Skocz do zawartości

Landrynkowy Hellcat

Ipkinss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Oto prezent na imieniny dla koleżanki ze studiów...za te wszystkie notatki

Model to staroćne Academy zrobiony w kilka dni.

PS. Owiewka jest od P-40 bo ta z zestawu była pęknięta

PPS. Alyna to tak na prawdę Alicja

A oto galeria:

865682983bf02ffa.jpg

3a5a5772371ba5a4.jpg

ca273fa85d00d8ed.jpg

1be8538eb1822d63.jpg

8e6e5fd89eb018ed.jpg

7be2e2cfe18fb931.jpg

95aa3bf6ed8e2073.jpg

01425881a08de542m.jpgaeb416f58f225675m.jpge369426bdd4e46c0m.jpg6865fea8f61dd3d1m.jpg53dc2c8dedf52995m.jpg

Pozdrawiam Ipkinss

Edytowane przez Gość

A niech mnie... Ipkinss, masz chłopie wyobraźnię. Mnie w życiu nie przyszłoby do głowy zrobić tak Piekielnego Kociaka. Raczej celowałbym w klimaty z piekła rodem, ale śmiglak dla Barbie? Wow! Kolor oryginalny, czy mieszałeś?

za koncepcję i wykonanie! Teraz będziesz miał kolejkę koleżanek z notatkami! (nie wierz, że wszystkie patrzą tylko na czerwone Ferrari )

Mnie w życiu nie przyszłoby do głowy zrobić tak Piekielnego Kociaka. Raczej celowałbym w klimaty z piekła rodem, ale śmiglak dla Barbie?

hehehe myślę, że i sam Hellcat się nie spodziewał

Kolor oryginalny, czy mieszałeś?

Fiolet to 68 Humbrola, różowy to mieszanka gloss white z gloss red (też Humbrola)

Dzięki za komentarze ;)

PS. Teraz trzeba zrobić coś podobnego dla wykładowców na examiny

Pozdr Ipkinss

A niech mnie... A ja myślałem, że to moje pomysły są bardzo oryginalne przez co nie do pokazania na forum...

Pozdrawiam

Bardzo milusi projekcik

Twój Hellcat podoba mi się tym bardziej, że oprócz swojego specyficznego przeznaczenia, cieszy oko estetyką wykonania. Bardzo ciekawa jest ta mieszanino-plątanina barw. Robiłeś to według jakiegoś określonego planu, czy to czysta improwizacja ?

Uzbrojenie przypomina trochę strzały kupidyna. Czy to napewno tylko koleżanka? ;)

Winszuję pomysłu i wykonania. Mam nadzieję, że na forum pojawi się w przyszłości więcej takich wesołych projektów

Pozdrawiam

Kornik

Ja mam koleżankę Kalinę zwaną KALYNA, więc dużo modyfikacji by nie trzeba wprowadzać do tej wersji (no lewe skrzydło wydłużyć na literkę K)

Ciekawe toto, też kiedyś coś takiego zrobię

Smoku, mi się Twoja różowa pantera podobała Ładne cienie miała

Witam!

Bardzo ciekawa jest ta mieszanino-plątanina barw. Robiłeś to według jakiegoś określonego planu, czy to czysta improwizacja ?

Najpierw spytałem o ranking 3 ulubionych kolorów, a zatem złoty, różowy i fioletowy. Uzbrojenie i wnęki to już czysta improwizacja i używanie wszelkich jaskrawości

Uzbrojenie przypomina trochę strzały kupidyna. Czy to napewno tylko koleżanka? ;)

Na pewno dla mojej Ukochanej będzie Thunderbolt tylko ciiiiiiicho

Dostrzegam małe babole na łączeniu kolorów przy krawędzi skrzydeł.

No chyba, że to tak specjalnie

Bo są dwa małe babole ale myślę, że Alyna nie zauważy

Dzięki za zainteresowanie polecam taką małą odskocznię każdemu

Pozdr Ipkinss

• 1 year later...
O Boże! Ja już więcej nie naciskam "szukaj" i nie wpisuję Hellcat, różowego Shermana przeżyłem, bo to nie moja działka, ale coś Ty zrobił z Hellcatem?

Ojojoj a kiedy to było Po dwóch latach jeszcze Hellcat o sobie przypomniał. To lepiej nie oglądaj wszystkich Thunderboltów znalezionych w "szukaj". Przynajmniej omiń mojego bo będzie kolejny szok

Pozdrawiam Ipkinss

No, to teraz skieruję się ku P-47

A tak poza tym, szukałem galerii F6F, bo byłem ciekaw rozwiązań, malowań, czy jest tendencja do jakiegoś gloryfikowania słynnego malowania itp. no i muszę przyznać, że takiego jak Twój, nie ma nigdzie na świecie

Czy to napewno tylko koleżanka? ;)

Spójrz na statecznik pionowy ... Smile

O nie nie na motyw złotych serc było specjalne zamówienie. Nie była to moja inicjatywa

Sławko ale mam nadzieję, że P-24 nie będzie różowy?

Pozdrawiam Ipkinss