rudy0007 Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 Świetnie się ta NASA prezentuje Dobrze że już wyzdrowiałeś Dużo widziałem ale tych rakietek pod F-104 nie widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 3 minuty temu, rudy0007 napisał: Dużo widziałem ale tych rakietek pod F-104 nie widziałem 13 minut temu, abtb napisał: I tzw. armament, part I A czy ja w tym zdaniu użyłem sformułowania "do F-104" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 11 minut temu, abtb napisał: A czy ja w tym zdaniu użyłem sformułowania "do F-104" No tak, przecież w Twoich warsztatach może być wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 Dokładnie. Można by je "upchać" np w F-101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Marca 2022 Share Napisano 14 Marca 2022 5 minut temu, abtb napisał: Dokładnie. Można by je "upchać" np w F-101 Obstawiam że żywica bo te zestawowe Revellowskie to trochę inne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Marca 2022 Autor Share Napisano 14 Marca 2022 Wygrał pan talon na balon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 19 godzin temu, abtb napisał: Wygrał pan talon na balon. Nie biorę więcej udziału w Twoich konkursach bo są kiepskie te nagrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Marca 2022 Autor Share Napisano 16 Marca 2022 W dniu 15.03.2022 o 18:17, rudy0007 napisał: bo są kiepskie te nagrody Maruda Postępy: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 Ładny, ładny, taki niewojskowy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 fajny lazurek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Marca 2022 Share Napisano 16 Marca 2022 Noo Ci powiem.... A powiem Ci tak: nie spindol tego modelu ciemnym washem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Marca 2022 Autor Share Napisano 17 Marca 2022 9 godzin temu, rudy0007 napisał: nie spindol tego modelu ciemnym washem coś się uwarzy, żeby było dobrze Dziś powinienem go wyfasonować pod lakier i niech "stygnie" przez łykend Mam tylko jedno pytanie - jakiego koloru wg waszmościów jest felga w przednim kole: biała czy srebrna/aluminiowa? Bo standardowo szło na srebrno/aluminiowo ale ten egzemplarz był tyle razy przemalowywany że wszystko może być możliwe. Kalek na tym "kosmicznym" śledziu niewiele więc pewnie szybko ogarnę temat nalepiania nalepek (lub naklejania naklejek ) i będę powoli ruszał z Duńczykiem i Tajwańczykiem. W tych przypadkach to tylko informacyjnie informuję, że co najwyżej jakiś etap malarski pokażę bo raczej nie widzę sensu w dokumentowaniu budowy po raz 22- gi i 23 - ci tego samego. Szerzej będę się chwalił jak będę przerabiał TF-104G na F-104D. Ale tu (podobnie jak i w przypadku Duńczyka) czekam jeszcze na pewne "elementy składowe" . Ale o tym szerzej skrobnę "dostawcy" na PW, ewentualnie pójdę na pocztę z awanturą (bo tematy są wysoce zagrożone nie wykonaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 17 Marca 2022 Share Napisano 17 Marca 2022 Tak jak patrzę na te zdjęcia to wydaje się metalowe. Na tym jak dobrze się powiększy to dla mnie kolor wygląda bardzo podobnie do teleskopu. Tutaj też błyszczy się bardziej w meetalowy sposób dla mnie. Albo to jest taki szary wpadający w niebieski? Mogłem tylko znaleźć zdjęcia, niestety innych "papierów" na to nie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 17 Marca 2022 Share Napisano 17 Marca 2022 Felga nlg ma kolor jak felgi mlg,lewe koło mlg jest w cieniu skrzydła stąd jest ciemniejsze na zdjeciu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Marca 2022 Autor Share Napisano 17 Marca 2022 Czyli temat uznaję za załatwiony - wszystkie felgi standardowo na sreberko/alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Są postępy Niby kilka kalek i nijakie kolory ale dało mi w kość to malowanie, oj dało . A już te żółte paski na granicy kolorów to istny koszmar modelarza - nigdy więcej samolotów w idiotycznych malowaniach Teraz tylko wysmarować jakąś chemią i niech stygnie jak reszta W związku z tym że pawie koniec z tą NASĄ to poczynam dalej: Duńczyk: i Tajwańczyk: Dobrze, że przed "operacją specjalną" nabyłem maski - teraz to już można tylko pomarzyć. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Na Duńczyku można się wykazać malowaniem spłowiałego, wymęczonego egzemplarza. A NASA śledź świetny, wielki plus dodatni za niespotykane malowanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Godzinę temu, barszczo napisał: Na Duńczyku można się wykazać malowaniem spłowiałego, wymęczonego egzemplarza. Kolega już "swoje" wymarudził w tym rozdaniu : Godzinę temu, barszczo napisał: A NASA śledź świetny, wielki plus dodatni za niespotykane malowanie . Godzinę temu, barszczo napisał: Na Duńczyku będzie kamo zastosowane tylko na czterech duńskich egzemplarzach (potem przemalowanych w ten paskudy płowiejący zielony) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 1 minutę temu, abtb napisał: będzie kamo zastosowane tylko na czterech duńskich egzemplarzach Brzmi świetnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Fajerwerków nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 W związku z tym, ze dziś pogoda odrobinę butelkowa, to zajmę się barwieniem świateł pozycyjnych na stosowne kolory. A że procedura jest tajna to fotek nie będzie Zbrojmistrz uprzejmie donosi, że w zbrojowni zdecydowane postępy - powoli można wytaczać wózki z "vyzbrojem" - A że procedura jest tajna to fotek nie będzie 10-tego rozpoczynamy świętować miesięcznicę Na wstępie: "Mürted'den Türkçe ringa balığı" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 bardzo mi się podoba ten egzemplarz NASA - rodzi się w bólach ale wychodzi bardzo zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 11 minut temu, M.A.V. napisał: rodzi się w bólach A żebyś wiedział - wykończy mnie ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Myślałem, że będzie jakieś fajne, kolorowe malowanie, a tu zwykły czarno-biały kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi