jmx62 Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 (edytowane) Wstawiam inboxa najnowszego mojego nabytku, supertajny projekt Polskiego Przemysłu Cukierniczego "Sweet Bomber" w skali 1:60 lat Dostałem go od mojej Córci Dominisi i jej chłopaka a niedługo mojego zięcia Augustyna na 60 urodziny w formie niesamowitego toru Zwróćcie proszę uwagę na niesamowite oddanie szczegółów, linie nitów, dopasowanie skrzydeł do kadłuba, odwzorowanie silników a przede wszystkim najnowszy typ kamuflażu i ... nareszcie poprawne szachownice. Wielki plus dla producenta A jeszcze jako ciekawostka to wg symbolu na tabliczce informacyjnej napęd tego oryginalnego projektu (chyba w związku z drożyzną na rynku paliw ) przewidziany jest z energii nuklearnej Oprócz tego niepowtarzalnego modelu "Sweet Bombera" dostałem jeszcze Kokodryla a od syna Łukaszka sentymentalny dla mnie model eFa-15 z Revella. O tym modelu może napiszę w dziale inboxy vintage. Skończyć sześćdziesiąt lat to nie taka straszna sprawa, zwłaszcza jak się ma takie wspaniałe i kochające dzieci. A szanowne grono moderatorów proszę o nieuznawanie tego tematu za niestosownego i nie wyrzucanie go z forum, nie mogłem się opanować i nie pochwalić. Edytowane 29 Maja 2022 przez jmx62 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 Wszystkiego Najlepszego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Maja 2022 Autor Share Napisano 29 Maja 2022 Dzięki, bardzo dzięki. Jeszcze żebym znalazł czas na klejenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 Teraz, jmx62 napisał: Dzięki, bardzo dzięki. Jeszcze żebym znalazł czas na klejenie A to już niedługo, za 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 No bo co tu dużo pisać? Najlepszego i oby wzrok wytrzymał! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 Wszystkiego najlepszego.Dużo zdrówka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 Wszystkiego najlepszego. Dużo zdrowia i... czasu na modele! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 Również dołączam się do życzeń z okazji "osiemnastki" naszego Szacownego Seniora Życzę przede wszystkim zdrówka, pewności ręki oraz oka i WIELU wspaniałych warsztatów na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 100 lat ! Napisz, czy po 60 też trzeba ukradkiem, przed żoną, kupować modele czy można już na legalu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Maja 2022 Autor Share Napisano 29 Maja 2022 (edytowane) Jeszcze nie wiem, dopiero 2 dni temu stuknęła mi 60ka, jeszcze nie kupowałem. Na razie wystarczy mi zapas przynajmnej do 70ki Po tym czasie będę wiedział czy się ukrywać z zakupami przed "szefem sztabu" czy nie Dziękuję wszystkim kolegom za życzenia, niestety nie będę mógł już reagować bo mi zablokuje już lajki. Tak więc dziękuję wszystkim którzy już mi złożyli zyczenia i ewentualnie tym ktorzy będą chcieli uczynić to później. Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów Edytowane 29 Maja 2022 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 Bardziej ukrywać się trzeba przed Szefem Służb Kwatermistrzowskich niż Sztabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Maja 2022 Autor Share Napisano 29 Maja 2022 To jedna i ta sama osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Maja 2022 Super Moderator Share Napisano 29 Maja 2022 Wszystkiego najlepszego. Kolejnych 60 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 29 Maja 2022 Autor Share Napisano 29 Maja 2022 8 minut temu, Slawek_26869 napisał: Bardziej ukrywać się trzeba przed Szefem Służb Kwatermistrzowskich niż Sztabu Czasami trudno nawet sobie wytłumaczyć po jaką cholerę mi kolejne 4 modele np. Iła-2 skoro w szafie leży ich 5 i nie ważne że to różne wersje. Chcesz kupić bo czujesz taką potrzebę, bo będą Ci pasowały do kolekcji, bo za kilka lat będą niedostępne. I jak to wytłumaczyć żonie? Może za kolejną dekadę zrozumie i nie będzie trzeba robić podchodów przy zakupach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 Dobrego oka, pewnej ręki i wielu satysfakcjonujących projektów. Aha, i nie zapomnij przed zjedzeniem jakiegoś łosza położyć - mimo wielu plusów mistrz cukiernictwa o tym zapomniał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 30 Maja 2022 Autor Share Napisano 30 Maja 2022 Mistrz cukiernictwa widocznie tak jak niektórzy koledzy modelarze woli żeby jego prace były czyste, bez cieniowania, łosiowania, bez okopceń itp. Ja zresztą też. A ten "Sweet Bomber" to przecież pierwszy egzemplarz, prototyp, nie wiadomo czy nasi decydenci podejmą decyzję o zakupie dla polskiego lotnictwa a tym samym o podjęciu masowej produkcji✈✈✈✈✈✈✈✈✈✈✈ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Maja 2022 Share Napisano 30 Maja 2022 11 godzin temu, jmx62 napisał: poprawne szachownice. O, i za to chylę czoła! 11 godzin temu, jmx62 napisał: 60 urodziny Nazywam się Janusz. Jestem już po pięćdziesiątce... i mam 60 lat Wszyscy tylko życzenia składają, a nikt nie zaproponuje jubilatowi wypicia za zdrowie... Co niniejszym ja czynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 30 Maja 2022 Autor Share Napisano 30 Maja 2022 Nikt nie proponował toastu a ja mam wrażenie że coś piłem? To w koncu Grzes czy Janusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 30 Maja 2022 Share Napisano 30 Maja 2022 Ciekawa koncepcja tego bombera, a kamuflaż bardzo ciekawy Wszystkiego najlepszego dla Jubilata , pewnej ręki i sporo czasu na klejenie. A ja sądziłem, że w tym wieku to już będę tylko kleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Maja 2022 Share Napisano 30 Maja 2022 10 godzin temu, jmx62 napisał: po jaką cholerę mi kolejne 4 modele Tak jak to mówią ci co po górach łażą - bo są! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Maja 2022 Share Napisano 30 Maja 2022 Wszystkiego najlepszego i witam w klubie 60+. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi