Grzes Napisano 10 Maja 2022 Napisano 10 Maja 2022 W dniu 8.05.2022 o 23:16, zaruk napisał: legion cudzoziemski to nie to samo co W dniu 9.05.2022 o 07:01, BHmodels napisał: Legia cudzoziemska Cytuj
MacW Napisano 10 Maja 2022 Napisano 10 Maja 2022 2 godziny temu, myszaty napisał: Dlaczego sobie to robisz!??? Naprawdę, nikt nie jest w stanie odpowiedzieć, dlaczego "BHmodels" to sobie robi? OK, to ja odpowiem: bo jest młody, głupi i niedouczony. Trzeba mieć nadzieję, że wszystkie te czynniki się zmienią na lepsze, wtedy on też to zrozumie i odróżni "legion" od "Legii". Cytuj
BHmodels Napisano 10 Maja 2022 Autor Napisano 10 Maja 2022 Legia czy Lechia nie ma tu znaczenia iż to i to jest zdradą Cytuj
tlb Napisano 10 Maja 2022 Napisano 10 Maja 2022 Dwie strony i nawet pół kadłuba... A się napaliłem jak szczerbaty na suchary. 1 Cytuj
myszaty Napisano 10 Maja 2022 Napisano 10 Maja 2022 Ja rozumiem chęć do posiadania modeli które nie mają lepszych odpowiedników - ... Ale reszta ??? Cytuj
Grzes Napisano 10 Maja 2022 Napisano 10 Maja 2022 Godzinę temu, BHmodels napisał: Legia czy Lechia nie ma tu znaczenia iż to i to jest zdradą Z piłki nożnej to jestem słaby... Cytuj
zaruk Napisano 10 Maja 2022 Napisano 10 Maja 2022 1 godzinę temu, BHmodels napisał: Legia czy Lechia nie ma tu znaczenia iż to i to jest zdradą No, jeśli się kibicuje Polonii Piła, to takie stanowisko nie dziwi. Cytuj
abtb Napisano 10 Maja 2022 Napisano 10 Maja 2022 Podsumowując: z warsztatu to i tak się nic mądrego nie dowiemy ale podyskutować sobie możemy. Ot, taka towarzyska pogaducha w tych ciężkich czasach 1 Cytuj
tlb Napisano 10 Maja 2022 Napisano 10 Maja 2022 1 minutę temu, abtb napisał: Podsumowując: z warsztatu to i tak się nic mądrego nie dowiemy ale podyskutować sobie możemy. Ot, taka towarzyska pogaducha w tych ciężkich czasach No dobra, to może o ontoligcznych paradoksach w modelarstwie... Tak trochę pod ten temat Cytuj
Grzes Napisano 10 Maja 2022 Napisano 10 Maja 2022 9 minut temu, abtb napisał: Ot, taka towarzyska pogaducha w tych ciężkich czasach Bo @tlb zaczął od postawienia: W dniu 7.05.2022 o 22:47, tlb napisał: Kto się dołącza? To i się języki rozwiązały... 1 Cytuj
abtb Napisano 11 Maja 2022 Napisano 11 Maja 2022 8 godzin temu, Grzes napisał: Bo @tlb zaczął od postawienia: No nie chciałem palcem pokazywać 8 godzin temu, Grzes napisał: To i się języki rozwiązały... Bez przesady, to tylko zupa chmielowa a nie "woda rozmowna" 8 godzin temu, tlb napisał: ontoligcznych Aż musiałem sprawdzić co "to" I wyszło mi że będziemy "badać strukturę rzeczywistości" Co prawda jeszcze nie bardzo ogarniam, ale po drugiej kolejce chyba będzie już do opanowania i się z grubsza ogarnie. A żeby już wrócić odrobinkę do warsztatu to tradycyjnie już chlapnę zdjęciem naszego legendarnego Łosia (w sensie modelu a nie samolotu): jak widać da się zrobić. I to praktycznie bez szpachli ale z odrobiną CA 3 Cytuj
Grzes Napisano 11 Maja 2022 Napisano 11 Maja 2022 44 minuty temu, abtb napisał: Bez przesady, to tylko zupa chmielowa a nie "woda rozmowna" Znam takich, co i po cydrze "tańczą" 45 minut temu, abtb napisał: 9 godzin temu, tlb napisał: ontoligcznych Aż musiałem sprawdzić co "to" Takoż i ja musiałem zasięgnąć podpowiedzi słownikowej 2 Cytuj
Baas ArK Napisano 11 Maja 2022 Napisano 11 Maja 2022 5 godzin temu, abtb napisał: No nie chciałem palcem pokazywać Bez przesady, to tylko zupa chmielowa a nie "woda rozmowna" Aż musiałem sprawdzić co "to" I wyszło mi że będziemy "badać strukturę rzeczywistości" Co prawda jeszcze nie bardzo ogarniam, ale po drugiej kolejce chyba będzie już do opanowania i się z grubsza ogarnie. A żeby już wrócić odrobinkę do warsztatu to tradycyjnie już chlapnę zdjęciem naszego legendarnego Łosia (w sensie modelu a nie samolotu): jak widać da się zrobić. I to praktycznie bez szpachli ale z odrobiną CA Bez szpachli powiadasz ... 3 Cytuj
tlb Napisano 11 Maja 2022 Napisano 11 Maja 2022 5 godzin temu, abtb napisał: jak widać da się zrobić. I to praktycznie bez szpachli ale z odrobiną CA 45 minut temu, Baas ArK napisał: powiadasz ... No właśnie to jest ten ontologiczny paradoks... Także mamy rozwiązanie teorii bytu. I wystarczyło po jednym małym i tonie piekarniczych wypieków 1 Cytuj
abtb Napisano 11 Maja 2022 Napisano 11 Maja 2022 Godzinę temu, Baas ArK napisał: Bez szpachli powiadasz Mój to wspaniały rocznik 1985 a twój to pewnie jakiś klon wypuszczony przez Mistercrafta albo innego garażowego odlewacza plastiku Jak się kupuje takie "perełki" to i się w szpachlę inwestuje. Mam Jak-a i Ił-a z pierwszych wydań to wszystko jest cymes a w dzisiejszych wydaniach to trudno odróżnić ramkę od kadłuba Cytuj
burzatg Napisano 11 Maja 2022 Napisano 11 Maja 2022 18 minut temu, abtb napisał: Mój to wspaniały rocznik 1985 a twój to pewnie jakiś klon wypuszczony przez Mistercrafta albo innego garażowego odlewacza plastiku Jak się kupuje takie "perełki" to i się w szpachlę inwestuje. Mam Jak-a i Ił-a z pierwszych wydań to wszystko jest cymes a w dzisiejszych wydaniach to trudno odróżnić ramkę od kadłuba I to jest sedno sprawy! A Łoś to był naprawdę porządny model. Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 11 Maja 2022 Napisano 11 Maja 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Baas ArK napisał: Bez szpachli powiadasz ... Tyle szpachli na Łosia? Zdziwionym. Jak w 2020 budowałem trzy na raz, to szpachli użyłem tylko na łączeniach. No dobra. W celu przeróbki na wersję A musiałem kilka razy szpachlować ogon, żeby choć był zbliżony kształtem do oryginału. Pomimo tego, że kusi mnie jeszcze jeden łoś wyposażony w karabiny w nosie i skrzydłach (prawie what if, bo jednego we wrześniu przerobili), ale chyba jednak wybiorę IBG. 5 Łosi z plastyka na razie mi wystarczy Edytowane 11 Maja 2022 przez Kolekcjoner WP Cytuj
abtb Napisano 11 Maja 2022 Napisano 11 Maja 2022 Czyli wychodzi, że kolega @Baas ArKtrochę "zupy chmielowej"za dużo spożył i go poniosło z tym szpachlowaniem Ewentualnie jakiś smok za mocno pogrzał atmosferę w grodzie Kraka i się skrzydełka odkształciły Cytuj
Baas ArK Napisano 11 Maja 2022 Napisano 11 Maja 2022 Trafił mi się chyba jakieś popłuczyny po "kryzys edyszyn", w tych pomniejszonych pudełkach. Jasnoszare tworzywo było w porządku, kłopoty były na ciemnym. Z drugiej strony nie było tak źle. A poprzednie zdjęcie wybrałem z premedytacją. 2 Cytuj
p2288 Napisano 15 Czerwca 2022 Napisano 15 Czerwca 2022 ehm.... oglądałęm ten wątek bez konta (dopiero założyłem) i miałem nadzieję że jeszcze BH coś zrobi z tymi modelami ponieważ lubię PLASTYK. A tu nie ma gościa! wie ktoś coś co się stało? Cytuj
zaruk Napisano 15 Czerwca 2022 Napisano 15 Czerwca 2022 14 minut temu, p2288 napisał: wie ktoś coś co się stało? Pojechał na defiladę zwycięstwa. 1 Cytuj
Cypis Napisano 17 Czerwca 2022 Napisano 17 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 11.05.2022 o 14:25, Kolekcjoner WP napisał: Pomimo tego, że kusi mnie jeszcze jeden łoś wyposażony w karabiny w nosie i skrzydłach (prawie what if, bo jednego we wrześniu przerobili), ale chyba jednak wybiorę IBG. 5 Łosi z plastyka na razie mi wystarczy Kolekcjoner WP , pierwsze słyszę o tym Łosiu z kaemami w nosie ( o projekcie tak , ale nie o tym , że jednego przerobiono) . Możesz napisać coś więcej , skąd takie info ? Jakieś szczegóły ? Edytowane 17 Czerwca 2022 przez Cypis Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 18 Czerwca 2022 Napisano 18 Czerwca 2022 W dniu 7.05.2022 o 22:21, BHmodels napisał: Siema, na miesiącach powinien wystartować projekt plastyk, kupię następujące modele i na potęgę będę je kleił Modele: PZL p-11c Super Lynx Iskra bis PZL 37 łoś Czapla Rwd 14b Britis destroyer Class I Mig 17 pf PZL p-7a Su 22 PZL p7 a rumuński Brytyjski niszczyciel HMS Czapla węgierski Łoś rumuński Oczywiście wszystko firmy plastyk ; ) Przecież to same vintage. Wrzuć to do działu vintage bo w tym co wypisałeś nie ma żadnego nowego modelu. A właściwie jaki jest cel Twojego projektu ? Tylko skleić czy coś więcej pokazać ? Cytuj
Baas ArK Napisano 18 Czerwca 2022 Napisano 18 Czerwca 2022 22 godziny temu, Cypis napisał: Kolekcjoner WP , pierwsze słyszę o tym Łosiu z kaemami w nosie ( o projekcie tak , ale nie o tym , że jednego przerobiono) . Możesz napisać coś więcej , skąd takie info ? Jakieś szczegóły ? Był taki projekt. Osiem k.m.-ów w przebudowanej osłonie podobnie jak było w B-25H. O tym wspomniane chyba było o tym w książce "Z kart historii polskiego lotnictwa". Ale nie dam sobie głowy uciąć, że to była ta pozycja. Tu bym stawiał, że względu na przekrój kadłuba ułożenie pionowe 2 x po 4 k.m. (w B-25 kadłub był szerszy i były ułożone 1 x 4 poziomo). Druga wersja to pojedyncze k.m. zabudowane w gondolach silnikowych w ich górnej części. O tym pisał chyba Cynk w swojej monografii Łosia. Cytuj
Cypis Napisano 19 Czerwca 2022 Napisano 19 Czerwca 2022 19 godzin temu, Baas ArK napisał: Był taki projekt. Osiem k.m.-ów w przebudowanej osłonie podobnie jak było w B-25H. O tym wspomniane chyba było o tym w książce "Z kart historii polskiego lotnictwa". Ale nie dam sobie głowy uciąć, że to była ta pozycja. Tu bym stawiał, że względu na przekrój kadłuba ułożenie pionowe 2 x po 4 k.m. (w B-25 kadłub był szerszy i były ułożone 1 x 4 poziomo). Druga wersja to pojedyncze k.m. zabudowane w gondolach silnikowych w ich górnej części. O tym pisał chyba Cynk w swojej monografii Łosia. Tak wiem , że były takie projekty. Ale Kolekcjoner WP napisał , że jednego łosia w 1939 przebudowano do takiej koncepcji i ten temat mnie interesuje , skąd info , gdzie info , jakie są szczegóły tej przebudowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi