abtb Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Powiększania "Ławicy...." ciąg dalszy F-104G, 141 Dywizjon "Wilk", baza lotnicza Mürted / Ankara, Turcja, 1960r. I dla porównania fotka dla tych co mogą mieć jakieś dziwne pytania: Na dziś tyle. Można skrobać własne myśli i przemyślenia w temacie Ps. Za tydzień "lecimy" dalej Edytowane 7 Czerwca 2022 przez abtb 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Elgalandzcki.Daję plusa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 W sam raz do kawy po moczeniu jajeczek . Temat nie dla mnie, ale wykonanie podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Powtarzam z warsztatu: podoba się bo inny, śrebny ze starymi znakami. A inne malowania to ja ostatnio coraz bardziej lubię . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Bardzo mi się podoba Który to już? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 15 minut temu, Bercik napisał: Który to już? 17-ty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 6 godzin temu, abtb napisał: 17-ty To powoli doganiasz mnie. Ja mam 19 Migów - 21 i w planach jeszcze jednego. "Śledzik bardzo ładny" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Piękny model. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 17 minut temu, mig napisał: To powoli doganiasz mnie. Może odrobinkę źle się wyraziłem - 17-ta galeria. Na swoją oficjalną prezentację czekają jeszcze: Grek, Norweg, Belg, NASA. Czyli w sumie gotowych jest 21 "śledzi". Tak więc 4 kolejne niedziele z kawą i "śledzikiem". I coś czuję że zanim te galerie się wszystkie ukażą to dołączy jeszcze Duńczyk i Tajwańczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Fajnie wygląda z tymi kwadratami. Czy flaga po prawej stronie statecznika nie wieje aby pod wiatr..? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Mikolaj75 napisał: Czy flaga po prawej stronie statecznika nie wieje aby pod wiatr.. Tak się zastanawiałem, kto pierwszy wyłowi ten "smaczek". Masz rację Mikołaju - jest namalowana/naklejona odwrotnie. Jak wieść gminna niesie ten egzemplarz przez około dwa miesiące od momentu wcielenia do służby latał z tak namalowaną flagą. "Malarz" który ją malował wyszedł z założenia, że półksiężyc znajduje się z lewej strony flagi - tak więc ze strony lewej jest z lewej strony flagi i z prawej strony samolotu znajduje się z lewej strony flagi. Podobno była nawet fotka tego ewenementu ale zaginęła w mrokach historii. Ta historia trochę może przypominać malowanie polskiej szachownicy - lewy górny róg był czerwony : Nawet instrukcja Xtradecal próbuje tą nietypową sytuację potwierdzać . Czy rzeczywiście tak było? Głowy nie dam, ale postanowiłem zaufać tej historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 10.04.2022 o 12:44, abtb napisał: 17-ty Ale dobijesz do 104? Ciężko ale możliwie. Lepiej ma kolega mig, jemu dużo nie brakuje do 21. Żal mi tylko tego co się lubuje w Mirażach 2000 Edytowane 11 Kwietnia 2022 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 Teraz, jmx62 napisał: Ale dobijesz do 104? Spoko luz, dam radę Składam już na pamięć jak kałacha Przy 24 sztukach będę miał wszystkich użytkowników tej maszyny, więc chyba nie ma sensu klepać więcej. Co innego Mig 21 - tu było chyba 53 czy 56 użytkowników więc i pole do popisu jest zdecydowanie większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 A tobie się znów kształt hinomaru pomylił.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 5 godzin temu, abtb napisał: Spoko luz, dam radę Składam już na pamięć jak kałacha Przy 24 sztukach będę miał wszystkich użytkowników tej maszyny, więc chyba nie ma sensu klepać więcej. Co innego Mig 21 - tu było chyba 53 czy 56 użytkowników więc i pole do popisu jest zdecydowanie większe Do tego są jeszcze malowania okolicznościowe i można zrobić z różnymi wariantami uzbrojenia. Więc do 104 możesz dociągnąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 4 godziny temu, zegeye napisał: A tobie się znów kształt hinomaru pomylił.... Zbyszek, co ja poradzę że mi cyrkiel diabli wzięli . Pamiętaj - na bezrybiu i rak ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi