wieslaw_ Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 (edited) Słowo się rzekło. Model po dwóch latach skończony (brak jeszcze tylko tabliczki z nazwą). Założenia na samym początku budowy były inne ale w jej trakcie moje plany zaczęły mocno ewoluować. Z racji tego iż w tak zwanym międzyczasie wyszły bardzo dobre plany w Modelarstwie Okrętowym autorstwa Pana Jana Schmidta, postanowiłem zaszaleć. W tym samym czasie udało mi się uwolnić od grania w World of Warships i kupić swoją pierwszą drukarkę 3D. W związku z tym model stał się jednym wielkim eksperymentem. Postanowiłem przypomnieć sobie jak się lakieruje aerografem a także po raz pierwszy w życiu zrobiłem na modelu lekkie ślady użytkowania oraz wpływu warunków atmosferycznych na okręt. Natomiast druk 3D to był totalny żywioł, szczerze i bez bicia na "Piorunie" uczyłem się wszystkiego. Model ma ogromnie wiele błędów, merytorycznych i technicznych. Natomiast nie chciałem poprawiać go w nieskończoność i postanowiłem zamknąć etap budowy a doświadczenie na nim zdobyte wykorzystać w następnych modelach. Swoją drogą jest to mój powrót do modelarstwa po jakichś 20 latach, więc chyba nie jest aż tak źle. Miałem ambicję aby zrobić zdjęcia jakimś porządnym aparatem, niestety nie dorobiłem się takowego. Tak więc zdjęcia są z komórki, natomiast starałem się z nich wyciągnąć ile się da. Pozostaje mi tylko zaprosić do oglądania zdjęć. Edited February 12, 2022 by wieslaw_ 25 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hello Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 Dla mnie super i już . Jak najwięcej Polskiej Marynarki Wojennej . Pozdrawiam Hello 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 Jeśli to jest "jeden wielki eksperyment" i "totalny żywioł" to ja się wypisuję i idę bałwany lepić póki jeszcze jest śnieg. Piękna robota jak na powrót po dwudziestu latach 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Poziom detali oraz wyposażenia powala . Bardzo udany powrót. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Moje modelarstwo zaczęło się w 1979 roku od trałowca bazowego właśnie z "Małego Modelarza" i to głównie od okrętów ale wtedy czasy były trochę inne . Napiszę tak ten okręt jest super zrobiony duża ilość szczegółów , wielki wielki szaczun. No to teraz nie lenić mnie się tutaj i za "Błyskawicę" albo "Burzę" się brać. Pozdr. A. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 Świetny. Może jeszcze bardziej podobał by mi się, z wyraźniejszymi śladami zużycia ale rozumiem, że nie powiedziałeś w tej kwestii ostatniego słowa. Podziwiam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieslaw_ Posted January 24, 2022 Author Share Posted January 24, 2022 53 minuty temu, Adams M1A1 napisał: No to teraz nie lenić mnie się tutaj i za "Błyskawicę" albo "Burzę" się brać. Dzięki, cieszę się że się podoba natomiast na dokończenie czeka Fuso w najdłuższej relacji świata Zacząłem go chyba w 2005 więc czas go skończyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 24 minuty temu, wieslaw_ napisał: Dzięki, cieszę się że się podoba natomiast na dokończenie czeka Fuso w najdłuższej relacji świata Zacząłem go chyba w 2005 więc czas go skończyć. 1/200? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieslaw_ Posted January 24, 2022 Author Share Posted January 24, 2022 7 minut temu, Adams M1A1 napisał: 1/200? Tak 1/200. Relacja zaczęta w 2010 (jednak nie jest tak źle jak myślałem ). Właśnie ją wygrzebałem. Myślę, że pójdę za ciosem i także użyję druku 3D ale być może już nie na taką skalę jak w Piorunie. http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=173646&t=173646&filtr=0&page=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 8 minut temu, wieslaw_ napisał: Tak 1/200. Relacja zaczęta w 2010 (jednak nie jest tak źle jak myślałem ). Właśnie ją wygrzebałem. Myślę, że pójdę za ciosem i także użyję druku 3D ale być może już nie na taką skalę jak w Piorunie. http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=173646&t=173646&filtr=0&page=1 I tu padłem . Dawaj ją na Forum na pewno będzie wielu oglądaczy. Chociaż muszę się przyznać że kiedyś miałem zamiar zrobić "Rodney'a" w 1/200 i skończyło się na szkielecie z pokładem z desek, jednej nadbudówce i wieżach działowych . Pozdr.A 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieslaw_ Posted January 24, 2022 Author Share Posted January 24, 2022 13 minut temu, Adams M1A1 napisał: Dawaj ją na Forum na pewno będzie wielu oglądaczy. Wrzucę na bank Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdarek Posted January 24, 2022 Share Posted January 24, 2022 no kolego....jak na karton ..mistrzostwo..szacun 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 Zajebisty, choć jak dla mnie zdecydowanie za czysty, niemniej zajebisty. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 total, ekstra, super ! duże gratulacje ! czekam aż go zobaczę na jakiejś wystawie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieslaw_ Posted January 25, 2022 Author Share Posted January 25, 2022 6 godzin temu, Szydercza Gała napisał: Zajebisty, choć jak dla mnie zdecydowanie za czysty, niemniej zajebisty. Szczerze to wolałem zrobić go bardziej czystego, to mój pierwszy "brudzing" dlatego wolałem zrobić to delikatniej niż przesadzić. Niemniej dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted January 28, 2022 Share Posted January 28, 2022 Umiar i delikatnie to dobra droga, a model WSPANIŁY. Szczerze gratuluję! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 28, 2022 Share Posted July 28, 2022 @wieslaw_- gratuluję okładki MO widziałem w zapowiedziach że na nowym numerze będzie Piorun 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyhunter Posted July 28, 2022 Share Posted July 28, 2022 30 minut temu, M.A.V. napisał: @wieslaw_- gratuluję okładki MO widziałem w zapowiedziach że na nowym numerze będzie Piorun W pełni zasłużone! Naprawdę kawał fajnego modelu! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieslaw_ Posted July 28, 2022 Author Share Posted July 28, 2022 Dzięki serdeczne Panowie, też się cieszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 Poziom nieosiągalny dla 95% modelarzy Gratuluję 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted July 29, 2022 Share Posted July 29, 2022 Z bardzo dużym poślizgiem, ale serdecznie gratuluję. Piękny model. Jest na czym oko oprzeć. Więcej takich modeli na forum. W zamierzchłych czasach też się pastwiłem nad jakimś niszczycielem z MM ale to był chyba Garland. Mój model nie przeżył moich zapędów modelarskich. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieslaw_ Posted September 5, 2022 Author Share Posted September 5, 2022 (edited) Hej, Pochwalę się na koniec relacji. Otóż udało się "wbić" z Piorunem na okładkę Modelarstwa Okrętowego przy okazji mojego artkułu na temat druku 3D. W jakimś sensie mój Piorun zaczął od Modelarstwa Okrętowego (plany Pana Schmidta) i w nim także kończy Edited September 5, 2022 by wieslaw_ 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted September 5, 2022 Share Posted September 5, 2022 Super gratuluję 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Cerny Posted October 17, 2022 Share Posted October 17, 2022 Wspaniały model! A gdzie tu papier? Kadłub i nadbudówki? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieslaw_ Posted October 17, 2022 Author Share Posted October 17, 2022 1 minutę temu, Pan_Cerny napisał: Wspaniały model! A gdzie tu papier? Kadłub i nadbudówki? Tak głównie kadłub i nadbudówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts