Skocz do zawartości

Answer - zapowiedzi i recenzje

kopernik

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, Jostein napisał:

Owszem, ale trzeba uważać na kształt bocznych okien (co najmniej trzy różne warianty) i dwa typy silnika, co skutkowało różnicami kształtu  osłon silnika.

Nie trzeba,  bo to wszystko jest na ramkach. Okna, dwa silniki, jest komplet.

Edytowane przez Qz9

8 minut temu, arhtus napisał:

No ja już robię wstępne rozeznanie w 32

W tej skali to od ręki można startować (choć to właściwie 1:33)

image.png.7baf3a4e509d311e0fde3dd78c8d05dc.png

4 godziny temu, Jostein napisał:

Owszem, ale trzeba uważać na kształt bocznych okien (co najmniej trzy różne warianty) i dwa typy silnika, co skutkowało różnicami kształtu  osłon silnika.

Dobrze wiedzieć ale na rozeznanie  jakie okienka boczne i osłony silnika w jakim malowaniu przyjdzie czas (mam nadzieję) jak zrobią RWd-13 w skali 1/72. 

• Like 1

3 godziny temu, arhtus napisał:

Niestety z wiekiem 72 staje się coraz mniejsze 😑

No i trzeba skoczyć o poziom wyżej do 48😁

Z czasem to mieszkanie staje się coraz mniejsze i trzeba pozbyć się dzieci, aby uzyskać wolną powierzchnię do ekspozycji takiej skali. Pozbyłem się już dzieci z domu, a raczej pozbyłem się domu razem z dziećmi i przyszło mi na starość tułać się w małym mieszkaniu. Pozostaję w 72. 

8 minut temu, kopernik napisał:

pozbyłem się domu razem z dziećmi

W takiej sytuacji pudła i kartony po modelach są jak znalazł :mrgreen:

2 godziny temu, mig napisał:

Dobrze wiedzieć ale na rozeznanie  jakie okienka boczne i osłony silnika w jakim malowaniu przyjdzie czas (mam nadzieję) jak zrobią RWd-13 w skali 1/72. 

Osobiście liczę na kalki na samolot SP-BML "Galkar V" lub SP-ATB (z silnikiem Cirrus Hermes IV).

13 godzin temu, kopernik napisał:

Z czasem to mieszkanie staje się coraz mniejsze i trzeba pozbyć się dzieci, aby uzyskać wolną powierzchnię do ekspozycji takiej skali. Pozbyłem się już dzieci z domu, a raczej pozbyłem się domu razem z dziećmi i przyszło mi na starość tułać się w małym mieszkaniu. Pozostaję w 72. 

Ostatnio poinformowałem córeczkę (skończyła 20-tke) że ma się wyprowadzić bo jej pokój został przeznaczony na modelarnię.  Dziwnie się na mnie popatrzyła. Może  ktoś z kolegów  ma syna. Dorzucę kluczykj od samochodu:)

• Like 1
  • Haha 3

2 godziny temu, flynavy napisał:

Ostatnio poinformowałem córeczkę (skończyła 20-tke) że ma się wyprowadzić bo jej pokój został przeznaczony na modelarnię.  Dziwnie się na mnie popatrzyła. Może  ktoś z kolegów  ma syna. Dorzucę kluczykj od samochodu:)

Kluczyki to trochę mało. Dorzuć samochód. Szukaj zięcia modelarza.

I coś dla miłośników szachownic.

4 godziny temu, Artek82 napisał:

No ja jeszcze Urszulę

To ja coś dla miłośników szachownic i "odwrotkę" jak ze zdjęcia powyżej - biały z czerwonymi ozdobami

image.png.96f3b3f00c1c02a7f80d6456432cfdc0.png

• Like 1

5 godzin temu, DobreMzimu napisał:

Ardpol  72 ci nie leży?

Nad Ardpolem zastanawiałem się jak robiłem RWD-13 z Astera. Temat został odłożony na później i Ardpol zniknął z rynku. Wiem, że tam montaż skrzydeł jest ciężki. Zdecydowanie wolę modele wtryskowe, żywica to ostateczność.

• Thanks 1

15 godzin temu, Grzes napisał:

To ja coś dla miłośników szachownic i "odwrotkę" jak ze zdjęcia powyżej - biały z czerwonymi ozdobami

Coś czuję że na 4-5 szt. się skuszę :hmmm: 

Nerkę sprzedam, nerkę...  :miecz:

• Like 2