krn78 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) Zachęcony wpisami kolegów na temat Procona PS-289, zdecydowałem się na zakup takiego. Cena, łącznie z kosztami wysyłki, wyniosła coś ponad 12kjenów. Kupiłem, otrzymałem email z Pay ID, na stronie widnieje informacja że 'Payment is expected'... Jeśli nie zapłacę do czternastego listopada, anulują transakcję. Tego się nie boję, bo najwyżej kupię raz jeszcze, ale hmm... chciałbym zapłacić, więc... Jak zapłacić? Edit: problem się rozwiązał. Omyłkowo (jak to początkujący) zaznaczyłem metody płatności dostępne tylko w Kraju Kwitnącej Wiśni. Kupiłem raz jeszcze, zapłaciłem kartą, anulowałem poprzedni zakup... i koniec. Edytowane 9 Listopada 2022 przez krn78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 Koniecznie daj znać jak dojdzie, czy Ci „złapali” przesyłkę czy oclili, owacili i „opakowali” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziu_82 Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) Ja wczoraj odebrałem przesyłkę z Japonii z AmiAmi - tutaj informacja jak to przebiegło: 15 godzin temu, radziu_82 napisał: Tak z ciekawości dla zainteresowanych, to dzisiaj właśnie mi przyszedł Procon PS-289 zamówiony w AmiAmi. Trwało to 2,5 tygodnia od momentu zamówienia i kosztowało mnie po przeliczeniu 382 zł za aerograf z kosztami przesyłki (przesyłka lotnicza rejestrowana) oraz 90,50 zł ceł i innych vatów płatnych przy odbiorze na poczcie. Edytowane 9 Listopada 2022 przez radziu_82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 9 Listopada 2022 Autor Share Napisano 9 Listopada 2022 Trochę zachęciło mnie właśnie to, co przeczytałem w tym i drugim, podobnym, wątku. Ja zapłaciłem około 400PLN (+/- 2PLN). Cła i inne pierdoły - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 Na Amazonie Japan nie płaci sie cła i vatów bo vat i cło jest wliczone w cene. i przesyłka leci DHL Express przez niemcy w 3 dni do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) @krn78 Czekajcie! To którą płatność trzeba zaznaczyć w zamówieniu? Bo wybrałem tą gdzie pisze o płatnościach internetowych - w sumie 1 pozycja. Potem było jakieś: pay pay itp...w sumie chyba 3... Podałem numer karty - czekam na e-maila. Boszzzz jaki człek tępy... Edytowane 9 Listopada 2022 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 @krn78 @DamianosPL Chyba przeszło... Wybrałem metodę płatności - kartą debetową - dodałem kartę i teoretycznie zamówienie złożone. Jak długo mniej więcej dostaje się maila z danymi do płatności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) @myszatyAutomatycznie pobiera kase z konta kiedy zamówienie zostanie wysłane. Jesli podane są dane karty debetowej. Mam podpięta karte tam Mastercarda to autoamtycznie mi bierze gdy wysylaja produkt. Edytowane 9 Listopada 2022 przez DamianosPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 @DamianosPL acha! Kasa dopiero jak wysyłają? No to luzzzz - dzięki- już myślałem że coś skopałem. No to czekamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 10 Listopada 2022 Autor Share Napisano 10 Listopada 2022 Podaję, na prośbę kolegi _OldMan_, link do produktu. https://www.amazon.co.jp/gp/product/B0030AO94U/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1 Swoją drogą, ja też nie znalazłem go sam, ale ktoś (niestety nie pamiętam kto) wrzucił ten link tutaj, na forum. Odbiór mam 18 listopada, jeśli wierzyć trackingowi na stronie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 Po podpięciu karty do konta automatycznie pobrało kasę. Order już jest shipped today - arriving ma być 17.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Leeeeeciiiìiii opuścił Tokyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 Przez Hong-Kong dotarł aerek już do Lipska w DE. Tracking wzorowy muszę przyznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 Dotarł... Dzięki chłopaki - @DamianosPL @zaruk i @krn78. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 Ile definitywnie za niego zapłaciłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 Ho,ho,ho! To teraz Rochu piękne modele będzisz robił. Taka fukawa to istne wunderwaffe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 (edytowane) 5 minut temu, abtb napisał: Ho,ho,ho! To teraz Rochu piękne modele będzisz robił. Taka fukawa to istne wunderwaffe! Sama pomaluje...nawet nie trzeba będzie farb rozrabiać . Ten mój adler już definitywnie był nieprzewidywalny.... Całkowity koszt to 406, 95 zł. Edytowane 14 Listopada 2022 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 Coraz taniej. Zgodnie ze światowymi trendami. Ja jestem bardzo zadowolony ze swojego nabytku. Bierz się zatem do roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 15 Listopada 2022 Autor Share Napisano 15 Listopada 2022 (edytowane) Mój przyszedł dziś, mam go od godziny. Żadnych dodatkowych opłat :) Edit: ja jednak zapłaciłem 423PLN. Muszaty: jeśli możesz, zamieść link do swojego produktu, bo wygląda na to, że zapłaciłeś mniej Niech się i inni nacieszą. Edytowane 15 Listopada 2022 przez krn78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 15 Listopada 2022 Share Napisano 15 Listopada 2022 To ten sam link - to chyba kwestia kursów i kosztów przewalutowania w banku. Ja mam 3% jeżeli płacę z konta złotówkowego. Gdybym miał walutowe to było by jeszcze 12 zł mniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 25 Listopada 2022 Share Napisano 25 Listopada 2022 Pochwalę się i ja swoim zakupem. Zamawiany w zeszły piątek PS-270 dzisiaj przyszedł. Całkowity koszt to 394zł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetinz Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 Podziękowania dla osoby/osób, które podzieliły się linkiem do amazona. We wtorek zamówiłem, dzisiaj PS-289 dotarł. Całkowity koszt - 406,5 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 I za takie pieniądze to jest dobry zakup a nie chore ponad 700zł u nas. Swoja drogą widać teraz, czemu jest takie lobby na tego procona, skoro takie marże mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Lobby nie lobby, ale brakuje większej oferty w środku stawki? Albo chińczyk - potem ultra/sparmax - potem długo długo nic i reszta. Top wiadomo iwata.... Choć nawet fine art zestawem potrafi przebić magiczne 300zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Dotarł i do mnie chociaż nie powiem z płatnością męczyłem się prawie tydzień - Amazon nie chciał ściągnąć środków z karty wirtualnej. Koniec końców wyszedł niecałe 399 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi