Grzes Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 W dniu 8.05.2022 o 23:16, zaruk napisał: legion cudzoziemski to nie to samo co W dniu 9.05.2022 o 07:01, BHmodels napisał: Legia cudzoziemska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacW Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 2 godziny temu, myszaty napisał: Dlaczego sobie to robisz!??? Naprawdę, nikt nie jest w stanie odpowiedzieć, dlaczego "BHmodels" to sobie robi? OK, to ja odpowiem: bo jest młody, głupi i niedouczony. Trzeba mieć nadzieję, że wszystkie te czynniki się zmienią na lepsze, wtedy on też to zrozumie i odróżni "legion" od "Legii". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BHmodels Napisano 10 Maja 2022 Autor Share Napisano 10 Maja 2022 Legia czy Lechia nie ma tu znaczenia iż to i to jest zdradą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 Dwie strony i nawet pół kadłuba... A się napaliłem jak szczerbaty na suchary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 Ja rozumiem chęć do posiadania modeli które nie mają lepszych odpowiedników - ... Ale reszta ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 Godzinę temu, BHmodels napisał: Legia czy Lechia nie ma tu znaczenia iż to i to jest zdradą Z piłki nożnej to jestem słaby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 1 godzinę temu, BHmodels napisał: Legia czy Lechia nie ma tu znaczenia iż to i to jest zdradą No, jeśli się kibicuje Polonii Piła, to takie stanowisko nie dziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 Podsumowując: z warsztatu to i tak się nic mądrego nie dowiemy ale podyskutować sobie możemy. Ot, taka towarzyska pogaducha w tych ciężkich czasach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 1 minutę temu, abtb napisał: Podsumowując: z warsztatu to i tak się nic mądrego nie dowiemy ale podyskutować sobie możemy. Ot, taka towarzyska pogaducha w tych ciężkich czasach No dobra, to może o ontoligcznych paradoksach w modelarstwie... Tak trochę pod ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 9 minut temu, abtb napisał: Ot, taka towarzyska pogaducha w tych ciężkich czasach Bo @tlb zaczął od postawienia: W dniu 7.05.2022 o 22:47, tlb napisał: Kto się dołącza? To i się języki rozwiązały... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 8 godzin temu, Grzes napisał: Bo @tlb zaczął od postawienia: No nie chciałem palcem pokazywać 8 godzin temu, Grzes napisał: To i się języki rozwiązały... Bez przesady, to tylko zupa chmielowa a nie "woda rozmowna" 8 godzin temu, tlb napisał: ontoligcznych Aż musiałem sprawdzić co "to" I wyszło mi że będziemy "badać strukturę rzeczywistości" Co prawda jeszcze nie bardzo ogarniam, ale po drugiej kolejce chyba będzie już do opanowania i się z grubsza ogarnie. A żeby już wrócić odrobinkę do warsztatu to tradycyjnie już chlapnę zdjęciem naszego legendarnego Łosia (w sensie modelu a nie samolotu): jak widać da się zrobić. I to praktycznie bez szpachli ale z odrobiną CA 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 44 minuty temu, abtb napisał: Bez przesady, to tylko zupa chmielowa a nie "woda rozmowna" Znam takich, co i po cydrze "tańczą" 45 minut temu, abtb napisał: 9 godzin temu, tlb napisał: ontoligcznych Aż musiałem sprawdzić co "to" Takoż i ja musiałem zasięgnąć podpowiedzi słownikowej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 5 godzin temu, abtb napisał: No nie chciałem palcem pokazywać Bez przesady, to tylko zupa chmielowa a nie "woda rozmowna" Aż musiałem sprawdzić co "to" I wyszło mi że będziemy "badać strukturę rzeczywistości" Co prawda jeszcze nie bardzo ogarniam, ale po drugiej kolejce chyba będzie już do opanowania i się z grubsza ogarnie. A żeby już wrócić odrobinkę do warsztatu to tradycyjnie już chlapnę zdjęciem naszego legendarnego Łosia (w sensie modelu a nie samolotu): jak widać da się zrobić. I to praktycznie bez szpachli ale z odrobiną CA Bez szpachli powiadasz ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 5 godzin temu, abtb napisał: jak widać da się zrobić. I to praktycznie bez szpachli ale z odrobiną CA 45 minut temu, Baas ArK napisał: powiadasz ... No właśnie to jest ten ontologiczny paradoks... Także mamy rozwiązanie teorii bytu. I wystarczyło po jednym małym i tonie piekarniczych wypieków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 Godzinę temu, Baas ArK napisał: Bez szpachli powiadasz Mój to wspaniały rocznik 1985 a twój to pewnie jakiś klon wypuszczony przez Mistercrafta albo innego garażowego odlewacza plastiku Jak się kupuje takie "perełki" to i się w szpachlę inwestuje. Mam Jak-a i Ił-a z pierwszych wydań to wszystko jest cymes a w dzisiejszych wydaniach to trudno odróżnić ramkę od kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 18 minut temu, abtb napisał: Mój to wspaniały rocznik 1985 a twój to pewnie jakiś klon wypuszczony przez Mistercrafta albo innego garażowego odlewacza plastiku Jak się kupuje takie "perełki" to i się w szpachlę inwestuje. Mam Jak-a i Ił-a z pierwszych wydań to wszystko jest cymes a w dzisiejszych wydaniach to trudno odróżnić ramkę od kadłuba I to jest sedno sprawy! A Łoś to był naprawdę porządny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Baas ArK napisał: Bez szpachli powiadasz ... Tyle szpachli na Łosia? Zdziwionym. Jak w 2020 budowałem trzy na raz, to szpachli użyłem tylko na łączeniach. No dobra. W celu przeróbki na wersję A musiałem kilka razy szpachlować ogon, żeby choć był zbliżony kształtem do oryginału. Pomimo tego, że kusi mnie jeszcze jeden łoś wyposażony w karabiny w nosie i skrzydłach (prawie what if, bo jednego we wrześniu przerobili), ale chyba jednak wybiorę IBG. 5 Łosi z plastyka na razie mi wystarczy Edytowane 11 Maja 2022 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 Czyli wychodzi, że kolega @Baas ArKtrochę "zupy chmielowej"za dużo spożył i go poniosło z tym szpachlowaniem Ewentualnie jakiś smok za mocno pogrzał atmosferę w grodzie Kraka i się skrzydełka odkształciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 11 Maja 2022 Share Napisano 11 Maja 2022 Trafił mi się chyba jakieś popłuczyny po "kryzys edyszyn", w tych pomniejszonych pudełkach. Jasnoszare tworzywo było w porządku, kłopoty były na ciemnym. Z drugiej strony nie było tak źle. A poprzednie zdjęcie wybrałem z premedytacją. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 15 Czerwca 2022 Share Napisano 15 Czerwca 2022 ehm.... oglądałęm ten wątek bez konta (dopiero założyłem) i miałem nadzieję że jeszcze BH coś zrobi z tymi modelami ponieważ lubię PLASTYK. A tu nie ma gościa! wie ktoś coś co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Czerwca 2022 Share Napisano 15 Czerwca 2022 14 minut temu, p2288 napisał: wie ktoś coś co się stało? Pojechał na defiladę zwycięstwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 17 Czerwca 2022 Share Napisano 17 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 11.05.2022 o 14:25, Kolekcjoner WP napisał: Pomimo tego, że kusi mnie jeszcze jeden łoś wyposażony w karabiny w nosie i skrzydłach (prawie what if, bo jednego we wrześniu przerobili), ale chyba jednak wybiorę IBG. 5 Łosi z plastyka na razie mi wystarczy Kolekcjoner WP , pierwsze słyszę o tym Łosiu z kaemami w nosie ( o projekcie tak , ale nie o tym , że jednego przerobiono) . Możesz napisać coś więcej , skąd takie info ? Jakieś szczegóły ? Edytowane 17 Czerwca 2022 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 W dniu 7.05.2022 o 22:21, BHmodels napisał: Siema, na miesiącach powinien wystartować projekt plastyk, kupię następujące modele i na potęgę będę je kleił Modele: PZL p-11c Super Lynx Iskra bis PZL 37 łoś Czapla Rwd 14b Britis destroyer Class I Mig 17 pf PZL p-7a Su 22 PZL p7 a rumuński Brytyjski niszczyciel HMS Czapla węgierski Łoś rumuński Oczywiście wszystko firmy plastyk ; ) Przecież to same vintage. Wrzuć to do działu vintage bo w tym co wypisałeś nie ma żadnego nowego modelu. A właściwie jaki jest cel Twojego projektu ? Tylko skleić czy coś więcej pokazać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 22 godziny temu, Cypis napisał: Kolekcjoner WP , pierwsze słyszę o tym Łosiu z kaemami w nosie ( o projekcie tak , ale nie o tym , że jednego przerobiono) . Możesz napisać coś więcej , skąd takie info ? Jakieś szczegóły ? Był taki projekt. Osiem k.m.-ów w przebudowanej osłonie podobnie jak było w B-25H. O tym wspomniane chyba było o tym w książce "Z kart historii polskiego lotnictwa". Ale nie dam sobie głowy uciąć, że to była ta pozycja. Tu bym stawiał, że względu na przekrój kadłuba ułożenie pionowe 2 x po 4 k.m. (w B-25 kadłub był szerszy i były ułożone 1 x 4 poziomo). Druga wersja to pojedyncze k.m. zabudowane w gondolach silnikowych w ich górnej części. O tym pisał chyba Cynk w swojej monografii Łosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 19 Czerwca 2022 Share Napisano 19 Czerwca 2022 19 godzin temu, Baas ArK napisał: Był taki projekt. Osiem k.m.-ów w przebudowanej osłonie podobnie jak było w B-25H. O tym wspomniane chyba było o tym w książce "Z kart historii polskiego lotnictwa". Ale nie dam sobie głowy uciąć, że to była ta pozycja. Tu bym stawiał, że względu na przekrój kadłuba ułożenie pionowe 2 x po 4 k.m. (w B-25 kadłub był szerszy i były ułożone 1 x 4 poziomo). Druga wersja to pojedyncze k.m. zabudowane w gondolach silnikowych w ich górnej części. O tym pisał chyba Cynk w swojej monografii Łosia. Tak wiem , że były takie projekty. Ale Kolekcjoner WP napisał , że jednego łosia w 1939 przebudowano do takiej koncepcji i ten temat mnie interesuje , skąd info , gdzie info , jakie są szczegóły tej przebudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi