marek d Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Xmen dobrze prawi. Te czarne maski tylko do tego się nadają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 17 Października 2022 Autor Share Napisano 17 Października 2022 48 minut temu, Xmen napisał: Przyklej maskę Montexu na taśmę Tamiyi i ostrym nożykiem wytnij kształt. Chyba szkoda na nie kasy bo nie dość że nie za bardzo się przyklejają to jeszcze kształtem nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 (edytowane) Pytałeś o sposób na to by się nie odklejały.W miarę moich skromnych umiejętności podpowiedziałem jak to zrobić.Ten sposób pozwala też na uniknięcie resztek kleju które te maski lubią zostawić na oszkleniu. Co do zasadności zakupu się nie wypowiadam. Edytowane 17 Października 2022 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 24 Października 2022 Autor Share Napisano 24 Października 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek77 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Jak dla mnie kolor wewnątrz klap powinien być Zinc Chromate. Czyli kolor podkładowy. Ale przyznam że w 72 Revell zrobił lepszy model niż w 48.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 2 godziny temu, chudypiotrek77 napisał: Ale przyznam że w 72 Revell zrobił lepszy model niż w 48.. Porównujesz model, który ma 12 lat (1/72 jest z 2010) do 47-letniego staruszka (oryginalne formy Monogramu w 1/48, który Revell obecnie pakuje, są z 1975 roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Października 2022 Autor Share Napisano 27 Października 2022 W dniu 25.10.2022 o 19:17, chudypiotrek77 napisał: Jak dla mnie kolor wewnątrz klap powinien być Zinc Chromate. Czyli kolor podkładowy. Ale przyznam że w 72 Revell zrobił lepszy model niż w 48.. Przejrzałem fotki z muzeum z remontu i jednak zostawiam klapy w kolorze aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 27 Października 2022 Autor Share Napisano 27 Października 2022 Jaki to kolor klapy szary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 29 Października 2022 Autor Share Napisano 29 Października 2022 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Listopada 2022 Autor Share Napisano 7 Listopada 2022 To chyba koniec modelu wylał mi się na skrzydło rozpuszczalnik i stopił tworzywo. Powalczę jeszcze ale efekt będzie mizerny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek77 Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 Stopił powierzchnię bo widać że szybko wytarłeś. Myślę że po wyszlifowaniu i wypolerowaniu będzie OK. Tylko nie zapomnij lini podziału napawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 10 godzin temu, chudypiotrek77 napisał: Stopił powierzchnię bo widać że szybko wytarłeś. Myślę że po wyszlifowaniu i wypolerowaniu będzie OK. Tylko nie zapomnij lini podziału napawić Wyszlifowalem i będę odtwarzał linie. Chyba dam radę go uratować przed koszem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Spoko - dasz radę, nie takie babole koledzy naprawiali to i Tobie wyjdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 (edytowane) Całe popołudnie ryłem jutro jeszcze parę kółek. Pytanie czy w drugim skrzydle linii nie trzeba będzie pogłębiać Edytowane 8 Listopada 2022 przez Adamo722 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 10 Listopada 2022 Autor Share Napisano 10 Listopada 2022 Wieczorne malowanki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 Jest git, dajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Cieszy wiadomość że po wypadku nie poddałeś się i lecisz dalej. Trzymam kciuki o udane lądowanie już bez zbędnych przygód po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Czarny preszejding? Na spodzie? Powodzenia w malowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Listopada 2022 Autor Share Napisano 14 Listopada 2022 Pierwszy kolorek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Listopada 2022 Autor Share Napisano 15 Listopada 2022 Tak na świeżo jutro poprawki w niektórych miejscach 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 Lubię tego kolosa, skleiłem go nawet z kartonu w 1:50 w dużym uproszczeniu bo bez środka. Co do malowania. Dużo pracy włożyłeś w ten preshading po czym finalnie na zdjęciu znikł całkowicie pod farbą i powierzchnia wygląda jednolicie. Będziesz coś jeszcze z tym robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 1 godzinę temu, burzatg napisał: Lubię tego kolosa, skleiłem go nawet z kartonu w 1:50 w dużym uproszczeniu bo bez środka. Co do malowania. Dużo pracy włożyłeś w ten preshading po czym finalnie na zdjęciu znikł całkowicie pod farbą i powierzchnia wygląda jednolicie. Będziesz coś jeszcze z tym robił? Myślę że jak farba podeschnie co nieco będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 Na telefonie, faktycznie nie widać tego za bardzo, ale na monitorze kompa widzę w miarę, szczególnie różnice między przodem kadłuba, a resztą. Myślę, że bedzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 Poprawki przed trzecim kolorem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Listopada 2022 Autor Share Napisano 16 Listopada 2022 Trzeci kolor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi