Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Wstawiam inboxa najnowszego mojego nabytku, supertajny projekt Polskiego Przemysłu Cukierniczego "Sweet Bomber" w skali 1:60 lat 😉

Dostałem go od mojej Córci Dominisi i jej chłopaka a niedługo mojego zięcia Augustyna na 60 urodziny w formie niesamowitego toru 🎂

20220529_105050.jpg

20220529_105059.jpg

20220529_105110.jpg

20220529_105131.jpg

20220529_105139.jpg

20220529_105239.jpg

Zwróćcie proszę uwagę na niesamowite oddanie szczegółów, linie nitów, dopasowanie skrzydeł do kadłuba, odwzorowanie silników a przede wszystkim  najnowszy typ kamuflażu i ... nareszcie poprawne szachownice. Wielki plus dla producenta 👍

A jeszcze jako ciekawostka to wg symbolu na tabliczce informacyjnej napęd tego oryginalnego projektu (chyba w związku z drożyzną na rynku paliw ) przewidziany jest z energii nuklearnej☠️

Oprócz tego niepowtarzalnego modelu "Sweet Bombera" dostałem jeszcze Kokodryla  a od syna Łukaszka sentymentalny dla mnie model eFa-15 z Revella. O tym modelu może napiszę w dziale inboxy vintage.

Skończyć sześćdziesiąt lat to nie taka straszna sprawa, zwłaszcza jak się ma takie wspaniałe i kochające dzieci.

A szanowne grono moderatorów proszę o nieuznawanie tego tematu za niestosownego i nie wyrzucanie go z forum,  nie mogłem się opanować i nie pochwalić.

20220529_174729.jpg

20220528_160733.jpg

20220528_160831(1).jpg

Edytowane przez jmx62
  • Like 10
Napisano

Dzięki, bardzo dzięki.

Jeszcze żebym znalazł czas na klejenie🤔

Napisano

Również dołączam się do życzeń z okazji "osiemnastki" naszego Szacownego Seniora :szampan1:

Życzę przede wszystkim zdrówka, pewności ręki oraz oka i WIELU wspaniałych warsztatów na forum. :tort:

• Thanks 1
Napisano

100 lat ! Napisz, czy po 60 też trzeba ukradkiem, przed żoną, kupować modele czy można już na legalu 😁

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

Jeszcze nie wiem, dopiero 2 dni temu stuknęła mi 60ka, jeszcze nie kupowałem. Na razie wystarczy mi zapas przynajmnej do 70ki😁

Po tym czasie będę wiedział czy się ukrywać z zakupami przed "szefem sztabu" czy nie😜

Dziękuję wszystkim kolegom za życzenia, niestety nie będę mógł już reagować bo mi zablokuje już lajki.

Tak więc dziękuję wszystkim którzy już mi złożyli zyczenia i ewentualnie tym ktorzy będą chcieli uczynić to później.

Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów👍

Edytowane przez jmx62
Napisano

Bardziej ukrywać się trzeba przed Szefem Służb Kwatermistrzowskich niż Sztabuwink3

Napisano
8 minut temu, Slawek_26869 napisał:

Bardziej ukrywać się trzeba przed Szefem Służb Kwatermistrzowskich niż Sztabuwink3

Czasami trudno nawet sobie wytłumaczyć po jaką cholerę mi kolejne 4 modele np. Iła-2 skoro w szafie leży ich 5 i nie ważne że to różne wersje. Chcesz kupić bo czujesz taką potrzebę, bo będą Ci pasowały do kolekcji, bo za kilka lat będą niedostępne. I jak to wytłumaczyć żonie? Może za kolejną dekadę zrozumie i nie będzie trzeba robić podchodów przy zakupach.😎

• Like 1
Napisano

Dobrego oka, pewnej ręki i wielu satysfakcjonujących projektów.

Aha, i nie zapomnij przed zjedzeniem jakiegoś łosza położyć - mimo wielu plusów mistrz cukiernictwa o tym zapomniał...

Napisano

Mistrz cukiernictwa widocznie tak jak niektórzy koledzy modelarze woli żeby jego prace były czyste, bez cieniowania, łosiowania, bez okopceń itp. Ja zresztą też. 

A ten "Sweet Bomber" to przecież pierwszy egzemplarz, prototyp, nie wiadomo czy nasi decydenci podejmą decyzję o zakupie dla polskiego lotnictwa a tym samym o podjęciu masowej produkcji✈✈✈✈✈✈✈✈✈✈✈

Napisano
11 godzin temu, jmx62 napisał:

poprawne szachownice.

O, i za to chylę czoła!

11 godzin temu, jmx62 napisał:

60 urodziny

Nazywam się Janusz.

Jestem już po pięćdziesiątce... i mam 60 lat :mrgreen:

Wszyscy tylko życzenia składają, a nikt nie zaproponuje jubilatowi wypicia za zdrowie... :szampan:

Co niniejszym ja czynię.

Napisano

Nikt nie proponował toastu a ja mam wrażenie że coś piłem?

To w koncu Grzes czy Janusz?😎

Napisano

Ciekawa koncepcja tego bombera, a kamuflaż bardzo ciekawy 👍

Wszystkiego najlepszego dla Jubilata :toast:, pewnej ręki i sporo czasu na klejenie.

A ja sądziłem, że w tym wieku to już będę tylko kleił 😉

Napisano
10 godzin temu, jmx62 napisał:

po jaką cholerę mi kolejne 4 modele

Tak jak to mówią ci co po górach łażą - bo są! :mrgreen:

• Haha 1