodatkow wagon pod spzeracza. dojdziemy do 50k wyświetleń i Rafał będzie najpopoularniejszym modelarzem na forum. btw. szperacz bardzo ladnie ci wyszedl; czekamy na koljne fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 dodatkow wagon pod spzeracza. szperacz idzie na tender btw. szperacz bardzo ladnie ci wyszedl; dzieki No Rafale twój temat jest popularny. Moze i pare osób zagląda, tylko jest pewna kwestia - robie kilka sporych modeli...stąd to rozciągnięcie - możecie mi wierzyć,albo nie - nie przyśpieszę bardziej - nie da rady:D Waracając do modeli, cisne,cisnę i chyba z moimi figurkowymi umiejetnościami więcej nie wycisnę. Teraz podomalowywac klamerki,co poniektórym powciskac jakieś pety w usta(bo sie naumiałem je robić:p),odznaczenia itp,później pigmenty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Rafał - ponieważ to są pancerniacy (ci w kurtkach) zrób im znaczki przynależnosci wojsk na patkach + czapkach. Możes zjednemu albo dwóm żelazny krzyz zrobić na tej kurtce czarnej (fajnie będzie wyglądał; Znajac ciebie to bedzie krzyż zelazny z okuciami i w liścich dębowych, a jeden z żołnieży będzie pisal kartke (pocztówke) do domu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Hmm, ale oni mają je na kurtkach, a oznaczenia na kołnierzykach, najprawdopodobniej nie są jeszcze skończeni i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 krzyż zelazny Lisci dębu nie przewidziałem ;) nie są jeszcze skończeni dokładnie, w momencie pisania poprzedniego posta wygladali juz inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 cos za rowno pomalowanie te emblematy - kalki jakies ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 Kalki sa na klapach i na czapkach, reszta metalizerem ciągnięta. Pobruudziłem im kolana,tyłki,łokcie a mechaników gdzie się dało. Ta partia figurek leci do pudła i czeka na finisz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 za...rąbiste wiem że to gdzieś kiedyś tu było ale nie chce mi się szukać :P z czego robiłeś Zimmerit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Klasa......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 z czego robiłeś Zimmerit? ponieważ jestem wiernym kibicem , widziałem jak mr.Rafaelo przy nim działał, to ten zimmerit to był na pewno z firmy ATAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 aha, dokupiony oddzielnie, ale jak to wygląda? no bo chyba jako pasta to nie jest tylko z arkuszy wycinane, rozumiem tak? sorcia, ale się nie znam na klejeniu pancerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 pewnie ktoś mi zaraz znowu zarzuci, że marudzę albo po prostu wpieprzam się tam gdzie nie trzeba.. ale poziom malowania figurek przedstawionych na zdjęciach jest żałosny :] Rafale.. bijesz na głowę warsztaty wielu z nas.. pojazdy pancerne wyjeżdżające spod Twojej ręki wyglądają naprawdę zacnie.. i raczysz nas teraz takimi potworkami? :] co to za wzory kamuflażu? gdzie cieniowanie twarzy? dlaczemu spodnie się błyszczą? przez specyficzny sposób malowania wydobyłeś wszelkie możliwe kanty z każdej figurki.. przez to wyglądają jak manekiny.. jeżeli odłożyłeś je wszystkie do pudełka.. to zalej to pudełko kretem :] jeżeli nie.. trudno :] ale czułem potrzebę wypowiedzenia się w tym temacie, bo żenujące są te wszystkie ochy i achy kiedy prezentowane są takie pokraki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 (edytowane) FAZZY_bez_humoru - trochę przesadziłeś z ta krytyka (i nie tłumacz się ze dodałeś emotki) jako ze pierwszą moja profesja jest malowanie figurek (modelarstwo redukcyjne stawiam na drugim miejscu ) sam często się dziwie ze modelarze redukcyjni potrafią wyczyniać cuda z pojazdami , samolotami czy okrętami a ich figurki to często jakieś nieporozumienie ALE (!!!!) figurki Rafała to porostu cudo w porównaniu do ok 80 % reszty figurek jakie zobaczyłem na tym forum co to za wzory kamuflażu? tu nie będę się wypowiadał bo się nie znam na wzorach kamuflaży ale powiem ze wykonane są świetnie gdzie cieniowanie twarzy? chyba jesteś ślepy ... delikatne cieniowanie jest (choć ja bym dal jeszcze delikatnego washa) dlaczemu spodnie się błyszczą? poczytaj sobie jakich farb użył Rafał przez specyficzny sposób malowania wydobyłeś wszelkie możliwe kanty z każdej figurki.. przez to wyglądają jak manekiny odpowiedz jest prosta lekki "drybrush" plus normalne rozjaśnianie ... moim zdaniem dobra technika (choć przez "propainterow" wyśmiewana) używana do malowania na szybko jeżeli odłożyłeś je wszystkie do pudełka.. to zalej to pudełko kretem :] proponuje abyś sam się zalał kretem jeśli już zamierzasz kogoś krytykować mógłbyś zrobić to w inny sposób ... wykaz jakie błędy wykonał autor i zaproponuj jakieś sposoby poprawy (choć moim zdaniem figurki Rafała są ok) a nie pisz takiego posta jakbyś chciał kogoś zmieszać z błotem Fazzy możesz mi pokazać jakieś Twoje figurki ... jeśli będą na naprawdę dobrym poziomie to zwrócę Ci honor (ale tresc twojego posta jest karygodna) Edytowane 3 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 A ja z innej beki. Rafale, czy te figurki to "pudekowce" ? Czy może łamałes ręce i nogi by dopasowac do sceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi