Qz9 Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 (edytowane) 18 godzin temu, Slawek_26869 napisał: Zapowiadają również wersję RWD-13S Przecież jest na tym zdjęciu, pierwszy kadłub z lewej. Edytowane 16 Listopada 2024 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 (edytowane) 39 minut temu, Jostein napisał: Owszem, ale trzeba uważać na kształt bocznych okien (co najmniej trzy różne warianty) i dwa typy silnika, co skutkowało różnicami kształtu osłon silnika. Nie trzeba, bo to wszystko jest na ramkach. Okna, dwa silniki, jest komplet. Edytowane 16 Listopada 2024 przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 22 minuty temu, Qz9 napisał: Przecież jest na tym zdjęciu, pierwszy kadłub z lewej. Mea culpa nie przyjrzałem się za dokłądnie ramkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 3 minuty temu, Slawek_26869 napisał: nie przyjrzałem się za dokłądnie ramkom jak bedzie 72 to bedziemy sie przygladac... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 7 minut temu, BRAVO112 napisał: jak bedzie 72 to bedziemy sie przygladac... No 48 treż mnie trochę kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 (edytowane) Niestety z wiekiem 72 staje się coraz mniejsze No i trzeba skoczyć o poziom wyżej do 48 Edytowane 16 Listopada 2024 przez arhtus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 5 minut temu, arhtus napisał: No i trzeba skoczyć o poziom wyżej do 48 Albo i do skali dla niedowidzących, czyli 1:32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 (edytowane) No ja już robię wstępne rozeznanie w 32 Edytowane 16 Listopada 2024 przez arhtus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 8 minut temu, arhtus napisał: No ja już robię wstępne rozeznanie w 32 W tej skali to od ręki można startować (choć to właściwie 1:33) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 7 minut temu, Grzes napisał: W tej skali to od ręki można startować (choć to właściwie 1:33) Mam do dzisiaj, bardzo dobrze opracowany model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 4 godziny temu, Jostein napisał: Owszem, ale trzeba uważać na kształt bocznych okien (co najmniej trzy różne warianty) i dwa typy silnika, co skutkowało różnicami kształtu osłon silnika. Dobrze wiedzieć ale na rozeznanie jakie okienka boczne i osłony silnika w jakim malowaniu przyjdzie czas (mam nadzieję) jak zrobią RWd-13 w skali 1/72. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 Mam nadzieję że będzie wojenny Hiszpan i Rumun. Może być jeszcze Żyd albo Jugol. A na dobry początek piękny nasz RWD-13S: Zdjęcie z archiwum NAC 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Listopada 2024 Autor Share Napisano 16 Listopada 2024 3 godziny temu, arhtus napisał: Niestety z wiekiem 72 staje się coraz mniejsze No i trzeba skoczyć o poziom wyżej do 48 Z czasem to mieszkanie staje się coraz mniejsze i trzeba pozbyć się dzieci, aby uzyskać wolną powierzchnię do ekspozycji takiej skali. Pozbyłem się już dzieci z domu, a raczej pozbyłem się domu razem z dziećmi i przyszło mi na starość tułać się w małym mieszkaniu. Pozostaję w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 8 minut temu, kopernik napisał: pozbyłem się domu razem z dziećmi W takiej sytuacji pudła i kartony po modelach są jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 16 Listopada 2024 Share Napisano 16 Listopada 2024 2 godziny temu, mig napisał: Dobrze wiedzieć ale na rozeznanie jakie okienka boczne i osłony silnika w jakim malowaniu przyjdzie czas (mam nadzieję) jak zrobią RWd-13 w skali 1/72. Osobiście liczę na kalki na samolot SP-BML "Galkar V" lub SP-ATB (z silnikiem Cirrus Hermes IV). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Listopada 2024 Share Napisano 17 Listopada 2024 W dniu 16.11.2024 o 12:22, Grzes napisał: No, ja myślę, bo bardzo atrakcyjnych malowań tego samolotu moc No ja jeszcze Urszulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 17 Listopada 2024 Share Napisano 17 Listopada 2024 13 godzin temu, kopernik napisał: Z czasem to mieszkanie staje się coraz mniejsze i trzeba pozbyć się dzieci, aby uzyskać wolną powierzchnię do ekspozycji takiej skali. Pozbyłem się już dzieci z domu, a raczej pozbyłem się domu razem z dziećmi i przyszło mi na starość tułać się w małym mieszkaniu. Pozostaję w 72. Ostatnio poinformowałem córeczkę (skończyła 20-tke) że ma się wyprowadzić bo jej pokój został przeznaczony na modelarnię. Dziwnie się na mnie popatrzyła. Może ktoś z kolegów ma syna. Dorzucę kluczykj od samochodu:) 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Listopada 2024 Share Napisano 17 Listopada 2024 Godzinę temu, Artek82 napisał: No ja jeszcze Urszulę Proszsz : Zdjęcia z archiwum NAC 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 17 Listopada 2024 Share Napisano 17 Listopada 2024 17 godzin temu, mig napisał: Dobrze wiedzieć ale na rozeznanie jakie okienka boczne i osłony silnika w jakim malowaniu przyjdzie czas (mam nadzieję) jak zrobią RWd-13 w skali 1/72. Ardpol 72 ci nie leży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 17 Listopada 2024 Share Napisano 17 Listopada 2024 2 godziny temu, flynavy napisał: Ostatnio poinformowałem córeczkę (skończyła 20-tke) że ma się wyprowadzić bo jej pokój został przeznaczony na modelarnię. Dziwnie się na mnie popatrzyła. Może ktoś z kolegów ma syna. Dorzucę kluczykj od samochodu:) Kluczyki to trochę mało. Dorzuć samochód. Szukaj zięcia modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 17 Listopada 2024 Share Napisano 17 Listopada 2024 Już było takie "Wesele" na samochód i coś nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Listopada 2024 Share Napisano 17 Listopada 2024 I coś dla miłośników szachownic. 4 godziny temu, Artek82 napisał: No ja jeszcze Urszulę To ja coś dla miłośników szachownic i "odwrotkę" jak ze zdjęcia powyżej - biały z czerwonymi ozdobami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Listopada 2024 Share Napisano 17 Listopada 2024 5 godzin temu, DobreMzimu napisał: Ardpol 72 ci nie leży? Nad Ardpolem zastanawiałem się jak robiłem RWD-13 z Astera. Temat został odłożony na później i Ardpol zniknął z rynku. Wiem, że tam montaż skrzydeł jest ciężki. Zdecydowanie wolę modele wtryskowe, żywica to ostateczność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 18 Listopada 2024 Share Napisano 18 Listopada 2024 15 godzin temu, Grzes napisał: To ja coś dla miłośników szachownic i "odwrotkę" jak ze zdjęcia powyżej - biały z czerwonymi ozdobami Coś czuję że na 4-5 szt. się skuszę Nerkę sprzedam, nerkę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Listopada 2024 Share Napisano 20 Listopada 2024 Bies w barwach aeroklubowych ze strony Answera zrobiony przez Tomasza Jatczaka. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi