MarDro Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 Ryefield model 1:35 + części fototrawione i żywiczne RFM 1002 Model skończony w lutym 2021r 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Wygląda kozacko, jedyne co rzuciło mi się w oczy to piękna, wypucowana gaśnica, która według mnie wyróżnia się na tle innych elementów wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Pięknie. Trochę czyste wnętrze kontrastuje mocno z zabrudzonym zewnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Gaśnica mi się akurat podoba. Nie utonął przecież w bagnie. Wnętrze może za sterylne, ale też bez przesady, nie może być jak buda. Bardzo mi się podoba okablowanie i dodatki. Chociaż mi już się dostało za anteny, których w Polsce się nie używa. Dlatego swojego odstawiłem na bok, coś trzeba odciąć. Co do brudzenia, znam ten model i wiem ile zakamarków w nim jest. Brudzenia po sklejeniu całej bryły odpada. Da się u ciebie zauważyć czyste niedostępne miejsca. Chociaż z daleka model wygląda rewelacyjnie, brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Pytanie nr 1 - zestaw daje możliwość wykonania ruchomej maski, czy to Twój własny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Zestaw RFM daje wszystkie niezbędne elementy do zrobienia polskiego krajowego wozu, ale też wozu UD Army na przykład i niestety instrukcja w kilku miejscach zamieściła odwrotne opisy do wersji. W trakcie budowy trzeba konfrontować że zdjęciami konkretnego pojazdu, który budujemy. I duży faul zestawu - tarcza na wierzy jest sporo przewymiarowane - nienaturalnie wielgaśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarDro Napisano 11 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2022 Dziękuję za wszystkie "ale" I słowa uznania Kiedy robiłem ten model nie byłem jeszcze na tym etapie żeby wszystko odnośnie anten i elektroniki w środku ogarnąć Cały czas się tego ucze i wszystkie aspekty elektroniki w środku zostają poprawione w modelu nad którym teraz pracuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 Wewnętrznie i zewnętrznie imponująca praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 11 Stycznia 2022 Share Napisano 11 Stycznia 2022 @bulik58autor owego modelu dopiero wynurzył się z odmętów Drugo-Wojennej pancerki I zanim zaczął o cokolwiek pytać to już za dużo złożył, za dużo pomalował.. Ale chłopak pilny uczeń i jego kolejne MRAPy, które zdradzę, że są w trakcie budowy, będą właściwsze z rzeczywistością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 18 godzin temu, bulik58 napisał: kamera przed przednia szyba , na zadnym zdjeciu jej nie ma , ale .... M ATV – wóz do zadań specjalnych tu jest widoczna Żaden z tych pojazdów nie ma kamery, nawet ten z filmu. To co widzisz to reflektor zamontowany na dachu,który tak wygląda jakby był kamerą. Pod koniec filmu są ujęcia z przodu, doskonale wtedy widać pusty słupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 Bulik - przednia osłona strzelca jest zwyczajnie za duża. Przyłóż ją do takiego samego elementu humvee M1114 Bronco lub M1151 Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 Bardziej. Są minimalne różnice, ale akceptowalne. Jeżeli chodzi o tarczę to jeśli dobrze pamiętam najbliższa wymiarami jest ta z M1114 Bronco, natomiast sama wieża O/GPK najbliżej do oryginału tej z modelu M1151 Academy. Nie porównywałem wieży od MATV z tą z Academy. Ta od Bronco jest natomiast sporo węższa niż powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 4 godziny temu, bulik58 napisał: Moglbys sie wypowiedziec w temacie oslony strzelca , gdzie lezy jej blad. Temat wieży wypłynął w tym temacie odnośnie Humvee: http://humvee-models.com/viewtopic.php?p=36261#p36261 Od tego postu masz fragment dyskusji, plus na kolejnej stronie wątku, pierwsze dwa posty zawierają opis wymiarów. Wychodziło wtedy na to, że wieża RFM poza przednią tarczą jest okej. Jeśli ktoś chciałby wykonać taki model poprawnie i miałby tylko zestaw RFM, to jest bardzo prosty patent. Nie montować przedniej tarczy. W pojazdach z zamontowanym granatnikiem H&K GMG tarcza ta jest zdemontowana, ponieważ nie mieści się za nią granatnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 Bardzo ładnie pomalowany i ubrudzony model. Jedyne co mi nie pasuje, to tak samo (lub nawet bardziej) ubrudzone koło zapasowe co koła jezdne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 @bulik58 Wymiary: Szerokość wieży Academy 30 mm Panda. 32 mm RFM. 31 mm Bronco. 28 mm Osłona strzelca: Bronco 23x18 mm Academy 22x18 mm RFM. 27x21 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Między szerokością wieży Bronco i Panda mamy 4mm. To nie mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi