krys Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 Przedstawiam zdjęcia PZL-11C wykonane 26czerwca w Muzeum Lotnictwa w Krakowie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKD4GA Posted July 31, 2008 Share Posted July 31, 2008 Super ! [Edit:] Ino deczko malo ostre te fotki... Pozdr. Pawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krys Posted August 1, 2008 Author Share Posted August 1, 2008 [Edit:] Ino deczko malo ostre te fotki... Aparat 2mln pikseli + trzęsące ręce i tak wychodzi , teraz już mam trochę lepszy aparat(5,1mln). Za rok jak będę to znowu narobię zdjęć i dużo lepszych , do tego czasu kto inny jeszcze wstawi fotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spit Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 Cześć Przyda się przyda. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krys Posted July 3, 2009 Author Share Posted July 3, 2009 "]Za rok jak będę to znowu narobię zdjęć i dużo lepszych , I tak zgodnie z obietnicą nowe fotki [robione 26.6.2009 również z Krakowa ], jeśli dla kogoś za duże [1500x1125pikseli, a te przedstawiające sylwetkę 2000x1500], to niech sam sobie pomniejszy, a jak za małe, to pisać na PW [oryginały mają 3072x2304pikseli], to chętnie prześlę [ew. bym wstawił na jakiś serwer w rar'u do pobrania] I tyle zdjęć P-11. PS Następny w kolejce do wgrania jest MIG-29, ale to potrwa...[jakieś 330zdjęć....] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Piękny materiał. Dzieki. Może zmobilizują mnie, żebym skończył ze swoim P.11, bo jakoś nie mam serca do niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robo Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 ...mozesz cos napisac o tym samolociku ,czy to jest wierna kopia czy tez odbudowany model ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JW Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 wierny oryginał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted July 23, 2009 Share Posted July 23, 2009 Tylko dlaczego w osobnym wątku skoro jeden już jest? Przenoszę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rizzi GT Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Egzemplarz P.11c o którym wyżej mowa był obecny na AIRSHOW Radom 2009. W chwili wolnej wrzucę trochę fotek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ceslaus Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Witam poszukuję jakiś danych odnośnie schematu malowania PZL P.11c zimą. Trudno mi bowiem uwierzyć, by ktokolwiek przy zdrowych zmysłach latał oliwkową jedenastką w grudniu czy styczniu, gdy zima w pełni, a pułaszczak na tle białej ziemi wygląda jak przepiękna (i łatwa do strącenia!) zielonkawa plama. Z czasów mojej przyjaźni z "Szturmownikiem" zostało mi coś takiego Zaznaczam że moja jedenasteczka (K.O.P z Modelcrafta) była by z szachownicami, znaczkiem Korpusu Ochrony Pogranicza i osobistym emblematem pilota. A wiec, czy ktoś dysponuje zdjęciem etc. Jedenastki zimą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 A w zimie 39 to już P.11 chyba nie używali... Po za tym od góry były tylko oliwkowe, a działa były na dole, czyli Niemcy widzieli je od spodu gdzie były pomalowane na niebiesko co automatycznie zlewało się z niebem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ceslaus Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Dobrze, rozumiem, że w grudniu nie używali, ale na miły Bóg, jakie było ZIMOWE malowanie PZL P.11c? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellvis Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 takie jak letnie??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ceslaus Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Zdaję sobie sprawę z tego powyższego. Tym niemniej dziękuję za odpowiedź. W każdym razie nie lubię jak samolot jest taki sam jak niemal każdy inny model, więc chyba jednak nadam mu "własny schemat malowania", a za jakiś czas złożę inny, który pomaluję już poprawnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 wierny oryginałDzieki Hermanowi G. I nie tylko ten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśko2002 Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 Po tym muzeum oprowadzał mnie kolega mojego dziadka , pan Jan Hofmann, który jest pasjonatem lotnictwa , i o samej P11 opowiadał z półtorej godziny! Jeśli znajdę zdjęcia innych samolotów, to na pewno wrzucę. Z tego co wiem, to ten egzemplarz jest nie tylko oryginałem, ale jest rownież sprawny.(oczywiście nie lata ,ale silnik działa )serdecznie pozdrawiam i polecam to muzeum! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Zapraszam na nietypowy, bo filmowy "walkaround" P.11c. Może Was zaciekawić, bo samolot dopiero co został odnowiony, dzięki czemu ma błyszczącą nowością powłokę lakierniczą oraz inne kołpaki niż na wcześniej wstawionych zdjęciach. Może dojrzycie więcej różnic ;) https://www.youtube.com/watch?v=MalsGRc3hB8&ab_channel=BigModeller Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Ma po prostu nowe koła a nie tylko kołpaki. Te z resztą podkradziono z CSS-13 ale przynajmniej z daleka przypominają oryginały. Poprzednie mocno raziły współczesnością. Poza tym pod płozą ogonową została dołożona rolka, więc samolot może się toczyć z godnością po betonowych płytach lotniska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiCK Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Mogę zadać pytanie? Mam numer 9 Wielkiego Leksykonu Uzbrojenia o P.11, jest tam na stronie 40 zdjęcie 9 maszyn z 111. Eskadry Myśliwskiej, widać wyraźnie że krawędź natarcia oraz końcówki skrzydeł a także stery wysokości i kierunku mają jaśniejszy odcień, czy to tylko takie złudzenie czy rzeczywiście miejscami mógł być inny odcień? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
net_sailor Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 W tych jaśniejszych miejscach pokrycie było wykonane z gładkiej blachy, a pozostałe z blachy drobnożłobkowanej. Stąd mylne wrażenie różnicy kolorów z powodu różnicy w sposobie odbicia światła. W rzeczywistości to była ta sama farba - dość błyszcząca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Zaciekawiłeś mnie tymi kołami. Dlaczego są one sztukowane z innch samolotów, oryginalne zostały gdzieś zdemontowane i zagubione? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziobak Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Gdzieś czytałem że podczas postoju w trakcie transportu zdemontowanej jedenastki do muzeum, mijała ją kolumna maszerujących radzieckich żołnierzy, którzy ukradli koła żeby z opon zrobić sobie nowe podeszwy do butów. Nie mam pojęcia czy to prawda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duży Modelarz Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariucha Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Ona miała nieoryginalne koła już w muzeum w Berlinie. Niemcy założyli jej koła zdaje się od BF-109 i na nich stała też w Polsce przez lata. Teraz ma koła z CSS-13, bardziej przypominające oryginalne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts