abtb Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Ochom i achom końca nie ma ale ja się pytam kulturalnie - co z tą szachownicą? Będziesz Rochu kupował drugi model dla jednej kalki czy postawisz stosowną stroną do ściany na półce żeby nie było widać? Edytowane 21 Listopada 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Chyba to drugie - tam jest tyle szuwaksów że jak oderwe to do żywego....i tak do ściany...całość zalakierowana tamką semiglosem a ta cholera dobrze trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 34 minuty temu, myszaty napisał: tam jest tyle szuwaksów że jak oderwe to do żywego. Jak masz drugą kalkomanie to nie musisz nic urywać, wystarczy podziałać papierem ściernym albo .......... namalować nową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Spróbuje spolerować - ilość lajków zobowiązuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 W dniu 20.11.2022 o 10:48, abtb napisał: czy odwrócona szachownica na prawej stronie kadłuba jest ok? 4 godziny temu, abtb napisał: co z tą szachownicą? No patrzcie go, jaki zawzięty ten bielszczanin, nie odpuści. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 (edytowane) Tak jak czułem - zlazło do zera Nadal wersja do ściany zobowiązuje. A i tak będzie do ściany Edytowane 21 Listopada 2022 przez myszaty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 O żesz ty orzechu, aż zęby bolą. Teraz to już musisz zedrzeć wszystko do lini podziałowych, wyszlifować i wymalować w tym prostokącie wszystko od nowa. Szlifowanie/wygładzanie tego co jest teraz jest zupełnie bez sensu - po pomalowaniu będą schody i strasznie oczo.....ne to będzie. Na prawo zdzieraj do pionowej lini, w lewo skończ za lukiem, z góry to sie samo wydarło do linii, a z dołu też masz praktycznie do linii. Godzina roboty i będzie wyklepane i wymalowane. Rochu - wierzę w ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Nie jest źle - adlerek stanął na wysokości zadania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Ale pod lukiem........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Dam temu dobrze wyschnąć i się poprawi. Mam takie filce na patyczkach porobione i one dość dobrze wygładzają takie kratery. Tylko że niewygodnie na teoretycznie gotowym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 8 minut temu, abtb napisał: Ale pod lukiem....... eee tam, lata 40. i zwykłe ślady użytkowania samolotu z podmalówkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Zrób zdjęcie z metra i pokaż. Na pewno nikt się nie przyczepi bo nic nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Bo nie widać... To było ekstraordynaryjne zbiżenie dla Wuja @abtb... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Powiedz prawdę, miałeś zrobione 2, jeden z błędem, żeby sprawdzić czy się zorientują. Teraz tylko szybka podmiana do zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 13 godzin temu, myszaty napisał: Krótka lufa działka - nie wystaje z kołpaka śmigła. Ciekawe czy to ta sama Cobra ... A to nie Jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Oj, tego to nie wiem, zdjęcie jest z książki którą ostatnio @Grzes gdzieś zdobył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Listopada 2022 Share Napisano 21 Listopada 2022 Godzinę temu, Wymysl napisał: A to nie Jak? No właśnie też się nad tym zastanawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 Dobra, kto mnie oświeci? Po co są w modelach Army wewnątrz kadłuba takie grube bolce przeważnie po 6 szt. A, zapomniałbym, myszaty, bardzo podoba mi się Twoja wizja(pomimo wtopy z szachownicą) tego samolotu, ja jednak chyba jak już to zrobię z kolorową kitą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 16 minut temu, jmx62 napisał: Dobra, kto mnie oświeci? Po co są w modelach Army wewnątrz kadłuba takie grube bolce przeważnie po 6 szt. Technologiczne - przytrzymuja wypraskę przy rozsuwaniu formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Listopada 2022 Share Napisano 26 Listopada 2022 (edytowane) Dzięki. Czyli przy klejeniu modelu nie mają znaczenia. A w modelach innych firm tego nie widziałem. Edytowane 26 Listopada 2022 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Listopada 2022 Autor Share Napisano 26 Listopada 2022 5 godzin temu, jmx62 napisał: Czyli przy klejeniu modelu nie mają znaczenia. Trzeba usunąć bo zawadzają. Ale łatwo idzie - nie ma opcji by coś uszkodzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 W dniu 21.11.2022 o 18:10, myszaty napisał: Tak jak czułem - zlazło do zera Nadal wersja do ściany zobowiązuje. A i tak będzie do ściany O, i takie podejście to ja szanuję i cenię. Jak mawiał mój znajomy lekarz, w tym fachu cenna jest odwaga i pewna ręka. Najwiekszą wartość poznawaczą ma eksperyment na żywym organiżmie, a największą satesfakcję daje operacja bez znieczulenia! @zaruk , prawda? Nie takie rzeczy po pijaku z teściem żeśmy pod Stalingradem operowali... Amputo w Migu Operacja... siedzenia u Lorda Harrego: Ten sam pacjent, chirurgia podbródka: I jeszcze zadnia strona Lorda: Pacjenci przeżyli, (twierdzą, że) czują się dobrze. Michał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 Twardym cza być - nie mientkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 A że tak spytam skromnie, czemu nie nakleić nowa kalkę na tamtą starą ino dobrze ją okrẹcić? A nie jakieś zdrapywanie.... poco i naco to? Podoba mi siẹ jak ta galeria ewoluuje w stronę warsztatu no i samolocik też taki zgrabny i ładny, nie jak te amerykanskie latajace cysterny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 41 minut temu, alienus napisał: że tak spytam skromnie, czemu nie nakleić nowa kalkę na tamtą starą ino dobrze ją okrẹcić Grubość powłok na modelu - kalka + nowy lakier za bardzo się odznaczała - więc była próba zeszlifowania starej szachownicy ale bezbarwny (akryl na wodzie) zaczął się ciągnąć pod papierem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi