Skocz do zawartości

Arma Hobby - zapowiedzi i nowości lotnicze

Roland_Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Mikolaj75 napisał:

Luljan, arhtus - jest bardzo dobra podstępna metoda, aby mieć zestawy Army dokuczając przy tym ich sytuacji finansowej. Należy budować dobre modele. Po tak nikczemnym czynie model należy pokazać na jakimś konkursie. Następnie - w pełnej świadomości niegodziwości - odebrać nagrodę w postaci zestawu Army... Wyobrażacie sobie, jacy oni są wtedy wkurzeni... 😉

No cóż Mikołaj75, Twoje umiejętności modelarskie są dla mnie do pozazdroszczenia , ten wpis już mnie... 

PS

Ale od ogółu serduszko zapewne dostaniesz..

Edytowane przez arhtus

5 minut temu, merlin_70 napisał:

I myślę to  pytanie mój kolega  Luljan od x czasu próbuje wam zadać , ale nie wie jak

A ja mam wrażenie, że nachalnie chce wszystkim wmówić, że nikt absolutnie nie powinien tyle zapłacić. Gdyby chciał skrytykować cenę, zakomunikować, że nie kupi to by to zrobił i zapomniał o temacie. Tymczasem chce jej usprawiedliwiania, wróży smutną przyszłość i ewidentnie nie potrafi nad tym przejść do porządku dziennego.

• Like 3

Merlin przegiąłeś. Jaki normalny mężczyzna pyta swoją partnerkę o to jaki chce kupić samochód? Facet, który nie wie jakie chce auto, wygląda w oczach kobiety na niepełnosprawnego. On ma też wiedzieć jaki ona chce samochód. Jak ktoś, kto nic nie wie o samochodach i kobietach chce dyskutować o cenach? Czegokolwiek. 😉 

• Like 1

Teraz, letalin napisał:

Merlin przegiąłeś. Jaki normalny mężczyzna pyta swoją partnerkę o to jaki chce kupić samochód? Facet, który nie wie jakie chce auto, wygląda w oczach kobiety na niepełnosprawnego. On ma też wiedzieć jaki ona chce samochód. Jak ktoś, kto nic nie wie o samochodach i kobietach chce dyskutować o cenach? Czegokolwiek. 😉 

Ty stykasz się z czymś takim w domu jak wspólny budżet ?? I wspólne racjonalne gospodarowanie środkami ? 

Dobra Łatwiej chodzi o dostawczaka którego kupujecie do wspólnie prowadzonej firmy ? 

6 minut temu, merlin_70 napisał:

Ty stykasz się z czymś takim w domu jak wspólny budżet ?? I wspólne racjonalne gospodarowanie środkami ? 

Dobra Łatwiej chodzi o dostawczaka którego kupujecie do wspólnie prowadzonej firmy ? 

Dobre słowo: "Racjonalne". Kobiety, samochody i hobby. Triada, gdzie mężczyźni mają prawo być nieracjonalni, a kobiety obowiązek uszanowania tego prawa.  Kobieta, która rzuca przedmiotami, gdy jej mężczyzna chce kupić fajne sportowe auto (takie na które go stać, ale to nigdy nie jest racjonalne), nie zasługuje na tego mężczyznę.

Próbuję trochę zmienić płaszczyznę dyskusji, bo z konkretnymi faktami raczej mi nie wyszło🤣

Edytowane przez letalin
  • Like 1

5 minutes ago, TM48 said:

nie potrafi nad tym przejść do porządku dziennego.

No widzisz, a już miałem nadzieję. Przeczytaj mój pierwszy wpis, reszta to kolejne odpowiedzi i reakcje na dyskusję. Nic nie poradzę, taka specyfika rozmowy na forum. Potem znajdź sobie moje reakcje na posty Josteina. To samo jak broniłem ceny 11-ki na niebieskim. 

Wprost nikt nie napisał, że jest tanio to prawda. Ale przyznasz, że wściekła obrona z niewybrednymi uwagami pod moim adresem raczej świadczy o pełnej akceptacji, czyli cena jest Ok. A ja tylko stwierdziłem, że nie i tyle. 

3 minutes ago, letalin said:

Próbuję trochę zmienić płaszczyznę dyskusji, bo z konkretnymi faktami raczej mi nie wyszło

Ale nie musisz być protekcjonalny, chyba że próbujesz się intelektualnie równie ekskluzywnie pozycjonować co Arma swojego Hurka :) :) :) . 

Kończę, bawcie się dziewczyny :) .

• Confused 1

4 minuty temu, letalin napisał:

Dobre słowo: "Racjonalne". Kobiety, samochody i hobby. Triada, gdzie mężczyźni mają prawo być nieracjonalni, a kobiety obowiązek uszanowania tego prawa. 

Próbuję trochę zmienić płaszczyznę dyskusji, bo z konkretnymi faktami raczej mi nie wyszło🤣

Ty nie podajesz faktów jedynie bronisz się przed faktem jakim jest zauważalnie droższa cena modelu z Army . 😀

Ale zwracam Ci honor , że hobbystyczne zakupy włamują się niekiedy z wszelkiej logiki , której inne umysły nie potrafią ogarnąć . Co nie zmienia faktu , że model jest takim samym towarem jak każdy inny tylko my go traktujemy inaczej. 

• Super Moderator

Ja zakończę ową polemikę, dyskutantów finansowych i innych specjalistów zapraszam do odpowiedniego działu na banialuki o cenach kosztach itp itd. kolejne wpisy nie związane z tematem lądują w niebyt a nadgorliwych pisarzy nagrodzę odpoczynkiem od forum!

• Thanks 17

Godzinę temu, Luljan napisał:

Co to są za listwy na kadłubie? To specyfika tej wersji? Czy spływ skrzydła jest istotnie gruby jak to widać czy tylko tak na zdjęciu wyszło? 

tu masz tą "listwę"

image.thumb.png.1224b74462bf7c4def5ffb91c16f44a5.png

edit.

widać na zdjęciach co najmniej 2 zachowanych samolotów wersji IIc, układ odpowiada temu na wypraskach Army (chociaż moim zdaniem - na plastiku nieco bym je starł papierkiem).

Edytowane przez blackriver
  • Thanks 1

2 godziny temu, Luljan napisał:

Co to są za listwy na kadłubie? To specyfika tej wersji? 

W Hurri 1/72 od AH jest już ten element zauważony, ale nie jest zbyt wyraźny. 

Cały kadłub, poza zdejmowanymi panelami na spodzie, był kryty jednym brytem płótna. 

To są listwy mocujące płótno. Po trzy na każdej stronie. Nie było tam szycia do konstrukcji, a taki prostszy sposób. 

Listwy były w formie korytka, w które wciskano płótno i cieńką listewkę, która to płótno klinowała. Na to naklejano pasek płótna.  Z racji, że to ręczna robota, to wyglądało to różnie. Raz to jest b.wyraźne, raz bardzo słabo, szczególnie gdy światło i jakość fotografii nie sprzyja. W każdym razie jest to "fakt w skali" wynikający z konstrukcji samolotu. 

image.thumb.jpeg.c0d3286687aa9f5ee9c55c320650bb42.jpeg

image.jpeg.882d6fe323f84f7113f1c77097d1c3ea.jpeg

Tu strzałkami pokazano te podłużnice z korytkiem do mocowania płótna, trzecia jest wyżej. 

image.jpeg.96e4c51e6b428f230ffe7e3c6118a61c.jpeg

Edytowane przez letalin
  • Like 4
  • Thanks 3

Na moje marne oko na statywie znajduje się model jednokadłubowego samolotu z rozpiętością skrzydeł z pół metra. Ani chybi U-2 bez silników :).

Edytowane przez greatgonzo

28 minut temu, BRAVO112 napisał:

Nowość 1/72 jest widoczna na zdjęciu (stoi na statywie)

czy ktos moze napisac, o jaka nowosc chodzi? Bo ja nawet statywu nie znalazlem...

arma_Fotor.jpg.85eae1ca1825675b18a5db6ca201d05d.jpg

to nie nowość w 1/72 stoi na statywie a zapowiedź nowości nad jaką pracują w 1/72

zresztą Wojtek Bułhak przyznał się w rozmowie z konferansjerem co to ma być - P-51D

Edytowane przez gajowy z wąsami
  • Like 1
  • Thanks 1

A ja tam się cieszę z tego co Arma wypuszcza na rynek.

Robiłem już ich P-51B, Hayate a teraz P-39. Osobiście widzę progres. 

Tego pierwszego składało mi się średnio. Hayate już dobrze, a z Cobrą dobrze się bawię. 

• Like 1

• Greif locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.