Staryfajter1954 Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 Prace nad monogramowskim F-104G Starfighter uważam za zakończone. Model zrobiony ! Plan zakładał przeżycie linii podziałowych na wklęsłe, uzupełnienia w kokpicie oraz elementów wzmacniających osłonę kabiny. Malowanie okolicznościowe na 25 lecie JaboG35 i 50 lecie bazy Memmingerberg 5 maja 1984 rok. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 Brawo, świetny . Nietypowe malowanie dodaje mu uroku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 13 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2022 54 minuty temu, barszczo napisał: Brawo, świetny . Nietypowe malowanie dodaje mu uroku. Lubię takie kolorowe modele. Jest od razu w kolekcji przyjemniej dla oka :). Zawsze to coś innego niż typowy bojowy F-104G :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Fajnie wygląda w tym malowaniu. Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Mnie również się podoba. Fajne malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Marcin, a te linie to ryjesz lecąc wzdłuż wypukłych lini rylcem ? Pytam bo ja jeszcze nigdy nie ryłem linii na całym modelu :). Zresztą chyba się na to nie zanosi :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 14 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2022 (edytowane) 21 minut temu, kowal76 napisał: Marcin, a te linie to ryjesz lecąc wzdłuż wypukłych lini rylcem ? Pytam bo ja jeszcze nigdy nie ryłem linii na całym modelu :). Zresztą chyba się na to nie zanosi :). Generalnie tak ale zanim zacznę linie nacinać na wklęsłe przyklejam wysoką i elastyczną taśmę typu 3M, Dymo albo Ammo i dopiero wtedy przy takim szablonie nacinam linie. No o ważne należy wcześniej sprawdzić prawidłowość przebiegu linii podziałowych. Do grawerowania paneli używam szablonów metalowych Hasegawa, Tamiya, Eduard i wtedy używam igły Mr Point. Edytowane 14 Sierpnia 2022 przez Staryfajter1954 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Marcin daj więcej zbliżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Fajny. Te malowanie, obok czerwonej Canberry zapadło mi w pamięci jakieś trzydzieści lat temu, gdy w ręce małego mnie wpadł numer Aero Techniki z artykułem o luftwaffe po zjednoczeniu Niemiec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 7 godzin temu, hellvis napisał: Fajny. Te malowanie, obok czerwonej Canberry zapadło mi w pamięci jakieś trzydzieści lat temu, gdy w ręce małego mnie wpadł numer Aero Techniki z artykułem o luftwaffe po zjednoczeniu Niemiec. Niemcy po zjednoczeniu mieli jeszcze kilka innych podobnych schematów malwoań w tym Miga-29 ale ja ruskich nie robię więc i Miga-29 w takim malowaniu nie zrobię :). Za to kilka kolejnych jubileuszowo Starfighterów się znów za jakiś czas pojawi i nie tylko niemieckich ale i włoskich oraz kanadyjskich :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Kolejny znakomity Śledź Świetne malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 37 minut temu, kapsel napisał: Kolejny znakomity Śledź Świetne malowanie Teraz zrobię sobie śledzika w wersji A w malowaniu NASA alre już z Hasegawy i oczywiście w 48 :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Znając Ciebie Marcin, to czeka nas jeszcze parę naprawdę fajnych miniatur w nie spotykanych malowaniach . Z przyjemnością popatrzę, chociaż sama 104 jakoś nie potrafi trafić w moje serducho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 Godzinę temu, kapsel napisał: Znając Ciebie Marcin, to czeka nas jeszcze parę naprawdę fajnych miniatur w nie spotykanych malowaniach . Z przyjemnością popatrzę, chociaż sama 104 jakoś nie potrafi trafić w moje serducho. 104 to specyficzny samolot i nie każdemu się podoba ale to jedne z najbardziej kolorowych współczesnych samolotów wojskowych okresu zimnej wojny. Narazie też zbieram matriał do takich niebanalnych malowań (do złotego F-16C z amerykńskiej Gwardii Narodowej). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Zdecydowanie ozdoba kolekcji ! Brawo ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2022 31 minut temu, Psar77 napisał: Zdecydowanie ozdoba kolekcji ! Brawo ! Myślę, że warto wziąć na wytatuowane również i starszej zestaw i spróbować wycisnąć z niego to co najlepsze. Chyba mi się udało Teraz na warsztacie stary F-14A Tomcat z Monograma, któremu trasuję linie na wklęsłe. Trzymaj kciuki za powodzenie tego projektu :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 23 Sierpnia 2022 Share Napisano 23 Sierpnia 2022 Brawo Fajny i podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Sierpnia 2022 Share Napisano 23 Sierpnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi