Thalgonis Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Hejka, przedstawiam modelik najgorszego czołgu II WW (*) wraz z mobilnym żurawiem Strabo umożliwiającym „polowe” poważniejsze naprawy czołgów Panther lub Tiger. (*) odsyłam do arcyciekawego podcastu Wojenne Historie, lub do książki Norberta Bączyka „Pantera. Najgorszy czołg” Stare Kino :) 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Sierpnia 2022 Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Fajna praca ogólnie, widać sporo roboty było , szmaty fajnie leżą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Fajny pomysł i w sumie wykonanie. Można by co prawda co nieco wytknąć, ale...po co Rzadko goszcząca konfiguracja na forach, więc winieta tym bardziej ciekawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Będzie pakowane w pleksę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Nie... A skąd to pytanie Tap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Bo ciężko mi wyobrazić sobie usuwanie kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) Panie, plexa to nie tanie rzeczy. Autor modelu, wynajmie małych skrzatów w 1:35- w postaci..rosyjskich jeńców, aby posprzątali niemiaszkom pojazd . Będą meli etat: pracownik gospodarczy patrząc na podstawkę Edytowane 22 Sierpnia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Fajny, przestrzenny efekt, widać włożoną pracę i rzeczywiście szmaty dobrze leżą (jak wiadomo, szmata na pojeździe służy do ukrycia baboli). Bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 22 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2022 9 minut temu, zaruk napisał: ...jak wiadomo, szmata na pojeździe służy do ukrycia baboli)... cholercia... no i wydało się... ... ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Sierpnia 2022 Share Napisano 27 Sierpnia 2022 Kawał porządnej dioramy, rzadko się coś takiego spotyka. Dałbyś radę zrobić zdjęcie z jakimś łatwo rozpoznawalnym przedmiotem? Bo domyślam się, że musi to być wielkie... i imponujące. Jak to mówią na budowie: No to cyk i na dźwig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 Mówisz - masz Zapalniczki nie podstawię bo nie palę, pięciozłotówka raczej by tu zginęła 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Września 2022 Autor Share Napisano 5 Września 2022 Panowie, GŁUPIE pytanie to co powyżej to: a) dioramka b) winietka ??? PS. co mówi na ten temat WiKi to wiem - ciekaw jestem zdania „zawodowców” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 1 godzinę temu, Thalgonis napisał: Panowie, GŁUPIE pytanie to co powyżej to: a) dioramka b) winietka ??? PS. co mówi na ten temat WiKi to wiem - ciekaw jestem zdania „zawodowców” Obstaję za a) , większe, więcej roboty i coś opowiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 Tu też już było coś na ten temat https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=28&t=18893 Twoja praca imo, nosi znamiona tak winiety, jak i małej dioramy, gdzie skłaniał bym się raczej ku temu drugiemu. Mamy tu bowiem nie jeden, a dwa pojazdy z figurkami, gdzie jest przedstawiona pewna historia. Obserwujemy tu bowiem mechaników w trakcie konkretnego przeglądu czołgu, łącznie z demontażem za pomocą niemałych rozmiarów dźwigu wieży tegoż czołgu. ...no i nie trzeba chyba dodawać, że gabarytowo też jest to niemałe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Września 2022 Autor Share Napisano 5 Września 2022 Dzięki Rafale. Gabaryty akurat nie mają tu „nic do gadania” Zrobisz takiego Titanica w skali 1:35 na podstawce „morskiej” i co? Bo gabarytowo to by było 100 raz więcej niż tutaj . Chcę to to gdzieś zgłosić i... nie chcę trafić pod zły adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 4 minuty temu, Thalgonis napisał: Gabaryty akurat nie mają tu „nic do gadania” Słuszna uwaga, wynikająca poniekąd z zastosowania przeze mnie skrótu myślowego. Chodziło mi bowiem o fakt, że z racji tego iż mamy tu więcej niż jeden model, całość pracy jest niemała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Października 2022 Autor Share Napisano 23 Października 2022 Opłaciło się dosyć długie (jak na mnie) „dłubanie” tej scenki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 9 minut temu, Thalgonis napisał: Opłaciło się dosyć długie (jak na mnie) „dłubanie” tej scenki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 Gratulacje Macieju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 Super model to super nagroda!!!! Opłaciła się praca włożona w model. Brawo za koncepcję i wykonanie. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 I znowu z tarczą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 I po raz drugi GRATULACJE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Thalgonis napisał: I znowu z tarczą Łowca krasnali Brawo Ty! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi