Grzegorz Grabowski Napisano 19 Kwietnia 2022 Share Napisano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) Witajcie. Po radykalnych zmianach w życiu prywatnym, postanowiłem, że jeszcze raz spróbuje coś skleić i tym razem to skończyć. Chyba pod wpływem innego warsztatu, na tym forum, wybór padł na model czołgu, który od dawna mi się podobał, a mianowicie tytułowy Rydwan. To pierwszy raz, gdy stykam się z wytworem izraelskiej myśli technicznej, więc pewnie popełnię sporo błędów, ale najważniejsza jest zabawa. Model będzie prosto z pudła, za wyjątkiem dodatku w postaci Droida ATMD. Model jest już w dość zaawansowanym stadium i przyznaje, że Takomowi, bardzo fajnie ten Rydwanik wyszedł. W chwili, gdy piszę ten post, jedzie do mnie osławiony anty slip od równie osławionego VMS. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy. Na tą chwilę, model wygląda tak... W oczekiwaniu na piasek od VMS, zdecydowałem się na małe rękodzieło w postaci urządzenia GPS, jednak już wiem, że pójdzie ono do poprawki.. Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez Grzegorz Grabowski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Dziękuję Bulik58. Dobrych zdjęć nigdy za wiele i pewnie coś z tego wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Dziękuję Bulik. Też właśnie myślałem o zastąpieniu tych uchwytów drucianymi, ale nie wiem, czy będę się tym razem aż tak rozczulał na modelem. Wszystkie które zacząłem przerabiać i "uszlachetniać", spoczywają teraz w pudle i nie mam do nich weny. Chcę po prostu złożyć i pomalować model, by wreszcie choć jeden warsztat na tym forum, doprowadzić do końca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 powodzenia w budowie - będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Grzegorz Grabowski napisał: Dziękuję Bulik. Też właśnie myślałem o zastąpieniu tych uchwytów drucianymi, ale nie wiem, czy będę się tym razem aż tak rozczulał na modelem. Wszystkie które zacząłem przerabiać i "uszlachetniać", spoczywają teraz w pudle i nie mam do nich weny. Chcę po prostu złożyć i pomalować model, by wreszcie choć jeden warsztat na tym forum, doprowadzić do końca. Słuszne podejście, tez to przerabiałem. W końcu kupiłem model z zamiarem zrobienia w miarę szybko, od początku do końca, bez przeróbek - po skończonym projekcie motywacja wróciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Grzegorzu oglądam i chyba otworzę swoje Markavy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Bengal napisał: Grzegorzu oglądam i chyba otworzę swoje Markavy Otwieraj, otwieraj. Nie czaj się Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Filmik VMS z YT, jak zrobić ten anty slip, znam już na pamięć. Oczywiście mam gdzieś maskol i z pewnością się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Taka ciekawostka od Legend Productions. Zestawik opracowany między innymi do Mk2b/d od Takoma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Korci mnie ten zestawik, ale w sumie, nie wiadomo, jak długo trzeba by na niego czekać. Tymczasem! Czy ktoś ma, jakąś jasną i czytelną instrukcję, jak poskładać tego czortowskiego Droida? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 4 minuty temu, bulik58 napisał: Jaki jest numer tego zestawiku , co tam potrzebujesz wiedziec? To Droid ATMD numer LF1329. Pomału dochodzę już, co do czego, ale jak masz coś, to podeślij. Wkurzają mnie te instrukcje Legenda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 7 minut temu, bulik58 napisał: Masz ten zestaw? Jesli szukasz podobnych informacji spojrzyj zawsze na strone sklepu Mojehobby, jeden z niewielu sklepow ktory takie fotki zamieszczaja , super. Ja tą instrukcję mam przed sobą, tylko, że zanim ogarnąłem co do czego, broda urosła mi że 2 cm . Teraz już kumam o co im biega i Droid się lepi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Skąd Ty wynajdujesz te fotki? Są super. Ja jak wpisuje w Google, Merkava MK 2D tank, to pokazuje mi zdjęcia modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Teraz, Grzegorz Grabowski napisał: Skąd Ty wynajdujesz te fotki? Są super. Ja jak wpisuje w Google, Merkava MK 2D tank, to pokazuje mi zdjęcia modeli No właśnie-skąd??i czy są tam jeszcze fotki M-113?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 1 minutę temu, bulik58 napisał: , Ogolnie do chwili obecnej mam duzo powyzej 10.000 sztuk. Jak szeroko musiał bym się uśmiechnąć, by te z MK2D, dostać na maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Teraz, bulik58 napisał: Takie rysunki podlegaja pod 190 kk czyli grozby karalne , scigane z urzedu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 1 minutę temu, bulik58 napisał: Chyba sie nie zrozumielismy ta cyfra dotyczy wielu pojazdow W pełni Cię rozumiem. Ja zapytałem tylko o te z MK2D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Zestawy Legenda są już dostępne w Moje Hobby : np. Legend LF1423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 2 minuty temu, wprzybylak napisał: Zestawy Legenda są już dostępne w Moje Hobby : np. Legend LF1423 To fakt, ale w asortymencie ich nie mają, tylko na zamówienie. Musiałeś o tym wspominać? Teraz nie wiem co robić, lepić dalej Droida, czy odłożyć kasiorkę na to cudeńko? . No i jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Dla takiego ślepego kreta jak ja, to nie jest proste zadanie, ale jakoś to idzie. Droid powstaje pomału... Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Grzegorz Grabowski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 @Grzegorz Grabowskitrzymaj https://www.satworld.org/t45738-topic Jest kilka fajnych fotek, czasami lekko zdekompletowanych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 Ciekawa według mnie relacja z budowy tego modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 27 minut temu, bulik58 napisał: Ciekawych fotek Merkav hm? 0 , sa moze 3-4 rozbite w akcji , duza ilosc pojazdow rozbitych bierze sie z ilosci zdjec zrobinych jednemu pojazdowi. Sa rownierz pojazdy ktore ulegly uszkodzeniu w czasie cwiczen (spadly z wysokosci) pokazano np. T-59 , Leo 2a4 ,itd. Pokazane sa tez ,, Merkavy ,, Hesbollachu jako dowod na mestwo ich bojownikow , tlumy szaleja bo znaja przecierz osla i wielblada wiec wszystko co oznaczenie IDF to Merkava Jesli to jest material o IDF , i Merkavie to jest nie wiele wart. T55/62 Magach z wyrzutnia rakiet Wrzuciłem jako ciekawostkę. i Nigdzie nie napisałem że "Ciekawych fotek Merkav hm?" Ale jak mamy się czepiać to możemy też czepić się twoich podpisów fotek T55/62 - jak już to T-54 bądź T-55 a dokładnie późny Tiran 4/5 Magach z wyrzutnia rakiet - nazywa się to Pereh i nie jest to magach, wykorzystane zostało tylko zawieszenie M48, wnętrze i wieża jednak bardzo się różni, działo jest atrapą itd itp. Całość miała udawać czołg, stąd cała maskarada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 No to chyba zaczniemy dziś "piaskowanie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał: Dla takiego ślepego kreta jak ja, to nie jest proste zadanie, ale jakoś to idzie. Droid powstaje pomału... Nie wiem kto z nas jest ślepy ale ja myślałem, że to kupne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi