Thalgonis Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Czółko, poniżej dosyć rzadki na forach model - bo to shortrun. Model „po przejściach” podczas finalizowania projektu, dlatego spodu nie pokazuję (nie udało się tego naprawić tak jak być powinno). Sam samolocik (a raczej latająca krowa - rozpiętość taka jak He 111) był podstawowym samolotem morskim Luftwaffe, właśnie wersja B. Edytowane 7 Stycznia 2023 przez Thalgonis 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 Tak rzadkie i atrakcyjne tematy wymagają dopieszczenia do końca. Model mi się podoba, choć zdjęcia nie pozwalają za wiele zobaczyć. Linka anteny mi doskwiera - kłóci się z filigranowymi drabinkami. Za to kompozycja kamuflażu z bielą jest ciekawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Całość bardzo przyjemna, a góra robi robotę - fajnie pomalowany i nieprzesadnie zużyty. 11 minut temu, Mikolaj75 napisał: Linka anteny mi doskwiera - kłóci się z filigranowymi drabinkami. Mikołaj już pisał o lince, a ja zastanowiłbym się przy kolejnych modelach nad jaśniejszym washem w liniach, choć zdaję sobie sprawę, że przy takim rodzaju kamuflażu to karkołomne zadanie... Edytowane 7 Stycznia 2023 przez HK1885 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 Dziękuję Panowie Mikołaj75 - zajrzyj do mojego warsztatu z tym modelem - w ostatnim wpisie wyjaśniłem dlaczego nie jest dopieszczony Kwinto - ten wash w liniach to... marker (Molotov, 0,05), niestety, mają tylko czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 6 godzin temu, Thalgonis napisał: marker (Molotov, 0,05) Hmm... Nie znam człowieka. Możesz coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 2 minuty temu, HK1885 napisał: Możesz coś więcej? https://molotow.com.pl/markery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 2 minuty temu, _OldMan_ napisał: https://molotow.com.pl/markery To sobie zdążyłem wynaleźć wcześniej, ale o zastosowaniu w modelarstwie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Plus za bardzo rzadki temat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 9 godzin temu, HK1885 napisał: To sobie zdążyłem wynaleźć wcześniej, ale o zastosowaniu w modelarstwie nic. Te są jeszcze lepsze (i są różne kolorki), ale zupełnie nie dostępne u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Kiedyś w jakiejś grze, widziałem to jako zbitkę kilkunastu pikseli. Nie wiem co jest bardziej brzydkie oryginał czy to co próbowało naśladować Model ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Szacun za podjęcie tematu i doprowadzenie go do końca. Popraw antenę i będzie git, prezentuje się bardzo dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 Gratuluję ukończenia bardzo ciekawego i rzadko widywanego modelu. Jak wspomnieli Koledzy góra płatowca bardzo ładnie wymalowana. Faktycznie wash w liniach mógłby być nieco jaśniejszy ale całość prezentuje się naprawdę dobrze. Brawa się należą za samozaparcie i doprowadzenie budowy do finału mimo okropnych sytuacji na koniec. Linkę anteny zrobiłbym z nici MiGa/Ushi, tym bardziej że to pojedyńczy drut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Podoba mi się. Gratuluję interesującej pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Fajny i ciekawy samolot + fajne i ciekawe malowanie + Twoje wykonanie = fajny i ciekawy model. Ten dziwoląg ma swój urok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Stycznia 2023 Share Napisano 10 Stycznia 2023 Ale żeś się z nim expresssowo uwinął - bardzo ładnie wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi