FAHR Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Przedstawiam kolejny model wozu z aktualnej wojny na Ukrainie. Model przedstawia transporter najprawdopodobniej z Mariupola z marca 2022 r. Baza to BTR-80A z Trumpetera. Przeróbki do wersji 82A to oldschoolowy scratch. Koła to wyrób kolegi Kowalec222 a skrzynki, popiersie Lenina, butelka i łuski to wydruki kolegi Przemka Przybulewskiego. Malowany farbami Tamiya, Gunze i Vallejo. Zapraszam do oglądania. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Niezła jazda z tym BTR-em- normalnie jaka z obrazka. Lenin robi robotę.....Wielkie brawa!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Bardzo fajny podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Modelarsko podoba się, moralnie to już każdego indywidualna kwestia Tak na szybko to antena raczej niepotrzebna, i ten element cosik nie pasuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 22 Sierpnia 2022 Share Napisano 22 Sierpnia 2022 Super malowanie i brudzenie. Bardzo dobry model wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 22 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, halset napisał: Modelarsko podoba się, moralnie to już każdego indywidualna kwestia Tak na szybko to antena raczej niepotrzebna, i ten element cosik nie pasuje: Nie bardzo wiem o jaki element chodzi szczerze mówiąc, ale jest parę detali, których nie pozbyłem się z modelu bo obawiałem się, że będzie wyglądał jakby mi się części pogubiły Dziękuję za wszystkie komentarze, fajnie, że podoba Wam się tak, jak mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 23 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2022 14 godzin temu, bulik58 napisał: Dotyczy to oslony wydechu , pojazd na ktorym sie wzorowales go nie posiada , gdybys go nie zalozyl to kwity na to masz. Model ktory zrobiles sie podoba , literowka natomiast nie , ale to tylko model i kazdy powinien sam rostrzygac o jego wygladzie. Osłona wydechu jest na zdjęciu, do niej przymocowane są obejmy na rury ( czerpnie powietrza) do pokonywania przeszkód wodnych. Może się mylę, ale gdyby tych osłon nie było powinien być czysty tłumik i goła rura chyba nie? Wg mnie ostrość zdjęcia jest na jego centrum a na bokach jest rozmyte i po prostu nie widać tych przetłoczeń. Jeśli chodzi o "literówkę" to dyskusja na forum modelarskich jest trochę bezprzedmiotowa, zwłaszcza, że podobne nie odbywają się np. w tematach dot. modeli z jednostek Schutzstaffel czy ogólnie niemieckich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Sierpnia 2022 Share Napisano 23 Sierpnia 2022 Fajny model wyszedł, "swojego" też próbuję doprowadzić do podobnego "stanu", rozsądny umiar w brudzeniu Tam nie ma na razie błota, jest kurz, a "literówki" proponuję ignorować, nie przejmować się ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Sierpnia 2022 Share Napisano 23 Sierpnia 2022 Bardzo ładna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 23 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, bulik58 napisał: Wiec gdzie tu jest cos co nie moze byc poruszane na forum modelarskim ? Bulik nie denerwuj się, moje zdanie miało charakter ogólny i nie było skierowane personalnie do Ciebie. Każdy konflikt niesie ze sobą kopalnie tematów modelarskich, nie inaczej jest z tym. Moim modelem nie pochwalam i nie gloryfikuję strony orkowej ale nie chciałem tego pisać, bo to raczej oczywiste. ps. następny będzie teciak z trójzębem. Bez osłony wygląda to mniej więcej tak: Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez FAHR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 23 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2022 W dniu 22.08.2022 o 14:07, robertmodelarz napisał: Lenin robi robotę.....Wielkie brawa!!!!!! Miał być kibel, ale poszedłem w innym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Sierpnia 2022 Share Napisano 23 Sierpnia 2022 29 minut temu, bulik58 napisał: Nie poczulem sie obrazony a tym bardziej zdenerwowany, na to jestem za stary i zbyt dlugo zyje na tym swiecie aby pierwszym lepszym slowem , zdaniem sie podniecac. Podobna sytuacja byla bodajze na Armoramie (choc moge sie mylic) gdzie ktos rownierz zaznaczyl iz model bardzo mu sie podoba , jednak litera Z juz nie , wystawiajacy jak i ogladajacy wspolnie stwierdzili iz to jest tylko model ktory nie gloryfikuje w zaden sposob rozpetanej wojny a prywatnie oboje ja potepiaja. Ja mam tez 2 BTR chce je zrobic (kiedy to bedzie? ) jako pojazdy z obu stron konfliktu , zaden z nich nie bedzie mial na pewno Tryzuba ani Litery ,... na szczescie sa zdjecia takich pojazdow. Dzieki za fotke , troche inaczej przedstawialem sobie wyglad tego wydechu. Jest zgoda na zgodę!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 23 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2022 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Jest zgoda na zgodę!!!!! No ba, zawsze była 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 23 Sierpnia 2022 Share Napisano 23 Sierpnia 2022 No model wyszedł mega daje 20/10 zwłaszcza że wiem ile pracy poświęciłeś na przeróbki - SZACUN!!! Co do poprawności politycznej to my kleimy modele i odzwierciedlamy historie w pewnej skali lub robimy modele "zmyślone" i tyle w temacie Kiedyś miałem pewien kłopot z Panem co to jak zobaczył swastykę na ogonie he-111 to omal palpitacji serca dostał... Trzeba było wytłumaczyć że modelem nie propaguje ustroju tylko pokazuje jak dana maszyna wyglądała w 1940r. Na to jest w Polskim prawie ustawa. W skrócie kto używa swastyki i podobnych w celach naukowych/historycznych itp nie podlega karze. A jako społeczność modelarska większość z nas klei żeby pokazać komuś model i zademonstrować kawałek /wycinek pewnej epoki/historii, nie ważne czy dobrej czy złej. Osobiście uważam że obmalowanie modelu w zetki, vałki, tryzuby, swastyki itd służy nie do szerzenia propagandy ale pokazuje jak było w realu. P. S Sorka za wykład ale musiałem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 18 Września 2022 Share Napisano 18 Września 2022 Model podoba mi się bardzo , oglądałem je podczas akcji w Mariupolu , co do literki no cóż Januszu lepsza jest fotka byłego ministra zdrowia pod flaga banderowców ? Proszę o nie nierozstrzygane kto jest kto gdyż za daleko zabrniemy . Jeszcze raz model jest ładny . Pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 18 Września 2022 Share Napisano 18 Września 2022 Świetny. Podziwiam warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 19 Września 2022 Autor Share Napisano 19 Września 2022 Panowie! Oficjalnie oświadczam, że mi jako autorowi wątku zaczynają doskwierać wasze komentarze nie związane z modelem. Dlatego w tym miejscu, żeby nie było, że gdzieś pokątnie, proszę Moderatora o zainicjowanie czynności zmierzających do uniknięcia "gównoburzy". Dziękuję za pozytywny odbiór mojej pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Września 2022 Share Napisano 22 Września 2022 Sorry kolego BTR podoba mi się bardzo , tak jaj literki Z, V itp ... uważam że model ładnie by sie prezentował w terenie lub na zdewastowanej ulicy z desantem Kadyrowa . Pozdrawiam cię serdecznie i nie przepraszam nikogo gdyż Rusofobię uważam za chorobę . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 9 Lipca Autor Share Napisano 9 Lipca BTR też się załapał:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Lipca Share Napisano 9 Lipca Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 10 Lipca Share Napisano 10 Lipca Bardzo ładny i gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi