em Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 115 wewnetrzne R-73 ,zewnetrzne R-60 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 Inna możliwa konfiguracja: wewnętrzne i środkowe: 4x R-73 zewnętrzne: 2x R-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Lipca 2022 Autor Share Napisano 10 Lipca 2022 (edytowane) 4 godziny temu, rudolf24 napisał: Jak najbardziej R-27 są możliwe, tylko jak mówię i widać bardzo rzadko się pojawiają ;). S-8 owszem częściej, ale chyba nie widziałem w konfiguracji z rakietami R-60/R-73 i S-8. Tak, masz rację są fotki z samymi S8 na wewnętrznych pylonach, bez rakiet kierowanych... Dziękuję wszystkim za super fotki Podwieszenia wyklarują się więc pod koniec modelowania Miga... A w międzyczasie robi się hol. Edytowane 10 Lipca 2022 przez mysiek13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 6 godzin temu, Grzes napisał: Inna możliwa konfiguracja: wewnętrzne i środkowe: 4x R-73 zewnętrzne: 2x R-60 Jako pokazówka może tak być ale użytkowo niemożliwe. Cztery zewnętrzne muszą być tak samo obwieszone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 23 Lipca 2022 Autor Share Napisano 23 Lipca 2022 Trochę drobnicy i biżuterii, widać też jak mało szpachli poszło jeszcze muszę poprawić dwa luki inspekcyjne na dziobie i linie na dole pod statecznikami. Jutro podkład jasny szary 4000 z Bilmodela... Dziś jeszcze rakiety na biało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Czemu masz zamknięte i żaluzje i główne wloty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 (edytowane) Ma być na postoju, góra zamknięta a żeby nie było że dół też, to "się zakryje" pomarańczowymi pokrywami (pozycja D z blaszki Parta)... Chyba tak może być PS Dodałem fotki z Polish Wings 11 w celu dyskusji... Edytowane 24 Lipca 2022 przez mysiek13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 Przygotowanie do podkładu pokryw luków podwozia (unieruchomione do malowania na tekturce i taśmie dwustronnej) i montaż podwieszanego zbiornika paliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Super idzie. I super się będzie prezentował z pokrywami na głównych wlotach. Kibicuję dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2022 Powrót z wakacji i początek większych kolorowanek Bryła samolotu praktycznie wykończona, doszły wszystkie detale których na 100 %nie urwę przy malowaniu (mam nadzieję że pitot z Mastera wytrzyma)... Dobrałem farby do 65, dziś odebrane ostatnie kolory z Martoli . Podkład od Pana Tomka B, który uwielbiam bo ma bardzo drobne ziarno, nieźle trzyma i lejemy prosto z flaszki, bez mieszania, rozcieńczania itd itp. Drobnica też "się robi"... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 14 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Bazowe kolorki położone... Nawet jestem zadowolony oprócz strat na podkładzie i najjasnieszym szarym po maskowaniu (ostatnie 2 zdjęcia)... Pomimo dokładnego umycia i odtłuszczenia modelu, pięciokrotnym przeklejaniu taśmy Tamki na macie żeby zmniejszyć siłę kleju, zastosowaniu jako bazy surfacer Primera i tak koński zad ale i tak jak na razie jestem zadowolony... PS aparat trochę zaciemnił ciemny szary... Teraz model tydzień odpoczywa a później poprawki, bezb połysk, washe, kalki i wykańczanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Coś mi te kolory nie pasują... 65 "Skrzydlata Polska" miał jeszcze oryginalny ruski kamuflaż z kolorami wpadającymi lekko w zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 14 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Chyba raczej w szaro błękitnym... Bardziej niż szarozielone mi się wydają... A i tak kolory na zdjęciach są totalnie przekłamane przez aparat, ciemny jest znacznie jaśniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Grześ ma rację, w oryginalnym rosyjskim kamuflażu, w jakim MiGi przyleciały do Polski, ciemniejszy kolor był szaro-zielony. M.in Mr.paint i ModelMaster mają odpowiedniki tego koloru, Samolot 65 w trakcie eksploatacji otrzymał podmalówki w kolorze szarym, z resztą jak i inne maszyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 @mysiek13 zajrzyj do Polish Wings 11. Na stronie 35 są schematy i poniższe zdjęcie egzemplarza nr 65 z innym rozmieszczeniem plam za kabiną i na wewnętrznej stronie prawego statecznika pionowego. Zauważ też, że osłona radaru jest dużo jaśniejsza. Oryginalną kolorystykę widać m.in. na fotkach nr: 123, 231, 261, 279-281, 283 oraz na okładce PKL. Natomiast barwy szaro-błękitne to raczej pierwsze malowanie u nas, zwane "natowskim". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Super warsztat, wzorcowy mógłbym powiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 16 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2022 W dniu 15.08.2022 o 01:05, Grzes napisał: @mysiek13 zajrzyj do Polish Wings 11. Na stronie 35 są schematy i poniższe zdjęcie egzemplarza nr 65 z innym rozmieszczeniem plam za kabiną i na wewnętrznej stronie prawego statecznika pionowego. Zauważ też, że osłona radaru jest dużo jaśniejsza. Oryginalną kolorystykę widać m.in. na fotkach nr: 123, 231, 261, 279-281, 283 oraz na okładce PKL. Natomiast barwy szaro-błękitne to raczej pierwsze malowanie u nas, zwane "natowskim". Przyznaję że sugerowałem się bardziej instrukcją Techmodu, ale zweryfikuję też dokładnie z PW... I tak mam sporo poprawek najjasnieszym szarym Co do odcieni to bardzo przekłamane są kolory zdjęć, spróbuję zrobić w sobotę fotki przy dziennym świetle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Sierpnia 2022 Share Napisano 16 Sierpnia 2022 Na pewno mam numer "Skrzydlatej" gdzie chwalili się tym malowaniem. Poszukam, może jakieś fotki pomocnicze tam będą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Sierpnia 2022 Share Napisano 17 Sierpnia 2022 Gazetka jest, ale pomoc marna... Zdjęć całości niewiele i w dodatku w pełnym słońcu. Dobrze jest widoczna jedynie zewnętrzna strona prawego statecznika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 20 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2022 Grzesiu tak porównując profile z PW 11 z ostatnim zdjęciem które załączyłeś, to chyba jednak bardziej skłaniam się do profili Techmodu, z tym ciemnym z "długą" plamą na kadłubie... Albo był przemalowany na górze albo na zdjęciu "z poniedziałku" tak pada słońce na kadłub, że wygląda na jaśniejszy - tam są dość znaczne zmiany krzywizn kadłuba i może być efekt "naświetlenia"... Poszukam jeszcze, może coś znajdę na internetach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Sierpnia 2022 Share Napisano 20 Sierpnia 2022 Wydaje mi się, że barwy tego Mig-a były zbiżone do tych z tego rysunku. Widziałem je na żywo z początkiem lat 90. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 24 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2022 (edytowane) Dopiero w Bibliotece Magazynu Lotnictwo na str 84 znalazłem fotkę "65" z okresu sprzed godła SP ale chyba to to samo malowanie... Najbardziej podobne jednak do schematu z Techmodu, musze nieco skrócić jednak plamę ciemnoszarego na grzbiecie kadłuba ale nie tak mocno jak wg Polish Wings... Edytowane 24 Sierpnia 2022 przez mysiek13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Sierpnia 2022 Share Napisano 24 Sierpnia 2022 Coś się popsuło z fotką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 24 Sierpnia 2022 Share Napisano 24 Sierpnia 2022 (edytowane) Jeśli te kolory są u Ciebie @mysiek13takie jak na tej fotce: to powiedzmy to sobie wyraźnie, że są złe (tzn jeśli robisz 65 Skrzydlata Polska bo tak wywnioskowałem z postów). To muszą być barwy takie w jakich przyleciały do nas te samoloty z rosji. Zdecydowanie tylko dwa kolory, żadne tam trzy. I różnica między nimi zdecydowanie mniejsza bo tutaj to aż bije po oczach. Na mój gust to powinieneś zastosować takie kolorki : To z PKL - MiG-29 Edytowane 24 Sierpnia 2022 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 24 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2022 (edytowane) One takie nie są aparat w telefonie mi tak kolory przekłamuje, co innego widzę "okiem nieuzbrojonym" a jakbym nie ustawiał oświetlenia to wychodzi fotka w cholere kontrastowa... spróbuję w weekend wyciągnąć lustrzankę cyfrową i pyknąć fotki przy świetle dziennym... Kontrast najjaśniejszy szary vs najciemniejszy jest duuuuzo duuuuzo duuuuzo mniejszy "na żywca"... To samo z szaroniebieskim na osłonie dziobu, na fotce prawie czarny a w rzeczywistości jest podobny do ciemnoszarej z kamo Edytowane 24 Sierpnia 2022 przez mysiek13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi