halset Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 W końcu koniec! Dla przypomnienia, bazą jest stara skromna Zvezda 3533 (model był już zaczęty, z krzywo uciętymi błotnikami i paroma babolami), do tego gąski z Miniartu i kalki ToroModel. Taki to zestaw dostałem od kumpla z prośbą o zrobienie dla niego "jakiegoś polskiego" T-34/85 - czytaj "z orzełkiem", a nie wierną replikę. Wszelkie podobieństwo do rzeczywistych pojazdów przypadkowe ;) Warsztat: I zdjęcia: 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Świetne wykonanie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Konkretna robota ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Super praca, Teciak bardzo realistycznie pobrudzony, kolega pewnie będzie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Z dosyć lichego zestawu wyszedł zdecydowanie nielichy model. Od początku zrobiłeś dobre założenia wzgledem co chcesz udoskonalić i ostatecznie osiągnąć i osiągnąłeś bardzo dobry efekt zarówno w budowie jak i malowaniu. Ubrudzony też majestatycznie, na granicy przeciągnięcia ale bardzo mu w tym syfie do twarzy i bardzo dobrze komponuje się z gruntem. Całościow bardzo dobra robota - brawo! Kolega będzie zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 FajnyPodoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Bardzo ładnie wyszedł - ja bym jeszcze poprosił o zdjęcie przed (wiem, jest w warsztacie) - chodzi o to, żeby jeszcze większe wrażenie na publiczności zrobić Co następne? Pozdrawiam i do usłyszenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Dzięki za komentarze! 2 godziny temu, bulik58 napisał: Efekt koncowy pracy nad starociem bardzo dobry , podstawka mala ale jakze efektowna. Moglbys zdradzic jakich uzyles skladnikow do jej budowy? Jakiś specyfik w stylu "Dry Mud" od AK, ale w zasadzie nie jest to jakoś bardzo istotne co konkretnie - po prostu pasta zmieszana z jakimś piaskiem, ziemią itp. malowana potem ziemistymi kolorami i pigmentami użytymi do brudzenia czołgu. Trawa to zbieranina różnych kępek, też na końcu pomalowana żeby spoić całość ze sobą. Krzaczki AK. Dodatkowo jak zwykle u mnie, pokruszone suche liście i trawa morska tu i tam. Ot, improwizacja z tego co miałem pod ręką. Godzinę temu, pmroczko napisał: Bardzo ładnie wyszedł - ja bym jeszcze poprosił o zdjęcie przed (wiem, jest w warsztacie) - chodzi o to, żeby jeszcze większe wrażenie na publiczności zrobić Co następne? Pozdrawiam i do usłyszenia Paweł Obraz nędzy i rozpaczy: A co następne nie jestem pewien. Na razie krótki urlop, a potem albo będę próbował popchnąć jakiś zaczęty projekt do przodu (T-55? mam 2 zaczęte i kolejne 2 w pudełkach, ewentualnie Mark IV który czeka na malowanie), albo dla relaksu jakiś szybki projekt typu KW-2 albo M3 Lee. Póki co czekam na jakieś natchnienie, może akurat uda się upolować jakąś ciekawą figurkę to pomysł się sam nasunie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Świetna robota. Zabłocenia, za którymi nie przepadam osobiście, wyglądają bardzo realistycznie. Model doskonale się prezentuje. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Kawał dobrej, Modelarskiej roboty ! Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Model z podstawką po prostu się komponuje, prezentuje się elegancko. Moimi pięcioma groszami dodałbym tylko mocniejsze okopcenie wydechów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) Model wyszedł świetnie, bardzo mi się podoba zwłaszcza, że jest na podstawce. Jedyna rzecz to jakiej mogę się przyczepić to brak wyraźnych śladów po gąsienicach za pojazdem, nie mniej jednak nie psuje to całokształtu. Bardzo udana praca czekam na kolejne Edytowane 28 Marca 2022 przez MaciejW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Prawdziwe piękności Panie, tylko podziwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Kawał dobrej roboty. Co do pewnych niezgodności z oryginałem było w wątku warsztatowym. Warto by antenę radiostacji dorobić - robota nieduża a efekt podnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 Świetny model, kolorystycznie trafiony, przyciąga oko. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Gdzieś mi umknął ten model Bardzo mi się podoba. Wycisnąłeś chyba wszystko co dało się z niego wycisnąć- grejt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi