Konrad-Ciba Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia Witam oglądaczy. Dziś zakończyłem budowę tego Pz. Kpfw. IV Ausf. G z Dragona. Jak widać na fotogramach, model został złożony prawie prosto z pudła, z małymi dodatkami. Czas na montaż gąsienic z panzerwerkdesign. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia Delikatny wash na zimmericie Beob, gotowego już definitywnie na obicia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia Ferdek będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia Gąsienice zmontowane. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Fajnie się prezentują. Szkoda, że cena zaporowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 31 Stycznia Autor Share Napisano 31 Stycznia 40 minut temu, don napisał: Fajnie się prezentują. Szkoda, że cena zaporowa. 145zł jak na gąski w druku 3D to według mnie optymalna cena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Cóż, wydać na gąski tyle co za cały model ?( w przybliżeniu). Jak kogoś to rajcuje, niech się bawi. I tak błocisko ukryje detale. Może lepiej pobawić się w modelarza i z zestawowych zrobić coś przyzwoitego? No ale to moja subiektywna opinia, bo zwyczajnie mnie nie stać na takie ekstrawagancje. Więc bawię się w modelarza i Ci kibicuję. 3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia (edytowane) To tak jak z automatem w aucie. Każdy lubi pomachać dźwignią dopóki nie pojedzie automatem, a potem już nie chce wracać. Od kiedy ja kupiłem pierwsze gąsienicę od T-Rex też już głównie podmieniam. Jasne że można obrabiać gumiaki albo nawet zestawowe ogniwka, ale to co prezentuje druk 3D to jest kosmos. To jest hobby- wypadkowa wielu czynników- zapału, zdolności, czasu, niestety też pieniędzy. Jak dla mnie, warto, dla innych pewnie nie- i każdy ma rację <emotka browara, której nie da się wstawić na telefonie> Konrad- moje zdanie znasz- super, jedziesz dalej. Jestem Twoim fanem. Edytowane 31 Stycznia przez Radek Filipek 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego (edytowane) Z kronikarskiego obowiązku - zakupy. Churchill za jedyne 349zł a drugiego już biorę na warsztat. Edytowane 2 Lutego przez Konrad-Ciba 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego Przemek podesłał kolejne świetne gąsienice. Tutaj już złożone na Panzer IV. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego (edytowane) Nocna zmiana, po pracy, z Selbstfahrlafette dobiegła końca. Już 03:30. Model ma dosyć fajny silnik, szkoda, że będzie on niewidoczny. Koła prawie gotowe po szlifowaniu. Dobrej nocy. Edytowane 3 Lutego przez Konrad-Ciba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Postęp przy Flak 18 Selbstfahrlafette. Dzisiejszego dnia skupiłem uwagę na przygotowaniu części podwozia do klejenia. Niektóre elementy wymagały szpachlowania, trzeba to teraz wyszlifować. To bardzo złożony model, posiadający sporo elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego Aktualnie. Trzy pierwsze gotowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego 7 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Aktualnie. Trzy pierwsze gotowe. No to ci ich jeszcze trochę w kolejce zostało..:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego 7 godzin temu, piotrkur napisał: No to ci ich jeszcze trochę w kolejce zostało..:-) Przez całe modelarskie życie chciałem mieć w miarę fajne modele na półce. Teraz gdy wróciłem do hobby, mam na to jakieś finanse a moje modele dla mnie (przynajmniej) są akceptowalne, półki powoli zaczęły się wypełniać - po prostu fajnie sobie wstać z rana i popatrzeć na miniatury, skończone czy nie - stoją. Może przez to mam tyle modeli na warsztacie. Sam nie wiem. Planuję dostawić 3 biurko i mieć kolejny mały grajdołek na klejenie nowych zestawów. Póki co sobie jeszcze chyba zacznę zimowego Pz. IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Ty się pierdolami nie zajmuje tylko weź się za most Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego Nie ma szans na to narazie Piotrek. Trzeba będzie gablotę na zamówienie zrobić na niego. Póki co sobie robię 18 i pewnie Tygrysa dziś ruszę po nocnej zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Ale masz wydajność Konrad. Zazdraszczywuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego Dzięki Paweł. Tymczasem nie chce mi się narazie szlifować szpachli na ramie Flaka 18 więc robiłem dziś przy Tygrysie i Pz. II. Jeżeli chodzi o pierwszy model nie dużo zostało do końca budowy. Muszę tylko kupić gniazdo do anteny wraz z samą anteną oraz pewnie boczne błotniki z PE. Będzie to bardziej luźna interpretacja niż model ze zdjęć. Powiem szczerze, źe chętnie bym zrobił teraz późnego Tygrysa I. Co zaś Pz. II się tyczy, został on przygotowany pod elementy PE oraz kilka żywic. Muszę jeszcze wstawić parę wstawek z poliestru. Pozdrawiam. K. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Tempo budowy budzi mój podziw, zwłaszcza, że w Twoim przypadku szybko nie znaczy byle jak. Wręcz przeciwnie - modele wyglądają świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego 9 minut temu, tenzan napisał: Tempo budowy budzi mój podziw, zwłaszcza, że w Twoim przypadku szybko nie znaczy byle jak. Wręcz przeciwnie - modele wyglądają świetnie. Dziękuję, to miło czytać takie komentarze. Podwozie Selbstfahrlafette prawie gotowe, brakuje jedynie tłumików oraz kilku mniejszych elementów. Gąsienice z zestawu nie są najlepsze, będę się starał je wymienić o ile znajdę takowe na rynku. Szkoda, że nie ma żadnych zamienników kół do tego ciekawego pojazdu. Dobranoc. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego Trochę czasu minie do następnej aktualizacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego Jedna strona gotowa. Gąsienice jak zwykle z panzerwerkdesign.com.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego 4 godziny temu, Konrad-Ciba napisał: Trochę czasu minie do następnej aktualizacji. No całe 2 godziny minęły Zdjęcia telefonem robisz, czy aparatem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego One normalnie są ruchome bo widzę, że szpilki oddzielnie ? Zawsze jakaś alternatywa dla Friul. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi