robertmodelarz Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 18 godzin temu, ManiekB napisał: Co do zagłuszacza - w rogu po prawej w Kupyansku. Ciekawe wyposażenie ma żołnierz. Dary z całego świata: Karabinek prawdopodobnie z rodziny M4 z celownikiem holograficznym. Buty Lowa Mundur w kamuflażu Attacs Pojemnik hydracyjny Camelbag Specjals prawdziwy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Ja zawsze powtarzam wojna nie jest piękna jest o straszliwy czas dla terenu na którym się dzieje a w ludziach budzą się demony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) Skoro zmieniłem koncepcję na BTR'a to muszę, też zmienić figuranta. Orientujecie się kto robi jakiegoś fajnego "czeczeńca? Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Może przerobić jakiegoś Amerykanina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 3 minutes ago, Bartosz Ciesielski said: Może przerobić jakiegoś Amerykanina Źle się wysłowiłem, Rosjanina z wojen czeczeńskich, znajduje samych z wojen afgańskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 1 minute ago, bulik58 said: Jaki ma byc? Stojacy, siedziacy Stojący będzie w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 6 minutes ago, bulik58 said: Fantastycznie, wielkie dzięki !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) 5 minutes ago, bulik58 said: Przelec Plastmodel , Mojehobby, Exito,Martole . Jesli nic nie znajdzies to daj znac bo mam ich troche wiec mozna sie dogadac. Juz przeleciałem, w plastmodel są. Jeśli Ci zalegają a chcesz sie pozbyć to chętnie coś tam zanabede od Ciebie Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 10 godzin temu, orzechu500 napisał: Skoro zmieniłem koncepcję na BTR'a to muszę, też zmienić figuranta. Orientujecie się kto robi jakiegoś fajnego "czeczeńca? Evolution miniatures robi kilka kompletów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 W dniu 12.04.2022 o 18:02, bulik58 napisał: Dary z całego świata:..... To są Rosjanie? Wiesz może co to za nóż ma ten po lewej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 10 godzin temu, bulik58 napisał: Nigdy jeszcze nie odgadywalem narodowosci po nozu , z reszta podobne pytanie mozna zadac w tym przypadku jak ponizej. Czy jest to syryjczyk czy niemiec, bo przecierz zamast kalacha ma STG 44. lub czy to Wehrmachtowiec czy Ukrainiec bo to nie jest PK/PKM Jak nie masz nic mądrego do odpowiedzenia to nie odpowiadaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Jakie on ma działko? Bo nic nie widać, pytam się bo orzechu dał mi twardy orzech do zgryzienia, to malowanie lub inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 9 godzin temu, Pitt35 napisał: Jak nie masz nic mądrego do odpowiedzenia to nie odpowiadaj. A Ty kolego też sobie daruj takie wpisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Do Autora- będzie z tego jakis model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2022 3 minutes ago, makinen said: Do Autora- będzie z tego jakis model? No właśnie już nie wiem wątek został przejęty xD 3 strony tawerny a nic nie wycięte z ramki. A tak na powaznie to będzie.Zmiana koncepcji i inne malowanie wprowadza mnie w pewien dyskomfort, lubie mieć wyobrażenie modelu i podstawki już na etapie pierwszych cięć. Wiem jak ma wyglądać malowanie ale nie mam klarownej wizji podstawki, a co za tym idzie brudzenia, lubię jak to jest całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Chłopaki, a próbowaliście kiedyś odpowiadać na wiadomość bezpośrednio pod nią, nie cytując jej całej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2022 "Jaki to ma cel, jaki to ma sens?" 59 minutes ago, kubisz said: Chłopaki, a próbowaliście kiedyś odpowiadać na wiadomość bezpośrednio pod nią, nie cytując jej całej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 3 godziny temu, copycat napisał: Jakie on ma działko? Bo nic nie widać, pytam się bo orzechu dał mi twardy orzech do zgryzienia, to malowanie lub inne Działka nie widać bo wieża jest obrócona prawdopodobnie o 45 stopni w lewo. Na wieży widać spaw, który jest w tylnej części wieży na jednych pojazdach po lewej a na innych po prawej stronie. Wkm-u nie widać ale inny niż KPWT to jest chyba mało prawdopodobny, no chyba że to jest chemik (BRDM-2RS) bo wtedy zamiast wkm ma sondę do pobierania próbek. Dla mnie bez wieszaka z chorągiewkami w tej konfiguracji wieży oba są nierozróżnialne. Pozdrawiam. Andrzej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2022 (edytowane) 7 minutes ago, Endrju said: Działka nie widać bo wieża jest obrócona prawdopodobnie o 45 stopni w lewo. Na wieży widać spaw, który jest w tylnej części wieży na jednych pojazdach po lewej a na innych po prawej stronie. Wkm-u nie widać ale inny niż KPWT to jest chyba mało prawdopodobny, no chyba że to jest chemik (BRDM-2RS) bo wtedy zamiast wkm ma sondę do pobierania próbek. Dla mnie bez wieszaka z chorągiewkami w tej konfiguracji wieży oba są nierozróżnialne. Pozdrawiam. Andrzej. Jak już jesteśmy przy tym malowaniu, to nie wiem, czy zwróciliście uwagę- krzyżyk w lewym górnym rogu żółci a czarne plamy domalowane, plus te podwójne białe pasy które na przodzie tworzą V, Widziałem foty takiego sprzętu z podwójna Vka z UA flagą jak i RU Edytowane 14 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Tu ten sam z trochę innego ujęcia. Ten wieszak na flagę to chyba przyspawany jest, bo ta wieża oprócz wizjera to płaska jest. A tu chyba ten sam ale z klatką dospawaną z tyłu. Miałem zrobić inny, ale kopiować model Scaledraculi to jakoś nie tak. No i to malowanie też fajne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Patrząc na brdma to ma nswta zamiast kapcia zwanego kpwt. I to nie jest chemiczny tylko zwykły z silnikiem benzynowym gaz-41 orzechu a może zrobisz btra w barwach ukraińskich bo też mają je na stanie przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Może to jest NSWT. Zdjęcie nie pokazuje tego dokładnie. Rozumiem że Ukraińcy również montowali NSWT na BRDM-ach? Pytam bo wielkim znawcą BRDM-ów nie jestem. Czy chemik miał inny silnik niż zwykły BRDM-2? Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Kwietnia 2022 Share Napisano 16 Kwietnia 2022 @orzechu500- chyba Tobie wątek zmienili na BRDM. Musisz zweryfikować plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2022 Melduję, że nie śpię. Coś się powoli, bardzo powoli rzeźbi. Fura plastiku ogólnie a cały pojazd jest zdecydowanie większy niż się spodziewałem - dłuższy od T-90A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2022 Sporo drobnicy, powtarzalnych sekcji. Twardy plastik, elementy potrafią pękać. Ładny detal. Przód to chyba bedzie do agresywniejszego ogarniania, na łączeniu płyt nie biegnie spaw? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi