lord_karton Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 49 minut temu, Jostein napisał: No fakt, 158 to dokładnie tyle samo, co 248... A 93 to tyle samo, co 109. Nowa matematyka a la Arma? Szanowny kolego, mój komentarz odnosił się do specyficznych produktów Army i IBG tych z dodatkami 3D. Jeśli dla ciebie słowo "proporcjonalnie" i wyrażenie "dokładnie tyle samo" są ekwiwalentami, to chyba wagary na matmie i języku polskim się nie opłaciły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 7 minut temu, lord_karton napisał: Szanowny kolego, mój komentarz odnosił się do specyficznych produktów Army i IBG tych z dodatkami 3D. Jeśli dla ciebie słowo "proporcjonalnie" i wyrażenie "dokładnie tyle samo" są ekwiwalentami, to chyba wagary na matmie i języku polskim się nie opłaciły. Szanowny kolego z faktami się nie dyskutuje . Jak chcesz coś porównywać ,bądź proszę precyzyjny ! I naprawdę na siłę musicie usprawiedliwiać tych ,,Januszy biznesu"??? ;wszak jesteście po drugiej stronie barykady -litości ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Mogli by wydać F4F-3 skoro wydali już F4F-4 i FM. Obojętnie za ile, byle miał te podstawowe blaszki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 26 minut temu, Lipa napisał: Mogli by wydać F4F-3 skoro wydali już F4F-4 i FM. Obojętnie za ile, byle miał te podstawowe blaszki.... I z tym się zgadzam. Czekam na wczesne wildcaty i komplet martletow... ...koniecznie z blaszkami !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 (edytowane) Blaszki to se możecie zanabyć np. w tym zestawie https://www.mojehobby.pl/products/MIDWAY-DUAL-COMBO-Limited-edition.html Jak się to porównuje z tym nowym wydaniem AH to refleksja sama się nasuwa... zaraz, zaraz, coś tutaj się nie zgadza, aaaaa skala Edytowane 19 Listopada 2022 przez arhtus 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 (edytowane) 2 godziny temu, lord_karton napisał: Szanowny kolego, mój komentarz odnosił się do specyficznych produktów Army i IBG tych z dodatkami 3D. Jeśli dla ciebie słowo "proporcjonalnie" i wyrażenie "dokładnie tyle samo" są ekwiwalentami, to chyba wagary na matmie i języku polskim się nie opłaciły. Szanowny kolego, z wdziękiem omija pan ten prosty fakt, że Cobra bez jakichkolwiek dodatków kosztuje 106 złotych, zaś "Dora" z blachą fototrawioną (bo "gołych" zestawów IBG nie wypuszcza w ogóle) kosztuje 93 złote. Jeżeli w ogóle można tu użyć słowa "proporcjonalne" to tylko łącznie ze słowem "odwrotnie": im mniej w pudełku, tym cena wyższa. Zaś wspomniana Dora, która faktycznie dorównuje ceną wypustom Army to edycja... limitowana, przedstawiająca niszowy model prototypu. A takie już prawo rynku, że edycje limitowane, o dość niskich nakładach, są droższe od tych nielimitowanych. Dwupak "Platzschutzstaffel" od IBG to wydatek 158 złotych, dwupak Cobra plus Wildcat od Army - 248. Tu już nawet odwrotnej proporcjonalności nie da się wypatrzyć nawet przez teleskop. Hubble'a. 90 złotych różnicy. Gdzie tu jakaś proporcjonalność? Edytowane 19 Listopada 2022 przez Jostein 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 Arma podaje cenę jak na obrazku za 2 modele + dodatki 3D -> 223,20 zł gdyby ktoś miał wątpliwości na co patrzę: Martola, Plastmodel i MojeHobby za jeden model IBG + dodatki 3D podają takie seny: Proporcjonalnie te zestawy kosztują tyle samo. Generalnie jednak te ceny mnie nie interesują, interesuje mnie trend, a trend jest wzrostowy i pewnie taki pozostanie (dla ścisłości dodam, że 10-20 zł różnicy w cenie modeli nie robi mi żadnej różnicy przy zakupie detalicznym, przy zakupie hurtowym to zupełnie inna historia, ale ja nie kupuje w hurcie. Jeśli komuś to robi różnicę, to nie moje sprawa ja tu piszę o sobie. Dla mnie to hobby, a nie artykuły pierwszej potrzeby. Nie stać mnie na model Lancastera w 1:32 za kilka tysięcy (3200 Plastmodel) to go nie kupuję i nie jęczę na ten temat w internecie, a jak bym bardzo chciał go mieć, to bym sobie po oszczędzał przez 2 lata i bym go też nie kupił, bo byłby już pewnie o 1000 zł droższy ). Z teleskopem Hubble'a to mam koszulkę i bardzo ją lubię. To tyle trolowania z mojej strony (w tym temacie ). 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 (edytowane) Dwupak od IBG. Nawet bez obniżania ceny dużo tańszy, To tyle w kwestii proporcjonalności A tu mamy Dorę z blachą. A Martola jest dość droga. Można taniej, ale to i tak limitka, nie regularny zestaw, te są tańsze. Edytowane 19 Listopada 2022 przez Jostein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 ja tez troche narzekam, choc do kupowania, to juz nic nie mam Mam za to laciata Iskierke z Army juz na ukonczeniu i bardzo sie z niej ciesze Duzo pracy, duzo poprawiania, ale jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 19 Listopada 2022 Share Napisano 19 Listopada 2022 (edytowane) https://www.mojehobby.pl/products/P-400-ProfiPACK-Edition.htmlhttps://www.mojehobby.pl/products/P-400-ProfiPACK-Edition.html 99zł 1/48. https://www.mojehobby.pl/products/P-39Q-Airacobra-48115907.html arma, 1/72. 101zł. Tak tu tylko zostawię. Tu kaktus, tam kaktus... Natomiast filmik z poprzedniej strony dowodzi, że nasza Arma (lubię bo polska) nie robi 100% idealnych modeli. Edytowane 19 Listopada 2022 przez Herod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Jak się już przebijacie tym, ile i gdzie co kosztuje, to weźcie pod uwagę, że IBG w tym miesiącu podwyższa czy też już podwyższyło ceny (zapamiętało mi się 15%, ale mogę się mylić, rzecz do sprawdzenia), i różnice międzysklepowe z tego właśnie mogą wynikać: jedni jeszcze mają stare ceny, inni już nowe. Eduard, nawiasem mówiąc, też zapowiedział podwyżkę od stycznia - patrz wstępniak: https://www.eduard.com/out/media/distributors/leaflet/leaflet2023-01eng.pdf Oby nie do poziomu cennika USD (który ma pozostać bez zmian), bo wtedy to dopiero niektórzy będą zszokowani (jak ktoś jest ciekawy, niech sobie porówna ceny Edka w polskich i amerykańskich sklepach). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Dzisiaj doszło... Cytat: "W przyszły piątek 25 listopada zaczynamy promocję Black Friday, która potrwa do poniedziałku cyber Monday (28 listopada). Znajdziesz w niej przeceny większości produktów z rabatem nawet do 50% na wybrane modele. Oczekuj na więcej informacji. Nasze prace na kolejnymi modelami trwają w zaciszu narzędziowni. Niestety presja inflacyjna daje się coraz bardziej we znaki. Zdecydowaliśmy się przesunąć wpuszczenie P-51D w skali 1/72 na późniejszy termin. Teraz koncentrujemy się na Hurricane Mk IIc w skali 1/48. Przewidujemy, że będzie gotowy w pierwszym kwartale 2023. Miejmy nadzieję, że nic już nie opóźni wypuszczenia tego modelu." Koniec cytatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Obstawiam Hurri - blisko 200zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 6 godzin temu, arhtus napisał: Obstawiam Hurri - blisko 200zł A ja obstawiam, że Hurri 1/48 z AH będzie lepszy od Hurri 1/32 z Revella 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Godzinę temu, letalin napisał: A ja obstawiam, że Hurri 1/48 z AH będzie lepszy od Hurri 1/32 z Revella A co pozwala wysnuć taki wniosek? Już w przypadku Cobry w 1:72 "miało być, a nie jest" jak śpiewała Urszula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Obstawiam nie całkiem w ciemno. Po tych próbnych wtryskach Revella, to w zasadzie mam pewność. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Cóż, obserwując, co zrobiła Arma w temacie Wildcata i Airacobry w 1:72, to ja mam pewność, że wyjdzie kolejna bardzo droga chała. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) 3 godziny temu, letalin napisał: A ja obstawiam, że Hurri 1/48 z AH będzie lepszy od Hurri 1/32 z Revella Lepszy - gorszy . Dokonujac wyboru i tak wezmę - bo czekam na tego hurka- model z AH. Bo Nasz Producent . Nawet jak będzie róznił sie od "wzorca wyśnionego" brakiem jakichś nitów czy innych pierdółek , wokół których niektórzy robią g....oburze na cały polskojęzyczny internet ( i nie tylko). Edytowane 20 Listopada 2022 przez boberm1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Skoro Arma Hobby wydaję tyle i tylko chały to jakim cudem jeszcze są na rynku ? Niepojęta sprawa to zaiste jest... 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 bo ich lubiom ja, na przyklad, za Iskre.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 Godzinę temu, Jostein napisał: Cóż, obserwując, co zrobiła Arma w temacie Wildcata i Airacobry w 1:72, to ja mam pewność, że wyjdzie kolejna bardzo droga chała. Jestem pewien, że Ty nie będziesz zadowolony, ale ciekawić mnie będzie z jakiego powodu? Będą w każdym razie dwa kółeczka ogonowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 A mi to się marzy żeby w AH spróbowali jeszcze kiedyś z modelem PZL Orlik. Może akurat w PZL, w ramach redukcji, zlikwidowali stanowisko tego idioty, co nie wyraził zgody na robienie modelu... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 21 minut temu, letalin napisał: Jestem pewien, że Ty nie będziesz zadowolony, ale ciekawić mnie będzie z jakiego powodu? Będą w każdym razie dwa kółeczka ogonowe. A, to tym razem przestudiowali coś więcej niż tomik TBiU? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 23 minuty temu, Grzes napisał: idioty, co nie wyraził zgody na robienie modelu... that f.. idiot is sitting in the USA.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 20 Listopada 2022 Share Napisano 20 Listopada 2022 2 minuty temu, BRAVO112 napisał: that f.. idiot is sitting in the USA.... A to nie przypadkiem ziomek z Airbusa nie był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi