Skocz do zawartości

Bell P-39Q Airacobra 1/72 AH

myszaty

Rekomendowane odpowiedzi

Ochom i achom  końca nie ma ale ja się pytam kulturalnie  - co z tą szachownicą?  Będziesz Rochu kupował drugi model dla jednej kalki czy postawisz stosowną stroną do ściany na półce żeby nie było widać?

Edytowane przez abtb

O żesz ty orzechu, aż zęby bolą. Teraz to już musisz zedrzeć  wszystko do lini podziałowych, wyszlifować i wymalować w tym prostokącie wszystko od nowa. Szlifowanie/wygładzanie  tego co jest teraz jest zupełnie bez sensu - po pomalowaniu będą schody i strasznie oczo.....ne to będzie. Na prawo zdzieraj do pionowej lini, w lewo skończ za lukiem, z góry to sie samo wydarło do linii, a z dołu też masz praktycznie do linii. Godzina roboty i będzie wyklepane i wymalowane. Rochu - wierzę w ciebie :super:

Dobra, kto mnie oświeci? Po co są w modelach Army wewnątrz kadłuba takie grube bolce przeważnie po 6 szt.

A, zapomniałbym, myszaty, bardzo podoba mi się Twoja wizja(pomimo wtopy z szachownicą)  tego samolotu, ja jednak chyba jak już to zrobię z kolorową kitą.

W dniu 21.11.2022 o 18:10, myszaty napisał:

Tak jak czułem - zlazło do zera :szczerbol:

Nadal wersja do ściany zobowiązuje.16690505623604687537800443717958.thumb.jpg.b45348372fb89da7e5672ef6418c349c.jpg

A i tak będzie do ściany

O, i takie podejście to ja szanuję i cenię. Jak mawiał mój znajomy lekarz, w tym fachu cenna jest odwaga i pewna ręka.

Najwiekszą wartość poznawaczą ma eksperyment na żywym organiżmie, a największą satesfakcję daje operacja bez znieczulenia! @zaruk , prawda?

Nie takie rzeczy po pijaku z teściem żeśmy pod Stalingradem operowali...

Amputo w Migu

5Ss6gHc.jpg

Operacja... siedzenia u Lorda Harrego:

RSCN1074.JPG

Ten sam pacjent, chirurgia podbródka:

DSCN1148.JPG

I jeszcze zadnia strona Lorda:

model%252520009.jpg

Pacjenci przeżyli, (twierdzą, że) czują się dobrze.

Michał

😜   :haha:

• Haha 1

A że tak spytam skromnie, czemu nie nakleić nowa kalkę na tamtą starą ino dobrze ją okrẹcić? A nie jakieś zdrapywanie.... poco i naco to?

Podoba mi siẹ jak ta galeria ewoluuje w stronę warsztatu 😀  no  i samolocik też taki zgrabny i ładny, nie jak te amerykanskie latajace cysterny 😜 

Pozdrawiam 

41 minut temu, alienus napisał:

że tak spytam skromnie, czemu nie nakleić nowa kalkę na tamtą starą ino dobrze ją okrẹcić

Grubość powłok na modelu - kalka + nowy lakier za bardzo się odznaczała - więc była próba zeszlifowania starej szachownicy ale bezbarwny (akryl na wodzie)  zaczął się ciągnąć pod papierem....