Endrju Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 6 minut temu, Rafał B napisał: Tymczasem zestaw Trumpeter 01069 PHL-03, który zapodałem i owszem, dokładnie takową ramę posiada. Masz rację. Rozpędziłem się. To jest to samo podwozie i ta sama rama. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Napięcie jak przy obstawianiu, kim był z zawodu kpt. Miller w Szeregowcu Ryanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 25 minut temu, Endrju napisał: Masz rację. Rozpędziłem się. To jest to samo podwozie i ta sama rama. Spoko, też mi się zdarza zapędzić 26 minut temu, Lipstein napisał: Napięcie jak przy obstawianiu, kim był z zawodu kpt. Miller w Szeregowcu Ryanie. Bo to fajna zabawa jest, co tym razem , zwłaszcza wiedząc, że Przemek trochę tych zestawów już przemielił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 MIałem już napisać co - ale widzę, że chyba macie z tego niezłą zabawę więc jeszcze pomilczę. Generalnie rama jest faktycznie wspólna dla wielu pojazdów - w tym jednaj już są dwie różnice, jedna to belka poprzeczna, potężniejsza, wzmocniona w porównaniu np do SCUDa czy Smerch. Druga to inne mocowanie mechanizmu skrętu kół. Tak czy siak są to niewielkie różnice. Sam zestaw to mieszanka kilkunastu wyprasek - głównie z zestawu SCUD i BM-30 - i kilka nowych dedykowanych do tego konkretnie modelu. Przypuszczam, że zostanie sporo części Ja kleję dalej - na razie punkt piąty instrukcji - silnik ze skrzynią biegów - jakieś 40 elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Kpt. Miller był nauczycielem angielskiego. Co to za wóz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Bf-109e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 to może jakiś "przodek" ukraińskiego Neptuna czyli 3K60 BAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 46 minutes ago, bulik58 said: Trzeba myśleć nieszablonowo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Okej, okej. MAZ-7313 Trumpeter 1050. Zwykła niezwykła ciężarówka z zabudową skrzyniową 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 No nieźle. Podkręcił nas Przemek. Wszyscy myśleli, że to będzie super rocket star a tu cywil bez mała choć nie wiem czy ich w cywilu używali. Będzie ciekawie. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 A jakie malowanie tej pokraki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 46 minut temu, orzechu500 napisał: A jakie malowanie tej pokraki ? nie ważne jakie malowanie... ważne czy na pace będą pralki i sprzęt AGD z szabru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 No ale to chyba byłby SF bo na Ukrainę nie zabrali chyba tego sprzętu. Tak w ogóle to zastanawiam się do czego orki używają tego sprzętu bo do wożenia na ten przykład ziemniaków to chyba słabo się nadają? Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 9 godzin temu, Przemek Przybulewski napisał: MAZ-7313 Trumpeter 1050. Zwykła niezwykła ciężarówka z zabudową skrzyniową Obstawiałem jakiś rozbudowany system rakietowy, bo powyższy wybór wydawał mi się zbyt banalny i oczywisty ...a tu tymczasem zwykła ciężarówka, no toś mnie zaskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Hehe, nie spodziewałem się takiego odzwewu i takiej, wręcz, rywalizacji w zgadywaniu. Tak, ciężarówka, prawie cywil -dokładnie jak Endrju i Rafał B. Co do malowania, to instrukcja podaje zielone lub trochę jakby kolory NATO, choć jak przeglądam internet to wszystkie całe zielone. Ładunek, no cóż, tu jest zagwozdka, myślałem jakieś palety na początku, opony do jakiegoś wozidła typu biełaz. Po wybuchu wojny trochę się zmieniła koncepcja, podstawka raczej prosta, asfalt, te sprawy, po to robiłem słupki i bariery, ale na pakę nie wiem co. Znalazłem zdjęcie jak wieziono jakiś złom cchyba jakiś dzwig na pace - może w to pójdę - chociaż koncepcja szabrownicza z agd, meblami itp jest mega kusząca Zdjęcie pobrane z internetu do celów dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Nie wiem czy to coś pomoże ale napis po lewej pod szybą "Oddział mostowy nr 8". Pod taką nazwą kryją się firmy które budują mosty. Drugi napis "DAO Wołgomost". Nie wiem co to DAO. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 51 minut temu, Endrju napisał: Nie wiem co to DAO. дорожный автомобильный отдел 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Zarzuciłem takie hasło na google: MAZ-7310 груз I znalazłem taki popularny ładunek: Często jest też stosowany jako ciągnik balastowy: Tak sobie myślę, że niektóre rzeczy, które tam są na przyczepie można by pojedynczo na pakę wrzucić... Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 No i okazało się że są też inne odcienie zieleni. Takie bardziej żółte. Fajne. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Kolejny fajny warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 4 godziny temu, pmroczko napisał: Zarzuciłem takie hasło na google: MAZ-7310 груз Można na pakę wrzucić груз-200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Takie trochę myślenie życzeniowe... Ale w sumie można by było - tylko sporo ich by musiało być - 200kg raz x żeby te tony nośności zapełnić... Ale i tak one by były w drewnianych skrzyniach, więc w sumie i tak można by duże drewniane skrzynie na pace postawić i niech wyobraźnia widza podpowie co jest w środku... Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 6 minut temu, pmroczko napisał: Takie trochę myślenie życzeniowe... Ale jakie oddziaływanie społeczne w obecnej sytuacji !!! Polecam film dla ludzi o mocnych nerwach: https://www.cda.pl/video/67164411b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Dziękuję wszystkim za sugestie i podpowiedzi - elementy mostów czy inne to jak najbardziej. Co do ładunku 200 to chyba, jak na moje standardy, zbyt kontrowersyjne. Jest jeszcze czas na podjęcie decyzji, na razie model a że jest w nim sporo dłubania to się schodzi. Pokeliłem trochę silnik - tu na plus dla Trumpka że jest bo go i tak wcale nie widać: Drugi plus, że pomimo nieiwelkich różnic w porównaniu do innych tego typu pojazdów, zmienione są pewne części jak na przykład osłona z przodu. Po lewej nowa - po prawej z poprzednich modeli: Cała ramka jest takich części Coś czuję że zostanie spory woreczek niwykorzystanych elementów. Kolejny krok po skelejniu ramy to zawieszenie - dosyć skomplikowany i łatwo coś przeoczyć lub pomylić: No i stan na wczoraj wieczór: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 4 godziny temu, Przemek Przybulewski napisał: Coś czuję że zostanie spory woreczek niwykorzystanych elementów. U Ciebie się to nie zmarnuje, będzie do następnych projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi