subgrafik Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Reggy nie to żebym był złośliwy ale Pantera stoi "jakby" równolegle do krawędzi ;p a podobno to błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Nie stoi. Jest okręcona o "parę stopni". I jesteś złośliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Ktoś mnie wołał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Jak krew z nosa... Zrobiłem okienka, podekscytowany zacząłem je wklejać i wyklejać ramy. Jak już wkleiłem, przypomniałem sobie, że planowałem zrobić firanki...Trudno, pierwsze śliwki robaczywki, nigdy wcześniej nie robiłem chatki to może się zdarzyć Ale z efektu szyb jestem zadowolony, jest tak jak gdy się patrzy na prawdziwy budynek (bez firanek) - ciemność za szybą, która nadaje jej lustrzanych własności. Obecnie zamaskowałem szyby maskolem i zabieram się za gruntowanie wszystkiego bo powoli zbliżam się do dnia mojej prywatnej Apokalipsy Modelarskiej (czyt. wynosimy się z domu)... Trzeba się sprężać... Koniec literków, teraz obrazek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Patterson teraz Ty... wkrótce wszyscy starzy wyjadacze będą kleić na walizkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Na emigracji powstawały najlepsze dzieła - Pan Tadeusz na przykład A tak na serio, przerzutka na małą skalę będzie. Bo na warsztacik zawsze się znajdzie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 A tak na serio, przerzutka na małą skalę będzie WRESZCIE!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 reggy z czego zrobiłeś dachówki? bo ja troszkę utknąłem z moim projektem: viewtopic.php?t=7064 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 reggy z czego zrobiłeś dachówki? Z miękkiej blaszki w jakiej są te śmieszne małe świeczki Tealighty. Z plastiku sobie zrobiłem szablon i odginałem. 190 dachówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 reggy z czego zrobiłeś dachówki? Z miękkiej blaszki w jakiej są te śmieszne małe świeczki Tealighty. Z plastiku sobie zrobiłem szablon i odginałem. 190 dachówek... Reggy masz na mysli te male okragle swieczuszki zapachowe ?? taki niskie ?? Ja mam takie pytanie moze lekko glupawe ale licze na wyrozumialosc i odpowiedz :P Chodzi mi o wymiary budynku one sa tak jakos na oko dobrane czy zwymiarowane do skali z jakiejs dokumentacji normalnego budynku?? Ja wprawdzie jeszcze zadnej chalupki nie stawialem ale juz wielokrotnie nurtowalo mnie wlasnie jak modelarze robiacy budynki samemu dobieraja wymiary Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 reggy dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 23 Września 2008 Autor Share Napisano 23 Września 2008 Hym, ponad miesiąc od kiedy coś tu wrzuciłem... Za duże toto dla mnie W każdym razie malujemy! Pomalowałem sobie na bazowe kolory podstawkę i czołg. Pantera dostała jako bazę zielony kolor. Na to naniosę plamy w Dunkelgelb'ie i jakimś brązowo-rdzawym. Domek dostał piękny błękitny kolorek Oczywiście zostanie intensywnie styrany i okurzony, więc z tego koloru za dużo nie zostanie. Wracam do pracy nad podstawką, teraz pora na posadzenie trawy w ogródku i coś na rodzaj wash'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Mistrzowska Robota. A tak się zapytam z ciekawości jakie wymiary ma jedna dachóweczka na domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Ty o studiach zacznij myśleć a nie tylko te modele.... a tak na serio jeszcze sporo roboty a mało czasu więc bierz się do roboty bo dioramka jak na razie jest GIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 co tu dużo pisać gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Po 10 miesiącach wyciągnąłem molocha spod zwałów folii bąbelkowej i zabrałem się do roboty. Na pierwszy ogień poszedł budynek, ogródek przy nim i chodnik, bruk nadal specjalnie nie ruszany. Pantera malowana, niestety, mocno "na freestyle'u". Patterson na samym początku wspomniał, że zielony nie mógł być bazą w tym okresie produkcyjnym, ale ona taka ładna zieloniutka była... Fotki tego w pełni nie oddają, ale to jest najładniejszy zielony jaki kiedykolwiek umieszałem. Najgorsze jest to, że nie pamiętam dokładnie co z czym mieszałem, bo jak dzisiaj robiłem poprawki nie mogłem idealnie trafić z kolorem. Od dzisiaj dokonuję też małą zmianę w techniczno-chemicznym zapleczu malarskim. Mianowicie, mój nowy aerek (którego recenzję miałem napisać 3 miesiące temu - pozdrawiam ) miał z racji bardzo małej dyszy przytykanie się przy pracy akrylami przy precyzyjnych, powolnych, niskostrumieniowych pracach. Dlatego poświęciłem Skarb, zwany dalej Wódką i nią rozcienczyłem Vallejo. Do tego retarder i maluje się milutko. Cóż, jeszcze dużo roboty przede mną ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 WooW lepszej dioramy na forum chyba nie widziałem, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Łeee mało widziałeś :P Pan w oknie wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Pan w oknie wymiata No tego to napewno nikt nie robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Niejaki Gości jakiś miesiąc temu w skali paznokciowej tzn. 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 nie ma to jak pra stara firankologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Lipca 2010 Autor Share Napisano 30 Lipca 2010 Cytując siebie samego: Jak krew z nosa. Ale teraz skończę, ile lat można robić jedną dioramkę! A więc (bęc, nie zaczyna się zdania od "a więc") podłubałem niemało. Po primo - podstawka dostała obramowanie wykonane z najszlachetniejszego cedru skandynawskiego*. Po drugo - Pantera została zalakierowana sidoluxem, schła ponad rok i dzisiaj w nocy została brutalnie zwashowana i pobiedronkowana. Po tercjo - domek obrósł pomalowanym pnączem i został "od tyłu" zamknięty poprzez przyklejenie plastikowych arkuszy pomalowanych na czarno. Po czwarto - męczę dalej bruk, pcham syf między kostki i pod krawężniki. Teraz zostaje najważniejsze, czyli przechodzę z oddzielnego bawienia się z modelem i dioramką do próby integrowania ich razem. Model został już przyśrubowany mocną śrubą do podstawki. ------------- *a konkretnie z balsy obsmarowanej olejną sienną paloną i benzyną do zapalniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 Sama esensja modelarstwa. Świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 30 Lipca 2010 Share Napisano 30 Lipca 2010 No git, ale czegoś nie rozumiem, tam za szfabami lezy browning, piat i sten. Amerykanie nie uzywali piatów i stenów, a Brytole nie uzywali browningów.(niewiem czy to stanowisko Brytyjskie, czy Amerykańskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi